Germaine Rouer

Acteur

Germaine Rouer is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Le Dolmen tragique

1948 | Misdaad

Frankrijk 1948. Misdaad van Léon Mathot. Met o.a. Paulette Dubost, Michèle Philippe, Marthe Mussine, Germaine Rouer en Annie Rouvre.

Een sombere misdaadgeschiedenis in een somber, afgelegen kasteel op de sombere Bretonse hei. De inspecteur heldert tijdens een séance met een medium een ingewikkelde kwestie op. Bijzonder scenario van Gomez. Een van de laatste films van Mathot, die zich in 1952 terug zou trekken. Al zijn films hebben een hechte regie en zijn boeiend. Ook bekend als TROIS MORTS DANS UN DOLMEN.

Les deux gosses

1936 | Drama

Frankrijk 1936. Drama van Fernand Rivers. Met o.a. Maurice Escande, Dorville, Germaine Rouer, Marguerite Pierry en Annie Ducaux.

Verfilming van de huilerige roman van Pierre Decourcelle. Een kind raakt zoek en wordt weer gevonden. Zó gedateerd dat de film vandaag de dag van weinig artistieke waarde is.

Au bonheur des dames

1929 | Komedie

Frankrijk 1929. Komedie van Julien Duvivier. Met o.a. Dita Parlo, Armand Bour, Pierre De Guingaud, Germaine Rouer en Albert Bras.

Denise komt naar Parijs om haar oom Badu te helpen in zijn kledingwinkel. Ze treft een verlopen zaak aan, doodgeconcurreerd door het tegenoverliggende warenhuis van meneer Mouret. Ze gaat werken in het warenhuis en wordt verliefd op Mouret. Oom kan dat niet verdragen en maakt amok, waarna hij onder een vrachtwagen van Mouret komt. Oom gaat dood, het warenhuis krijgt een slechte naam en Denise en Mouret eindigen samen in oom's kledingzaakje. Regisseur Duvivier toont zich in dit vroege werk al de aardige en boeiende verteller, waardoor hij in de jaren dertig zo beroemd zou worden. Een charmante film, sympathiek door z'n eenvoud. Naar een roman van Émile Zola.

Le Pauvre village

1921 | Drama

Frankrijk/Zwitserland 1921. Drama van Jean Hervé. Met o.a. Germaine Rouer, Max Maxudian, Abel Jacquin, Roger Monteaux en Edith Blake.

Dit sombere drama speelt zich af rond de overdracht van een rivier aan een elektriciteitsfabriek. Het geld overwint en de oude baas van het dorp pleegt zelfmoord. Het heeft twee bijzonderheden: het openbaart een milieubescherming avant la lettre en het is de eerste verhaalfilm die een lange distributie in het buitenland kent. De regisseur heeft, helaas, het scenario omgebracht en heeft behalve de scènes in Parijs een valleigemeenschap geschapen waar onechtheid de boventoon voert. Overdreven en melodramatisch, al is het goed uitgevoerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Germaine Rouer op televisie komt.

Reageer