Viktor Staal (1909-1982): cast.
Er zijn 33 films gevonden.

Freddy, Tiere, Sensationen

1964 | Drama, Muziek

Duitsland 1964. Drama van Karl Vibach. Met o.a. Freddy Quinn, Erna Selmer, Josef Albrecht, Peter Mosbacher en Joseph Offenbach.

Quinn is in deze aflevering uit de indertijd zeer populaire reeks 'Freddy-Films' een succesvolle trapezewerker in Amerika. Zijn ouders, eigenaren van circus 'Baldoni' dreigen door stormschade failliet te gaan en hij spoedt zich terug naar Europa en redt de show. Trouwe Quinn-fans en schlagerliefhebbers kunnen hun hart ophalen als de donkere idool uit volle borst o.a. 'Ja, wir sind Artisten' en 'Kleine Welt' zingt. Zie ook: Schlagerfilms.

Der Löwe von Babylon

1959 | Avonturenfilm

Spanje​/​​Duitsland 1959. Avonturenfilm van Johannes Kai. Met o.a. Georg Thomalla, Theo Lingen, Helmut Schneider, Fernando Schancho en Rafael Luis Calvo.

In dit niet al te sterke Karl May-avontuur maken Thomalla en Lingen als respectabele Arabieren een reis op een vlot op de Tigris en worden door de politie voor smokkelaars aangezien. Overdreven spel en een bijna karikaturale uitbeelding van het Midden-Oosten.

Wetterleuchten um Maria

1957 | Drama

Duitsland 1957. Drama van Luis Trenker. Met o.a. Marianne Hold, Bert Fortell, Mathias Wieman, Harald Maresch en Wolf Albach-Retty.

Thomas Seebald (Fortell) een jager met groot plichtsbesef wordt gevraagd te assisteren tegen stropers op het landgoed van baron Siebenzell (Albach-Retty). Deze hulpdienst maakt hem in het dorp zeer impopulair, zelfs bij de pastoor (Wieman) die eigenlijk geen partij zou mogen trekken, en bij de burgemeester (Staal) die de situatie maar al te gretig benut om Thomas en zijn lieve dochter Maria (Hold) uit elkaar te drijven. Maria ziet bovendien hoe Thomas afscheid neemt van Isabella Siebenzell (Kessler), de dochter van de baron. Maria verbindt hieraan (ten onrechte) een hartstochtelijke romance tussen beiden, die haar zeer verdrietig maakt. Als Thomas opnieuw jacht maakt op stropers, hoort Maria van Isabella hoe de vork werkelijk in de steel zit en opgelucht gaat zij haar geliefde hoog in de bergen opzoeken, die net haar vader op stroperij heeft betrapt en hem uit zelfverdediging heeft gedood. Thomas wordt vals beschuldigd van wraakneming en stroperij, maar Maria weet hoe de vork in de steel zit en kan de enige ontlastende getuige landbouwer Kaspar (Maresch) zo ver krijgen om zich uit te spreken als zij hem belooft te trouwen. Nu keert de woede van de gemeenschap zich tegen Kaspar en kan Thomas Maria in de armen sluiten. Escapistisch drama met een drakerig scenario van Ilse Lotz-Dupont en Tibor Yost naar de roman Im Herbst verblühen die Rosen van Hans Ernst. Het camerawerk van Albert Benitz is mooi. Goede rol van Hold in een ongeloofwaardig verhaal.

Der Fuchs von Paris

1957 | Oorlogsfilm

Duitsland 1957. Oorlogsfilm van Paul May. Met o.a. Martin Held, Hardy Krüger, Marianne Koch, Paul Hartmann en Peter Mosbacher.

Een bekwame verfilming over een geheime Duitse operatie binnen het Franse verzet tijdens WO II in Parijs van de hand van 08/15-filmer May.

Spion für Deutschland

1956 | Biografie, Drama, Thriller

Duitsland 1956. Biografie van Werner Klingler. Met o.a. Martin Held, Nadja Tiller, Walter Giller en Viktor Staal.

Het waargebeurde verhaal van een Duitse agent die in 1944 naar de VS werd gestuurd om de ontwikkeling van de atoombom tegen te houden.

Die vertagte Hochzeitsnacht

1953 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1953. Komedie van Karl Georg Külb. Met o.a. Margot Hielscher, Theo Lingen, Viktor Staal, Hans Leibelt en Paul Westermeier.

Een vader doet alle moeite om zijn dochters te overtuigen van de onschuld van hun aanstaande echtgenoten, die allebei in onmiskenbaar overspelige situaties worden betrapt. Vader raakt daarbij verstrikt in zijn eigen verzinsels. Domme klucht-der- vergissingen, waarbij weinig te lachen valt.

Wenn abends die Heide träumt

1952 | Drama

Duitsland 1952. Drama van Paul Martin. Met o.a. Rudolf Prack, Viktor Staal, Beppo Brehm, Margarethe Haagen en Margot Trooger.

Twee voormalige Luftwaffe-piloten verdienen in het na- oorlogse Duitsland de kost met het onschadelijk maken van vliegtuigbommen en landmijnen. Prack wordt verliefd op de verloofde van zijn collega Staal en wil hem niet kwetsen en besluit naar Argentinië te emigreren. Tijdens hun laatste gezamenlijke karwei als de spanning meer dan te snijden is, gebeurt er een ongeluk. Super melodramatische Heimatfilm van het ergste soort dat echter behoorlijk gedaan is; vooral voor liefhebers van het genre.

Haus des Lebens

1952 | Drama

Duitsland 1952. Drama van Karl Hartl. Met o.a. Gustav Fröhlich, Cornell Borchers, Viktor Staal, Curd Jürgens en Edith Mill.

Een slimme dokter weet voor de talrijke klachten van de vrouwen in zijn geboortekliniek altijd raad. In zijn privéleven heeft hij het echter allemaal minder goed voor elkaar. Een verpleegster koestert bewondering voor hem, zonder dat hij het weet, en van de liefde voor de goedmoedige assistent- arts moet hij afzien, wegens tegenwerking... Deze smartlap, die slechts op een tranenvloed van de vrouwelijke kijkers uit is, werd naar een driestuiverroman van Käthe Lambert gemaakt.

Was das Herz befiehlt

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Leopold Hainisch. Met o.a. Ilse Exl, Eduard Köck, Viktor Staal, Paul Hörbiger en Ilse Steppat.

De ongelukkig getrouwde zoon van een industrieel vindt zijn geluk bij een eenvoudige mijnwerkster. Deze is bereid vanwege het standsverschil haar geliefde af te staan, hoewel zij een kind van hem verwacht. Stereotiep melodrama met het cliché van de vrouw als de nooit klagende en dicht bij de natuur staande moederfiguur.

Der letzte Schuß

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Franz Seitz. Met o.a. Angelika Hauff, Viktor Staal, Heinrich Gretler en Adolf Gondrell.

Een jonge boer heeft in het dorp de naam een wildeman en rokkenjager te zijn en niemand kan hem uitstaan. Pas onder invloed van de liefde van een vrouw geeft hij zijn fouten toe en wordt hij een goed mens. Ondermaatse, sentimentele, kitschfilm.

Einmaleins der Ehe

1949 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1949. Komedie van Rudolf Jugert. Met o.a. Inge von Meyendorff, Hans Söhnker, Grethe Weiser, Viktor Staal en Gustav Knuth.

Een radio-uitzending is voor een jong stel aanleiding tot een weddenschap: zijn de drie echtparen die hier als dermate harmonieus voorgesteld worden, werkelijk zo gelukkig of doen ze maar alsof? Banale humor, typerend voor de jaren rond 1955.

Zwischen Gestern und Morgen

1947 | Drama

Duitsland 1947. Drama van Harald Braun. Met o.a. Viktor de Kowa, Willy Birgel, Hildegard Knef, Sybille Schmitz en Carsta Löck.

Een onthutsend hypocriet verhaal over een kunstenaar, die na de oorlog uit Zwitserland terugkeeert, die nu door zijn vroegere Duitse collega's ervan beschuldigd wordt de sieraden van een omgekomen joodse vrouw te hebben 'meegenomen'. En dat gespeeld door acteurs die kort tevoren nog schitterden in nazifilms. Het scenario is van regisseur braun en Herbert Witt naar een idee van Jacob Geis. Het camerawerk is van Günther Anders.

Via mala

1945 | Drama

Duitsland 1945. Drama van Josef von Baky. Met o.a. Karin Hardt, Carl Wery, Viktor Staal, Hilde Körber en Hildegard Grethe.

Een alcoholische vader terroriseert zijn gezin, verkracht zijn oudste dochter en pakt zijn jongste haar geld af. De moeder bekent tenslotte dat zij het was die eindelijk de bruut heeft vergiftigd. Een melodrama waarvoor de kassa's rinkelden; naar John Knittels boek. De film verwekte veel kerkelijk protest.

Nora

1944 | Drama

Duitsland 1944. Drama van Harald Braun. Met o.a. Luise Ullrich, Viktor Staal, Franziska Kinz, Gustav Diessl en Ursula Herking.

Nora zet in haar na[KA3]iviteit een valse handtekening onder een schuldbekentenis, teneinde haar man te helpen. Een mooie verfilming van Ibsens toneelstuk (zie ook A DOLL'S HOUSE) met indrukwekkende rollen van Ullrich, Staal en Diessl. De film heeft, evenals de in de nazi-tijd in Duitsland gebruikte toneelversie, een happy end, een variant die van Ibsen zelf afkomstig is.

Du gehörst zu mir

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Willy Birgel, Lotte Koch, Viktor Staal, Margarete Schön en Leo Peukert.

Een chirurg redt het leven van zijn vrouw die er met zijn assistent vandoor wilde gaan. Als zij eenmaal is genezen, blijft zij bij hem. De driehoeksverhouding werd de basis van een saaie film.

Hab' mich lieb!

1942 | Musical

Duitsland 1942. Musical van Harald Braun. Met o.a. Marika Rökk, Viktor Staal, Mady Rahl, Hans Brausewetter en Aribert Wäscher.

Monika en Andreas worden een paar, hoewel het er aanvankelijk naar uitzag dat ze met zijn vriend Georg zou trouwen. Niet zo bijster originele liefdesperikelen, maar het gaat natuurlijk ook om de groots opgezette revuescènes.

Die Grosse Liebe

1942 | Musical

Duitsland 1942. Musical van Rolf Hansen. Met o.a. Zarah Leander, Viktor Staal, Grethe Weiser, Paul Hörbiger en Wolfgang Preiss.

Deze film bevat de beroemde schlager 'Davon geht die Welt nicht unter', maar ook 'Mein Leben für die Liebe' en 'Ich weisz, es wird einmal ein Wunder gescheh'n', liedjes die in die jaren een dubbele betekenis meekregen. Vliegenier Viktor Staal moet steeds maar weer afscheid nemen van zijn grote liefde, variété-zangeres Leander. Bijna 30 miljoen Duitsers zagen de film nog voordat de oorlog afgelopen was, waarmee de erotiek uitstralende Leander er een van de grootste commerciële successen in Duitsland van maakte.

Heimaterde

1941 | Drama

Duitsland 1941. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Viktoria von Ballasko, Viktor Staal, Käthe Haack, Theodor Loos en Paul Dahlke.

Omdat de vrouw van de tijdens de jacht doodgeschoten landgoedbezitter Wittuhn de rentmeester König verdenkt, ontstaat er een vete tussen de beide families. Er is een overvloed aan conflicten, maar de film wil maar niet boeien. Bevredigend spel en fraaie landschapsfotografie redden de zaak niet.

Liebesschule

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van K.G. Külb. Met o.a. Luise Ullrich, Viktor Staal, Johannes Heesters en Hans Brausewetter.

Hanni typt 's morgens voor de auteur Heinz Wölfing en verzorgt 's middags de correspondentie van de tenor Enrico Villanova. Beiden vragen haar ten huwelijk. In deze met verfrissende ironie gemaakte film doen Ullrich, Staal en Heesters het uitstekend.

Verdacht auf Ursula

1939 | Thriller

Duitsland 1939. Thriller van Karl Heinz Martin. Met o.a. Anneliese Uhlig, Viktor Staal, Grethe Weiser, Oscar Sabo en Fritz Kampers.

Een fabrikant keert niet van een zakenreis terug. Wanneer men zijn lijk vindt, wordt een vrouw, die hem gevraagd had een villa voor haar te kopen, van moord verdacht. In deze spannende thriller laat Kampers als commissaris onvermoede kanten van zijn talent zien.

Umwege zum Glück

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Fritz Peter Buch. Met o.a. Ewald Balser, Lil Dagover, Eugen Klöpfer, Viktor Staal en Claire Winter.

Een vrouw, die haar man van een avontuurtje verdenkt, raakt zelf in de problemen. Buch heeft volop geprofiteerd van de uitstekende acteurs, die hem ter beschikking stonden, o.a. Dagover en Balser. Scenario van regisseur Buch en L.A.C. Müller. Camerawerk van Werner Krien.

Das Recht auf Liebe

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Joe Stöckel. Met o.a. Magda Schneider, Viktor Staal, Anneliese Uhlig, Paul Wegener en Rolf Wanka.

Film die het verhaal vertelt van de jonge Vinzenz (Staal), die lichtzinnig een verhouding begint met het dienstmeisje Vroni (Schneider), hoewel hij met de dochter van de landheer (Uhlig) verloofd is. In een gevecht met zijn rivaal (Wanka) raakt Vinzenz dodelijk gewond. Op zijn sterfbed kan hij nog met Vroni trouwen, die een kind van hem verwacht. Dit klinkt allemaal erg kitscherig, maar wordt door de goede acteurs en regie tot een Alpen- en heimatfilm die het aanzien waard is. De grote karakterspeler Paul Wegener is indrukwekkend in zijn rol van landheer.

Gewitter im Mai

1938 | Misdaad, Romantiek, Drama

Duitsland 1938. Misdaad van Hans Deppe. Met o.a. Hansi Knoteck, Viktor Staal, Hans Richter, Anny Seitz en Ludwig Schmid-Wildy.

Na langere afwezigheid komt de zeeman Ludwig terug in zijn dorp in het Beierse hooggebergte. Zijn liefde voor zijn vroegere jeugdvriendin ontvlamt opnieuw, maar voor het tot een happy end komt, moet Ludwig een rivaal uitschakelen. Gevoelige verfilming van het gelijknamige verhaal van de geliefde Heimatschrijver Ludwig Ganghofer.

Frauen für Golden Hill

1938 | Avonturenfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Erich Waschneck. Met o.a. Viktor Staal, Kirsten Heiberg, Karl Martell en Elfie Mayerhofer.

Eenzame Australische goudzoekers vragen de regering om vrouwen. Een onderhoudende, vlot vertelde film met een melodramatisch slot.

Fortsetzung folgt

1938 | Thriller

Duitsland 1938. Thriller van Paul Martin. Met o.a. Viktor Staal, Gustav Diessl, Frauke Lauterbach en Oskar Sima.

De auteur van een vervolgverhaal merkt dat de door hem gefantaseerde gebeurtenissen werkelijkheid worden. Een origineel gegeven als basis voor een goed gespeelde film vol verrassende wendingen.

Eine Nacht im Mai

1938 | Musical

Duitsland 1938. Musical van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Viktor Staal, Karl Schönböck, Gisela Schlüter en Albert Florath.

Een danseres trouwt met een eenvoudige kelner die haar vroeger in pijnlijke situaties heeft geholpen. De liedjes van Friedrich Schröder en Peter Kreuder vormen het aardigste onderdeel van deze matige film van Marika Rökk. Scenario van Willy Clever. Camerawerk van Robert Baberske.

Zu neuen Ufern

1937 | Drama

Duitsland 1937. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Zarah Leander, Willy Birgel, Viktor Staal en Hilde von Stolz.

De Zweedse zangeres/actrice Zarah Leander was Duitslands grootste ster, en Detlef Sierck (later Douglas Sirk in Amerika) was de aangewezen man om haar grootsheid op alle mogelijke manieren voor de camera te benadrukken. Leander speelt de negentiende-eeuwse Londense zangeres Gloria Vane, die versierd wordt door de roekeloze officier Albert Finsbury (Birgel). Finsbury vertrekt na een frauduleuze daad naar Australië. Gloria volgt snel - als gevangene, want zij heeft zijn schuld op zich genomen. Dat Britten Duits spreken is even wennen, maar het melodrama spreekt de universele taal der (soap)liefde en sleept de kijker als vanzelf mee.

Ritt in die Freiheit

1937 | Historische film

Duitsland 1937. Historische film van Karl Hartl. Met o.a. Willy Birgel, Hansi Knoteck, Viktor Staal en Ursula Grabley.

Een ritmeester wordt verliefd op de dochter van een Russische gouverneur maar hij offert zijn leven terwille van zijn regiment. Lopende-bandkostuumdrama met het geijkte militaire-heldenmoedthema.

Brillianten

1937 | Misdaad

Duitsland 1937. Misdaad van Eduard von Borsody. Met o.a. Hansi Knoteck, Viktor Staal, Hilde Körber en Hans Brausewetter.

Een oplichter laat zijn dubbelganger een aantal in onderpand gegeven briljanten ophalen, om vervolgens zelf zijn slachtoffer geld afhandig te kunnen maken. Maar die vlieger gaat niet altijd op! Met deze spannende film debuteerde Von Borsody, die voordien cameraman en montageman was, op verrassende wijze als regisseur.

Waldwinter

1936 | Drama

Duitsland 1936. Drama van Fritz Peter Buch. Met o.a. Hansi Knoteck, Viktor Staal, Hans Zesch-Ballot en Eduard von Winterstein.

Nauwelijks getrouwd verlaat Marianne haar echtgenoot, dr. Heidecke, die een egoïst blijkt te zijn. Bij een schrijver vindt ze het geluk. De film is nogal uitgesponnen en de personages blijven vaag. Er vallen wel wat mooie natuuropnamen te bewonderen.

Ein Mädel vom Ballett

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Karl Lamac. Met o.a. Anny Ondra, Viktor Staal, Ursula Grabley en Rudolf Platte.

Henriette heeft maar één hartstocht: het theater. Ze verprutst echter haar eerste grote optreden, maar vindt wel de ware liefde. Deze plezierige reconstructie van Berlijn in 1900 wordt passend begeleid door muziek van Lincke en Kollo.

Donogoo Tonka, die geheimnisvolle Stadt

1936 | Avonturenfilm

Duitsland 1936. Avonturenfilm van Reinhold Schünzel. Met o.a. Anny Ondra, Viktor Staal, Will Dohm en Rudolf Platte.

Een stelletje oplichters slaat munt uit de niet bestaande schatten van een al evenmin bestaande stad in Zuid-Amerika, maar één van de slachtoffers bouwt die stad werkelijk op! Aardige parodie op bepaalde zwendelpraktijken.

Sylvia und ihr Chauffeur

1935 | Komedie

Oostenrijk 1935. Komedie van Johann A. Hübler-Kahla. Met o.a. Olga Tschechowa, Gusti Huber, Wolf Albach-Retty, Leo Slezak en Paul Heidemann.

Een jongeman (Albach-Retty) en zijn vriend (Slezak) kunnen op een oud kasteel net de eindjes aan elkaar knopen. De een beheert het kasteel en werkt daarnaast als taxichauffeur, de ander, een vroegere operazanger, is kok en bediende. Door autopech strandt de rijke weduwe Sylvia (Tschechowa) op het kasteel. Ze denkt dat de beheerder de eigenaar is en wordt prompt verliefd op hem. Maar hij heeft alleen maar oog voor haar geadopteerde dochter Angelika. Grootmoedig maakt Sylvia plaats voor het jonge geluk. Als huwelijksgeschenk voor de geliefden koopt ze het kasteel. Veel muziek, veel Weense couleur locale, veel bekende spelers - en toch kan de film niet echt boeien. Alleen Leo Slezak met zijn komisch talent is een plezier om te zien. Ook bekend als EIN WALZER UM DEN STEFANSTURM.