Michael Busch

Regisseur, Scenarist, Componist

Michael Busch is regisseur, scenarist en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Die Grosse Stille

2005 | Documentaire

Duitsland/Zwitserland/Frankrijk 2005. Documentaire van Philip Gröning.

Documentaire over La Grande Chartreuse, het moederklooster van de strengste katholieke orde ter wereld, de Kartuizers. Regisseur Gröning verbleef meer dan zes maanden tussen de dertig monniken. Zonder crew, en onder omstandigheden die Spartaans te noemen zijn. Die Große Stille, die in Nederland onder de Engelse titel Into Great Silence is uitgebracht, beantwoordt geen vragen. Grönings documentaire is een monument voor de onthaasting, voor een levensstijl die bijna is verdwenen.

Sieben Himmel

2001 |

Duitsland 2001. Michael Busch. Met o.a. Lars Löllmann, Christoph Bach en Daniela Schulz.

Kerstmis. Op een winderig eiland ligt een jonge man, Johann genaamd, gewikkeld in een deken in een klein hutje. Hij is alleen, het is koud en hij is ziek. In zijn koortsdroom krijgen flarden herinneringen aan een liefdesgeschiedenis van vorige zomer gestalte

L'amour, l'argent, l'amour

2000 | Drama, Romantiek

Zwitserland/Duitsland/Frankrijk 2000. Drama van Philip Gröning. Met o.a. Sabine Timoteo, Florian Stetter, Dierk Prawdzik, Thomas Gimbel en Gerhard Fries.

David is werkloos en droomt van veel geld en verre reizen. Tijdens een autorit door Duitsland wordt hij vergezeld door prostituee Marie, die ondanks de ontluikende liefde haar beroep blijft uitoefenen. De vele clichés zullen wel een functie hebben in het artistiekerig vormgegeven verhaal, maar wat regisseur Gröning precies voor ogen stond blijft onduidelijk. Dat zijn roadmovie wel een dromerige kwaliteit bezit ligt vooral aan de fijne soundtrack, met nummers van The Velvet Underground, Yo La Tengo en Calexico. In 2005 maakte Gröning de veelbekroonde docu Die Große Stille - ook lang en moeilijk, maar dan wél boeiend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Busch op televisie komt.

Reageer