Jean-Paul Wenzel

Acteur

Jean-Paul Wenzel is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

La vie de bohème

1992 | Komedie, Experimenteel

Frankrijk/Duitsland/Finland/Zweden 1992. Komedie van Aki Kaurismäki. Met o.a. Evelyne Didi, André Wilms, Matti Pellonpää, Christine Murillo en Jean-Pierre Léaud.

Zeer vrije, herziene en verbeterde bewerking van de fameuze [KL]Sc[KA2]enes de la vie boh[KA2]eme[KLE] van Henri Murger (1822-1861), verplaatst naar de hedendaagse Parijse banlieue. Het is vooral de bedoeling de suffige opera van Puccini, door Comencini in 1988 op het scherm gebracht, belachelijk te maken. En dat terwijl deze olijke, zich nergens iets van aantrekkende Finse cineast Shakespeare (HAMLET GOES BUSINESS) (!) en enkele anderen ook al eens zo hardhandig aanpakte. Een chaotisch geheel met kop noch staart in de stijl van de Frères Prévert is het resultaat. Grappig, amusant, absurd en geschikt voor de Academie voor Patafysica. Bestemd voor een intellectueel publiek dat 'in staat is' dit soort botte humor te waarderen. Prachtige zwart-witbeelden van Timo Salminen. De bijna ziekelijke praatzucht van Léaud doet versteld staan. Wat betreft de ongeregelde leefwijze, die vormt naar keuze 'de voorbereiding op de Academie, het ziekenhuis of het lijkenhuis'. Niet eens zo slecht gezien.

Un médecin des lumières 2

1990 |

Frankrijk 1990. René Allio. Met o.a. Vincent Gauthier, Emmanuelle Grange, Jean-Paul Wenzel en Olivier Perrier.

In dit tweede deel van de serie over de jonge plattelandsarts redt hij een vrouw het leven, waardoor de norse, bekrompen dorpelingen respect voor hem krijgen. Tegelijkertijd vrezen ze hem. De gravin uit de omgeving verklaart hem de liefde, wat een schandaal wekt en als hij een autopsie verricht, breekt de hel los. Onderhoudend maar door zijn clichématigheid

Un médecin des lumières 1

1990 |

Frankrijk 1990. René Allio. Met o.a. Vincent Gauthier, Emmanuelle Grange, Jean-Paul Wenzel en Olivier Perrier.

Een kroniek over een jonge dokter, die zich in epidemieën heeft gespecialiseerd. Hij neemt echter de praktijk over van zijn oom, een arts in de provincie, die zich moet terugtrekken.

Un Médecin des lumières 3

1990 |

Frankrijk 1990. René Allio. Met o.a. Vincent Gauthier, Emmanuelle Grange, Jean-Paul Wenzel en Olivier Perrier.

Het derde deel over de lotgevallen van de voortploegende plattelandsarts, die in deze aflevering geconfronteerd wordt met een epidemie, die hij effectief weet te bestrijden. Hij wordt beloond met een apotheek door zijn bewonderaarster, de gravin en een gouden medaille van de Société Royale de Médecine. De bevolking reageert primitiever: ze plunderen de bezittingen van de slachtoffers van de epidemie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Paul Wenzel op televisie komt.

Reageer