Li Wei

Acteur, Geluidsman

Li Wei is acteur en geluidsman.
Er zijn 5 films gevonden.

So Close to Paradise

1999 |

China 1999. Wang Xiaoshuai. Met o.a. Wu Tao, Guo Tao, Shi Yu en Wang Tong.

Erzi

1996 | Drama, Experimenteel

China 1996. Drama van Zhang Yuan. Met o.a. Li Maojie, Fu Derong, Li Ji, Li Wei en Fu De-rong.

Op het 25ste Rotterdamse Filmfestival bekroonde film van de Chinese regisseur Zhang Yuan (1963, Nanjing) is een docudrama over een Chinese familie, of beter: de reconstructie van een familietragedie. Vader Li Maojie, moeder Fu Derong (een danseres), en de twee werkloze, thuis wonende zonen Li Ji en Li Wei spelen zichzelf. Regisseur Zhang 'leende´ de alcoholische pater familias uit het krankzinnigengesticht waar hij verbleef en vroeg hem en zijn familieleden de episodes na te spelen die tot de familietragedie hebben geleid. Ook onder zijn Chinese collega´s staat Zhang Yuan bekend als 'rebels´. De Chinese regering moet al helemaal weinig van hem hebben. Zhangs debuut Mama (1991) mocht in China maar zeer beperkt worden gedistribueerd en vertoning in het buitenland werd verboden. Toen Zhangs laatste film Dong gong xi gong / East Palace, West Palace (1997) zonder toestemming in Cannes werd gedraaid, trok China de 'vrijgegeven´ film Keep Cool van Zhang Yimou terug.

Beijing zazhong

1993 | Drama

China 1993. Drama van Zhang Yuan. Met o.a. Cui Jian, Tang Dalian, Li Wei, Wu Gang en Bian Tianshuo.

Tegen alle tradities in worden een reeks episodes getoond van het uitzichtloze leven van een groep jongeren in het China van de jaren 1990. Jian, een van China's grootste rocksterren wiens concerten vaak worden verboden, is de hoofdpersoon. Andere personages zijn de eigenaar van een kleine muziekpub, een werkloze schrijver en een jonge schilder die door vrienden bestolen wordt. De film werd gedeeltelijk gefinancierd door de regisseur zelf, maar ook door bronnen in Hong Kong terwijl de postproduktie in Parijs plaatsvond. De regisseur heeft een beroepsverbod gekregen van de partijbonzen uit de Volksrepubliek. Zijn eerste film MAMA uit 1991 kreeg een prijs van de jury van het 'Festival des Trois Continents de Nantes' en is eveneens verboden in China. Camerawerk van Zhang Jian.

Ju Dou

1991 | Drama, Romantiek, Experimenteel

Japan/China 1991. Drama van Zhang Yimou, Yang Feng-Liang en Yang Fengliang. Met o.a. Gong Li, Li Bao-Tian, Li Wei, Zhang Yi en Zhen Ju-An.

Omstreeks 1925 wordt Ju Dou, een mooie jonge vrouw, gekocht door de oude eigenaar van een textielververij in China. Hij hoopt dat zij hem een erfgenaam zal schenken, maar hij mishandelt en vernedert haar. Ze zoekt troost bij zijn aangenomen zoon en uiteindelijk zal deze een zoon bij haar verwekken. Wanneer de oude man bij een ongeval verlamd raakt, denken beide minnaars het rijk voor zich te hebben. Dit doodgewone melodrama werd door de makers spiritueel en betoverend in beeld gebracht, optimaal gebruik makend van de besloten wereld van de stoffenververij. Bovendien kregen ze de medewerking van enkele uitstekende acteurs. Een film vol onwezenlijk mooie momenten, in schitterende kleuren gefilmd door Gu Chang-Wei en Yang Lun. Het scenario is van de hand van Liu Heng. Dit poëtische noodlotsdrama werd in 1991 genomineerd voor de Oscar van de beste buitenlandse film.

Xido Chen Zhi Chun

1948 | Drama

China 1948. Drama van Fei Mu. Met o.a. Wei Wei, Shi Yu, Li Wei, Zhang Hongmei en Cui Chaoming.

Deze film gaat over een mooie vrouw, die met haar ziekelijke man (van adellijke afkomst), zijn zuster en een oude bediende in een gedeeltelijk door de burgeroorlog vernietigd huis woont. Opgenomen vlak nadat Mao zijn lange mars beëindigd had. Hij mocht van de communisten niet uitkomen en lag tot begin 1980 op de plank. Het verhaal is tamelijk onschuldig. De vrouw wordt verliefd op een jonge dokter, die ooit een vriend was van haar thans depressieve echtgenoot. Hoewel ze vurig verlangt naar genegenheid en de geborgenheid van een huisje in de stad, wil ze omwille van de traditie haar echtgenoot, die hartklachten heeft, niet in de steek laten. Een film, die de kloof tussen het oude, keizerlijke en het nieuwe rode China symboliseert. Het feit, dat ze haar man trouw bleef, leverde de film zijn langdurige verschijningsverbod op. Voor geïnteresseerden in de Chinese cinema, een interessante speelfilm. Scenario Li Tan Qui.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Li Wei op televisie komt.

Reageer