Erminio Macario is acteur.
Er zijn 23 films gevonden.

Nel giorno del Signore

1990 | Romantiek, Komedie

Italië 1990. Romantiek van Bruno Corbucci. Met o.a. Lando Buzzanca, Erminio Macario, Carlo Dapporto en Igli Villani.

Raffaello Sanzio (Buzzanca), schilder, beeldhouwer en architect, een van de grootste kunstenaars aller tijden, leefde van 1483 tot 1520. Er zou een schitterende film over hem te maken zijn, maar deze romantische tragikomedie van Corbucci stelt weinig voor. De vriend van de schilder wordt beschuldigd van moord op een edelvrouw die een oogje had op Rafaël. Rafaël probeert de onschuld van zijn vriend te bewijzen. Buzzanca is weliswaar sympathiek maar fout gecast.

Il Piatto piange

1974 | Drama

Italië 1974. Drama van Paolo Nuzzi. Met o.a. Agostina Belli, Aldo Maccione, Andréa Ferréol en Erminio Macario.

Een paar vrijgezellen op leeftijd houden vast aan hun gewoonte om te hoerenlopen en te gokken. Fascisme, werk en de oorlog in Ethiopië, ze hebben het allemaal al achter de rug. Deze ontroerende film, opgenomen op mooie plekjes in het noorden van Italië, is gebaseerd op de roman van Piero Chiara. Prima spel.

Il prode Anselmo e il suo scudiero

1972 | Komedie

Italië 1972. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Alighiero Noschese, Enrico Montesano en Erminio Macario.

Speelt in de middeleeuwen. Een ridder, Anselmo van Mongibello, moet de Paus in Rome de hand van Sint Mancinello brengen. Hij moet dit relekwie veroveren tijdens een tournooi, waar hij Ottone van Buldoffen door een list verslaat. Anselmo vervolgt zijn tocht in het gezelschap van zij trouwe knecht Gian Puccio Senza Terra. Een klucht in kostuum, waar best om te lachen valt.

Totò contro i quattro

1963 | Komedie

Italië 1963. Komedie van Steno. Met o.a. Totò, Aldo Fabrizi, Erminio Macario, Peppino De Filippo en Rossella Como.

Als een politiecommissaris naar zijn werk gaat, ontdekt hij dat zijn auto gestolen is. De arme man wordt de hele dag geplaagd door de vreemdste bezoekers: iemand die zijn papegaai meebrengt om te getuigen tegen zijn ontrouwe echtgenote; een gek die een stel entertainers aanziet voor misdadigers; een priester die alle criminelen uit de hele stad kent. Maar alles komt op z'n pootjes terecht. Totò toont zich ook hier weer een buitengewone clown, hoewel hij erg oud is in deze film. Hij wordt bijgestaan door enkele van de beste Italiaanse komieken. Een onderhoudende komedie van Stefano Vanzina, beter bekend als Steno.

Il Monaco de Monza

1963 | Komedie, Historische film

Italië 1963. Komedie van Sergio Corbucci. Met o.a. Totò, Nino Taranto, Lisa Gastoni, Erminio Macario en Adriano Celentano.

In 1600 worden een schoenlapper en zijn twaalf kinderen verdreven van huis en haard. Hij verkleedt zich als monnik, om zo makkelijker een onderkomen te vinden voor zichzelf en zijn talrijke nakroost. Hij wordt ontvangen op een kasteel door een perfide markies, die zijn eigen schoonzuster, Fiorenza, gevangen houdt. Vele malen probeert de schoenlapper haar te bevrijden en als dat eindelijk is gelukt, mag hij van de dankbare Fiorella zijn hele leven op het kasteel blijven wonen. Leuke film, goed geregisseerd en met een prachtige rolbezetting.

I quattro tassisti

1963 | Komedie

Italië 1963. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Peppino De Filippo, Gino Bramieri, Erminio Macario en Aldo Fabrizi.

Een middelmatige komedie in vier afleveringen over taxichauffeurs en hun ontmoetingen met allerlei soorten klanten, waaronder de meest uiteenlopende types, die soms het vreemdste gedrag vertonen. Het acteren doet plichtmatig aan en niet alle sketches zijn even grappig.

Totò di notte n.l

1962 | Komedie

Italië 1962. Komedie van Mario Amendola. Met o.a. Totò, Erminio Macario, Margaret Rose Keil en Mac Ronay.

Nin[KA2]i Cantachiaro (Tot[KA2]o) krijgt een erfenis en besluit op reis te gaan met zijn assistent Mim[KA2]i (Macario). Als amateurmuzikanten willen ze graag in chique nachtclubs spelen. Ze reizen naar Madrid, Londen, Parijs, New York en Hong Kong, maar nergens kunnen ze hun droom verwezenlijken en ze besluiten terug te keren naar Rome. Een parodie op de ontelbare aftreksels van de succesvolle documentaire EUROPA DI NOTTE uit 1958. Daarin wordt het nachtleven in verschillende landen getoond en de verboden dromen van de Italianen, die nog steeds in een moralistische en schijnheilige wereld leven. Totò ziet er oud en vermoeid uit, maar hij weet nog steeds de lachers op zijn hand te krijgen, bijgestaan door Macario.

Lo Smemorato di collegno

1962 | Drama, Komedie

Italië/Verenigde Staten 1962. Drama van Sergio Corbucci. Met o.a. Totò, Nino Taranto, Gisella Sofio, Erminio Macario en Macario.

Een sociale satire met als middelpunt een man van middelbare leeftijd (Totò) die aan geheugenverlies lijdt en in een openbare badgelegenheid ingesloten raakt. Vervolgens beleeft de kijker een aaneenschakeling van drie situaties, die moeten leiden tot zijn identificatie. De vrouw van een rijke fabrikant herkent in hem de in Rusland verdwenen en doodgewaande echtgenoot; een vluchtelinge beweert dat hij haar lotgenoot was, die haar jaren geleden in de steek heeft gelaten en een dief zegt hij zijn maat in de misdaad was. Geen enkel verhaal is waar. Maar dan komt er een hond, die weet wie hij is. Goed spel en een puik verhaal. De film is vaag gebaseerd op de Bruneri- Canella-zaak die in de jaren 20 de publieke aandacht in heel Italië vasthield.

I quattro monaci

1962 | Misdaad

Italië 1962. Misdaad van Carlo Ludovico Bragaglia. Met o.a. Peppino De Filippo, Aldo Fabrizi, Umberto Spadaro, Nino Taranto en Erminio Macario.

Vier als broeders verklede boeven die een sprekende gelijkenis vertonen met een gevreesde gangster, weten zich in te dringen in een klooster. Als ze zijn opgenomen in de kloostergemeenschap richten de vier boeven een bende op om geld af te persen van rijke zakenlieden. Die denken dat de grote gangster werkelijk een van hen is. Een aardige klucht, deze satire op de misdaad, met goed spel van alle acteurs.

La Cambiale

1959 | Komedie

Italië 1959. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Vittorio Gassman, Ugo Tognazzi, Totò, Peppino De Filippo en Georgia Moll.

Een industrieel heeft twee armoedzaaiers aangereden en hun een cheque van 100.000 lire gegeven. Als hij voor een dreigend faillissement komt te staan, gaan zijn werknemers op jacht naar de cheque, die van hand tot hand gaat en elke achtereenvolgende eigenaar in de problemen brengt. Het kansrijke gegeven en de sterke rolbezetting zijn niet opgewassen tegen de grove aanpak die van alle achtereenvolgende episodes opgeklopte revuesketches maakt.

Io Amleto

1952 |

Italië 1952. Giorgio Simonelli. Met o.a. Erminio Macario, Franca Marzi, Luigi Pavese en Marisa Merlini.

Parodie op Shakespeare's klassieke tragedie Hamlet. Soms heel leuk en bij vlagen grotesk, maar op een of andere manier werkt het niet helemaal.

Il monello della strada

1951 | Komedie, Familiefilm

Italië 1951. Komedie van Carlo Borghesio. Met o.a. Erminio Macario, Luisa Rossi en Saro Urzì.

De arme Italiaanse arbeider Carletto Po (Macario) werkt in Argentinië. Hij trouwt met de handschoen om zo zijn terugkeer naar zijn vaderland zeker te stellen. Na vele jaren zal hij daar zijn vrouw ontmoeten. Maar als hij in Italië komt, blijkt zijn vrouw gestorven. Zij heeft een zoon achtergelaten, die ergens op straat zwerft. Carletto slaagt erin zijn zoon te vinden en na vele avonturen leven ze nog lang en gelukkig. Een aantal scènes in de film zijn van een magische fantasie en humor. De hoofdpersonen zijn sympathiek.

Come scopersi l'America

1949 | Komedie

Italië 1949. Komedie van Carlo Borghesio. Met o.a. Erminio Macario, Carlo Ninchi en Delia Scala.

Een bitterzoete komedie over het wel en wee van twee Italiaanse vrienden, een oplichter en een wat naïeve werkeloze. Ze besluiten naar Amerika te gaan om daar hun geluk te beproeven, maar ook in de Nieuwe Wereld ondervinden ze alleen maar tegenslagen.

Adamo ed Eva

1949 | Fantasy, Romantiek, Komedie

Italië 1949. Fantasy van Mario Mattoli. Met o.a. Erminio Macario, Isa Barzizza, Gianni Agus en Guglielmo Barnabò.

Een aardige, onderhoudende film over een verloofd stel, dat uit elkaar dreigt te gaan vanwege meningsverschillen die meer triviaal dan serieus zijn. Plotseling worden zij getuige van verschillende tragisch afgelopen romances uit de geschiedenis. Deze ervaring maakt zo'n indruk op de gelieven dat ze het maar weer gauw goed maken.

L'eroe della strade

1948 | Komedie

Italië 1948. Komedie van Carlo Borghesio. Met o.a. Erminio Macario, Carlo Ninchi, Vera Carmi, Lia Della Scala en Folco Lulli.

Macario en Ninchi, twee verarmde daklozen, moeten met slimheid en geluk zien te overleven in het Italië van na de oorlog. Ninchi is listig en sluw, Macario is aardig en eerlijk. Hij verliest zijn vriend uit het oog als hij gaat slapen in een auto. Hij ontmoet een meisje dat leurt met gesmokkelde sigaretten en al gauw voelen de twee zich tot elkaar aangetrokken. Zij vindt warmte bij hem, maar Macario realiseert zich dat zij weduwe is met een kind. Hij vindt Ninchi weer terug en samen doen de vrienden alles om het het meisje en haar baby naar de zin te maken, terwijl ze tegelijkertijd proberen hun armoede voor haar te verbergen. Een film waar je een blij gevoel van krijgt.

L'innocente Casimiro

1945 | Romantiek

Italië 1945. Romantiek van Carlo Campogalliani. Met o.a. Alberto Sordi, Erminio Macario, Ada Dondini en Lea Padovani.

Een schoolmeisje dat graag een dagje vrij wil hebben zegt dat ze ziek is. Een jonge leraar brengt haar naar huis, maar door een misverstand denkt de directeur van de school dat zijn leerlinge verleid wordt. Daarom gaat hij op onderzoek uit en ontdekt een schandaal dat zijn verbeeldingskracht verre te boven gaat. Een ironische en sentimentele film met een aantal mooie rollen.

Come persi la guerra

1945 | Komedie

Italië 1945. Komedie van Carlo Borghesio. Met o.a. Erminio Macario, Carlo Campanini en Vera Carmi.

Een situatiekomedie met enkele grootse momenten van humor, maar het algehele resultaat is matig. Het verhaal betreft Leo Bianchetti (Marcario), een argeloze man die wordt opgeroepen voor het leger. Een heleboel pech overkomt de onwillige soldaat en hij heeft steeds een ander uniform aan, al naar gelang de divisie waar hij bijhoort. Wanneer hij weer tot het burgerleven terugkeert, wordt hij brandweerman en trekt dus weer een ander uniform aan.

Il vagabondo

1942 | Romantiek, Komedie

Italië 1942. Romantiek van Carlo Borghesio en Oreste Biancoli. Met o.a. Erminio Macario, Lilly Granado, Memo Benassi en Carlo Rizzo.

Een jonge, naïeve zwerver die een hutje aan de rand van de stad als onderkomen heeft, wordt verliefd op een mooi dienstmeisje dat in een villa werkt. Op een dag volgt hij haar stiekem naar een schitterend huis. Hij gaat naar binnen, loopt door de weelderig ingerichte vertrekken en luistert een gesprek af tussen het meisje en een jongeman. Ze hebben trouwplannen. De zwerver ontdekt dat de jongeman in kwestie een onbetrouwbare avonturier is en weet het meisje van het huwelijk af te houden. Je valt niet achterover van het geweldige spel, maar je hebt er toch een leuk uurtje aan.

Il fanciullo del west

1942 | Komedie

Italië 1942. Komedie van Giorgio Ferroni. Met o.a. Erminio Macario, Elli Parvo, Nada Fiorelli, Adriana Silveri en Giovanni Grasso.

Een middelmatige komedie, die zich afspeelt in het Amerikaanse wilde westen, waar twee adellijke families het tegen elkaar opnemen om de supervisie over een stuk land. Een jongeman (Macario), die behoort tot de ene familie, houdt van een meisje uit de andere familie. Tussen allerlei verwikkelingen door slaagt Macario erin een voorsprong te behalen op een bandiet, die ook naar de hand van het meisje dingt. Macario trouwt uiteindelijk zelfs met haar, en herstelt de vrede tussen de twee families.

Il pirata sono io!

1940 | Komedie

Italië 1940. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Dora Bini, Erminio Macario en Juan de Landa.

Een situatiekomedie over piraten. De gouverneur van Santa Cruz organiseert een piratenfeest, compleet met een heuse aanval, maar hij wordt geconfronteerd met échte zeerovers en een échte overval.

Lo vedi come sei?

1939 | Komedie

Italië 1939. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Erminio Macario, Carlo Campanini, Franca Gioieta, Enzo Bilotti en Enzo Filippi.

Twee neven erven een enorm fortuin van een excentrieke oom uit Amerika. Maar het testament stelt als voorwaarde dat zij eerst in volledige armoede en ellende moeten leven, voordat zij het geld in handen krijgen. Dit is de tweede film van Macario, na zijn succesvolle debuut in IMPUTATO ALZATEVI!, het jaar daarvoor. Regisseur Mattoli weet maximale prestaties te halen uit deze virtuoze komiek.

Imputato alzatevi

1939 | Komedie

Italië 1939. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Erminio Macario en Leila Guarni.

Het regiedebuut van Mattoli en de eerste grote filmrol van Macario. Als excentrieke verpleger loopt hij somber en alleen door de stad. Hij is verliefd op een vrouwelijke collega en om haar ijdelheid te strelen doet hij zich voor als een succesvol versierder. Maar de enige vrouw die hij vindt, is zojuist vermoord, en hij wordt van het misdrijf beschuldigd. Als hij vrijgesproken is, wordt hij een briljant acteur die veel succes heeft. Een middelmatige film die het uitsluitend en alleen moet hebben van de sympathieke Macario.

Aria di paese

1933 | Komedie

Italië 1933. Komedie van Eugenio De Liguoro. Met o.a. Erminio Macario, Laura Adani en Ernesto Marroni.

Een eenvoudige vertelling over een onhandige plattelandsjongen, die vagebond wordt en naar de stad gaat. Het luchtige verhaal gaat voornamelijk over zijn nare belevenissen in de stad. Dit slechte scenario van Macario en regisseur De Liguoro is een zwakke imitatie van de sketches met Charlie Caplin als zwerver. Acteur Macario had een beter verhaal kunnen kiezen voor zijn filmdebuut.