Wilfried Schröpfer

Acteur, Componist

Wilfried Schröpfer is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Der Findling

1967 | Drama

Duitsland 1967. Drama van George Moorse. Met o.a. Rudolf Fernau, Julie Felix, Elke Kummer, Ashkhen Kaprielian en Titus Gerhardt.

Uiterst strakke verfilming van de beroemde novelle van Heinrich von Kleist door een tot nog toe tamelijk experimenteel werkende geboren Newyorker met camerawerk van Gerard Vandenberg. Een geadopteerde vondeling stort zijn pleegouders in het ongeluk.

Die Parallelstraße

1962 | Experimenteel, Drama

Duitsland 1962. Experimenteel van Ferdinand Khittl. Met o.a. Friedrich Joloff, Henry van Lyck, Ernst Marbeck, Herbert Tiede en Wilfried Schröpfer.

Een fascinerende film wat vorm en inhoud betreft, maar het is met name de vorm die met het verstrijken der jaren interessanter wordt. Vijf mensen zitten om een tafel vol documenten, dossiers en films, geschoten in alle uithoeken van de wereld. Binnen twee dagen moeten de vijf een antwoord vinden op een niet-gestelde vraag. Niet antwoorden betekent de dood. Geniaal surrealisme. Het scenario is van Bodo Blüthner. Het camerawerk is van Ronald Martini. Er werd gefilmd in oktober 1959, de film was klaar in 1961 en hij werd voor het eerst vertoond in 1962 op het filmfestival van San Sebastian. Eastmancolor, 35 mm, 1:1.37.

Asphalt

1929 | Drama, Zwijgende film

Duitsland 1929. Drama van Joe May. Met o.a. Gustav Fröhlich, Betty Amann, Albert Steinrück, Else Heller en Hans Adalbert Schlettow.

De jonge agent Holk (Fr[KA3]ohlich) wordt verliefd op een dievegge (Amann). In een gevecht wordt hij gedwongen haar minnaar te doden. Zijn veilige, burgerlijke bestaan lijkt in te storten, maar hun liefde redt echter alles. Melodrama dat vooral boeiend is door zijn dynamische uitbeelding van Berlijn in het begin van de film. Scenario van regisseur May, Hans Szekely en Rolf E. Vanloo. Camerawerk van Günther Rittau. De decors zijn van Erich Kettelhut.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wilfried Schröpfer op televisie komt.

Reageer