Miro Gábor

Cameraman

Miro Gábor is cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

Návrat bocianov

2007 | Drama, Romantiek

Slowakije/Duitsland/Tsjechië 2007. Drama van Martin Repka. Met o.a. Katharina Lorenz, Florian Stetter, Kyra Mladeck en Zuzana Mauréry.

Een jonge vrouw, Vanda (Lorenz), schort haar relatie op na het verlies van haar baan en vertrekt naar een gehucht in Slowakije om zich te herenigen met oma. De nieuwe start in het land van grootmoeder krijgt een onverwachte wending als haar Duitse ex ten tonele verschijnt. 'Terugkeer van de ooievaars' is een ingetogen drama waarin zielen van divers pluimage ronddolen op zoek naar liefde en houvast. Geen bijster origineel speelfilmdebuut, maar volleerd korte film-regisseur Repka scoort met melancholieke sfeer, kleurrijke personages en schilderachtige locaties.

Year Of The Devil

2002 | Muziek, Fake documentaire

Tsjechië 2002. Muziek van Petr Zelenka.

The Year of the Devil van Petr Zelenka is een eigenzinnige brouwsel: het komische verslag van de opkomst en ondergang van een Tsjechische rockband is muziekfilm, (nep-)documentaire en persiflage ineen, waarbij Zelenka zich in het geheel niet bekommert om logica.

Powers

2000 |

Duitsland/Tsjechië 2000. Petr Zelenka. Met o.a. Nela Boudova, Tomas Pavelka en Ivan Trojan.

The Year of the Devil van Petr Zelenka is een eigenzinnige brouwsel: het komische verslag van de opkomst en ondergang van een Tsjechische rockband is muziekfilm, (nep-)documentaire en persiflage ineen, waarbij Zelenka zich in het geheel niet bekommert om logica.

Knoflíkári

1997 | Komedie, Experimenteel

Tsjechië 1997. Komedie van Petr Zelenka. Met o.a. Frantisek Cerný, Rudolf Hrusínský, Eva Holubová, Jíri Kodet en Seisuke Tsukahara.

Korte verhalen met als verbindende schakel een taxichauffeur. Een jongen en meisje proberen seks te hebben tijdens een taxiritje. De volgende taxiklant is een man die zijn vrouw wil betrappen op overspel. Gelukkig voor hem is de overspelige vrouw niet zijn echtgenote, maar de vrouw van de onwetende taxichauffeur. In de korte verhalen keren een aantal personages steeds terug. Alle gebeurtenissen spelen zich af in de nacht van 6 augustus 1995, exact vijftig jaar nadat de atoombom is gevallen. Knoflíkári verwierf in Tsjechië zelf al snel een cultstatus, omdat historische feiten, fictie en documentairebeelden virtuoos aan elkaar worden geknoopt.

Záhada Hlavolamu

1993 | Familiefilm, Mysterie

Tsjechië 1993. Familiefilm van Petr Kotek. Met o.a. Onřej Hošt, David Diviš, Martin Vlasák, Martin Voldrich en Jaroslav Richter.

Naar het boek van Jaroslav Foglar, dat in Tsjechië al generaties lang tot de klassieke literatuur wordt gerekend. Een verschrikkelijk ingewikkeld verhaal over verschillende groepen jongens die een mysterieuze puzzel moeten oplossen. Langdradig, vervelend en een onmogelijk drukke dialoog. Scenario van Ivan Arsenjev en de regisseur. Camerawerk van Miro Gabor.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Miro Gábor op televisie komt.

Reageer