Butterfly McQueen: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Polly

1989 | Musical, Familiefilm

Verenigde Staten 1989. Musical van Debbie Allen. Met o.a. Keshia Knight Pulliam, Phylicia Rashad, Celeste Holm, Brock Peters en Dorian Harewood.

Een zonnige herverfilming door Disney van de musical POLLYANNA, die in 1960 door dezelfde filmstudio werd opgenomen. Hier mogen de jonge actrice Pulliam en haar moeder uit de [KL]Cosby[KLE]-serie laten zien wat ze kunnen. De opzichtige choreografie werd verzorgd door regisseur Allen (de zuster van Rashad), terwijl Joel McNeely de maker is van de door handgeklap begeleide originele filmmuziek. William Blinn bewerkte het verhaal geheel voor zwarten (met uitzondering van Holm) en situeerde het in een stadje in Alabama rond 1955. Scenario van David Swift. Camerawerk van Isidore Mankofsky.

The Mosquito Coast

1986 | Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1986. Drama van Peter Weir. Met o.a. Harrison Ford, Helen Mirren, River Phoenix, Jadrien Steele en Hilary Gordon.

Doorwrocht drama, gebaseerd op het boek van Paul Theroux, over een bevlogen perfectionist (Ford) die met zijn gezin (Mirren en Phoenix) het regenwoud intrekt om een nieuwe beschaving te stichten. Ter plekke blijken er nog gevaarlijker wezens dan muskieten rond te scharrelen. Een klassieker, mede vanwege het weergaloze acteerwerk, het evenwichtige scenario van Paul Schrader en de natuurlijke regie van Weir. De Australische regisseur haalt vaak het beste uit grote sterren: kijk maar naar Mel Gibson in The Year of Living Dangerously, Jim Carrey in The Truman Show of Harrison Ford in deze film.

Adventures of Huckleberry Finn

1986 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1986. Avonturenfilm van Peter H. Hunt. Met o.a. Patrick Day, Anne Shropshire, Sada Thompson, Geraldine Page en Jim Dale.

Deze serie is de zoveelste verfilming van het beroemde boek van Mark Twain met Day in de titelrol en Oakes als Tom Sawyer. Guy Gallo schreef het scenario en het camerawerk was in handen van Walter Lassally. Ondanks dat is het een mager geheel. Nauwelijks onderhoudend dreutelt het verhaal door. Gish, Hughes en Thompson acteren sterk. De tv-serie bestaat uit 4 delen. Er is ook een bioscoopversie uit gemonteerd van 105m.

Amazing Grace

1974 | Komedie

Verenigde Staten 1974. Komedie van Stan Lathan. Met o.a. Moms Mabley, Slappy White, Moses Gunn, Rosalind Cash en Dolph Sweet.

Hier en daar lachen in deze in Philadelphia gemaakte komedie over oudere bemoeial die in Baltimore verdeeldheid zaait in de corrupte politiek. De enige film met Mabley in de hoofdrol; gastoptredens van Butterfly McQueen en een onherkenbare Stepin Fetchit.

Duel in the Sun

1946 | Western, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1946. Western van King Vidor. Met o.a. Jennifer Jones, Joseph Cotten, Gregory Peck, Lionel Barrymore en Lillian Gish.

Nadat haar blanke vader werd opgehangen wegens moord op haar Indiaanse moeder, staat een jonge vrouw alleen op de wereld. Ze wordt opgevangen door haar tante, de echtgenote van een grootgrondbezitter, die er geen geheim van maakt dat hij niets met het meisje te maken wil hebben. Ze hebben zelf twee zonen, een zachtmoedige, die gestudeerd heeft en een wildebras, die een bedrieger is. Ze wordt in haar liefde van de een naar de ander gesleurd, tot het tot een dramatische climax komt. Het grootste melodramatisch liefdesfresco sinds Gone with the Wind. Als Selznick het wat minder bombastisch had gemaakt, dan was het ongetwijfeld ook een meesterwerk geworden.

I Dood It

1943 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1943. Komedie van Vincente Minnelli. Met o.a. Red Skelton, Eleanor Powell, Richard Ainley, Patricia Dane en Lena Horne.

Een geforceerde, veel te lange muziekkomedie over een kleermaker en zijn geliefde, een filmster. Goede songs, o.a. 'Star Eyes' en 'Taking a Chance on Love', maar toepasselijk lapwerk, want de grote finale is gepikt van Powells eerdere: BORN TO DANCE. Het scenario is geschreven door Sig Herzig en Fred Saidy. Het camerawerk is van Ray June. Een remake van Buster Keaton's SPITE MARRIAGE.

Gone with the Wind

1939 | Romantisch drama, Historische film, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1939. Romantisch drama van Victor Fleming. Met o.a. Clark Gable, Vivien Leigh, Leslie Howard, Olivia de Havilland en Hattie McDaniel.

Dat Gone with the Wind een van Amerika's grootste filmklassiekers is heeft niet alleen te maken met het feit dat het verhaal rond de liefdesperikelen van een verwende southern belle tijdens en na de Burgeroorlog, onweerstaanbaar is. Niet minder belangrijk is het feit dat de productie en uitbreng destijds gepaard gingen met een onwaarschijnlijke heisa. Technisch is de film nog steeds een feest om naar te kijken. De gedenkwaardige uitspraak 'Frankly, my dear, I don't give a damn' werd door het Amerikaans Film Instituut in 2005 uitgeroepen tot beroemdste filmquote ooit.