David Arnott: cast en scenario.
Er zijn 6 films gevonden.

Little Big League

1994 | Sportfilm, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1994. Sportfilm van Andrew Scheinman. Met o.a. Luke Edwards, Jason Robards, Dennis Farina, Timothy Busfield en John Ashton.

De 12-jarige Billy Heywood is bezeten van baseball. Hij droomt ervan ooit te kunnen spelen bij de Minnesota Twins. De club is van zijn grootvader. Als opa onverwacht overlijdt, blijkt in het testament bepaald te zijn dat Billy de baas is geworden. Nu moeten de Minnesota Twins in de National League komen.

Last Action Hero

1993 | Actiefilm, Fantasy, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1993. Actiefilm van John McTiernan. Met o.a. Arnold Schwarzenegger, Austin O'Brien, Mercedes Ruehl, Art Carney en Charles Dance.

Het jongetje Danny (O'Brien) is een enorme fan van filmheld Jack Slater (Schwarzenegger). Hij is dan ook verguld als een bevriende projectionist hem in de bioscoop uitnodigt om de allernieuwste actiefilm met zijn idool te bekijken voordat nog iemand hem gezien heeft. Maar dan wordt Danny de film ingetoverd, en moeten Danny en Jack het samen opnemen tegen de schurken, eerst in de film, later in de echte wereld. Meer dan voldoende explosies en vuurgevechten in deze film, maar het teveel aan ironie wordt de film fataal.

CrissCross

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van Chris Menges. Met o.a. Goldie Hawn, Arliss Howard, James Gammon, David Arnott en Keith Carradine.

Door de ogen van twaalf-jarige Arnott wordt een loom drama verteld over Hawn als zijn moeder die in het Key West van 1969 tracht te overleven nadat zijn vader en haar man Carradine na zijn terugkeer uit Vietnam in elkaar stortte, zich in een klooster terugtrok en hen aan hun lot overliet. De morele dilemma's worden geloofwaardig maar veel te traag in beeld gebracht. Gebaseerd op een novelle van Scott Sommer, die ook het scenario schreef. Camerawerk van Ivan Strasburg.

Christmas in Connecticut

1992 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1992. Komedie van Arnold Schwarzenegger. Met o.a. Dyan Cannon, Kris Kristofferson, Tony Curtis, Richard Roundtree en Kelly Cinnante.

In de kersttijd wordt boswachter Kristofferson een held. Na een moordende tocht van zes dagen door de ijzige sneeuw van de bergen rond Connecticut, brengt hij een verdwaalde jongen levend en wel terug. Tv-producer Curtis ziet hierin een geweldige promotiestunt. Hij bedenkt dat de populaire presentatrice van een kookprogramma, Cannon, de held in familiekring zal ontvangen voor het kerstdiner. Dit alles zal live worden uitgezonden. Er zijn echter twee problemen: Cannon is een alleenstaande vrouw en ze is zelfs niet in staat een ei te koken. Flauwe, ongeïnspireerde remake van de Barbara Stanwyck-film uit 1945. Debuterend regisseur Schwarzenegger weet de situaties niet in de hand te houden en het geheel loopt uit op een chaos van drukdoenerij en boulevard-toestanden. De enige die als acteur overeind blijft, is een schitterende Curtis. Het scenario van Janet Brownell is gebaseerd op dat van Lionel Houser en Adele Comandini en een verhaal van Aileen Hamilton. Fotografie van Chuck Colwell.

Tales from the Crypt 2

1990 | Horror

Verenigde Staten 1990. Horror van Tom Holland, Mary Lambert en Howard Deutch. Met o.a. Lea Thompson, M. Emmet Walsh, Stephen Shellen en Amanda Plummer.

Horrorcompilatie van de bovenste plank, in de vorm van drie verhalen van elk ongeveer een half uur, verteld door de sadistische conci[KA3]erge van grafkelders. In ONLY SINDEEP van Deutch (scenario Fred Dekker) wordt een hoer met de minuut lelijker, in LOVER CIME HACK TO ME van Holland (scenario van Michael McDowell) is een echtgenote geobsedeerd door hakbijlen en in COLLECTION COMPLETED van Lambert verzamelt een echtpaar kadavers. De ideale leerschool voor griezelregisseurs met een nog wat te korte adem voor avondvullende horrorfilms. Niet te verwarren met TALES FROM THE CRYPT, PART II van Roy Ward Baker uit 1973 dat ook bekend is als VAULT OF HORROR.

Amazing Stories: Magic Saturday

1986 | Fantasy

Verenigde Staten 1986. Fantasy van Robert Markowitz. Met o.a. M. Emmet Walsh, Taliesin Jaffe, David Crowley, Caren Kaye en Jeff B. Cohen.

De kleine Jaffe houdt zielsveel van zijn opa Walsh, die hem allerlei wonderlijke verhalen vertelt en die als geen ander honkbal speelt. Op een dag echter krijgt zijn grootvader een hartaanval en de jongen herinnert zich een oude Chinese formule die hij ooit van zijn grootva leerde. Hij spreekt deze uit met de meest wonderlijke gevolgen. De eeuwige confrontatie tussen jong en oud resulteert hier in een sentimenteel sprookje dat net niet over de schreef gaat. Erg indrukwekkend is niet, maar het is behoorlijk vermaak, geschreven door Richard Christian Matheson (niet moeilijk voor een reeks waarvan papa Jaffe creative consultant is). Aan de camera stond Robert Stevens.