Hervé Guichard

Editor

Hervé Guichard is editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Une vie de chat

2010 | Animatie, Avonturenfilm, Familiefilm

Frankrijk/Nederland/Zwitserland/België 2010. Animatie van Jean-Loup Felicioli en Alain Gagnol.

Sinds ze haar vader verloren heeft, praat de jonge Zoé niet meer. Haar kat gaat 's nachts op pad met de geheimzinnige inbreker Nico. Haar moeder zit bij de politie, en jaagt op crimineel Victor Costa, de moordenaar van Zoé's vader. Als Costa op jacht gaat naar een peperduur Afrikaans beeldje kruisen alle wegen. Mooie, inventieve, geestige en schattige animatiefilm voor jong en oud, met een soepele, kleurige tekenstijl waarin Parijs op haar voordeligst uitkomt. Fraaie, sfeervolle, jazzy soundtrack. Onder andere genomineerd voor een Oscar en voor een Annie.

La prophétie des grenouilles

2003 | Animatie, Familiefilm

Frankrijk 2003. Animatie van Jacques-Rémy Girerd.

Ver van het Parijse filmwereldje realiseert de ploeg van animatiestudio Folimage in Valence (Drôme, Provence) sinds 1984 origineel tv-werk van hoge kwaliteit. Met deze ecologisch bewuste hervertelling van het verhaal over de Ark van Noach volgde de overstap naar de bioscoopfilm. Noach is hier de bebaarde, humanistische zeeman Ferdinand, die een complete dierentuin van de apocalyps wil redden. Onmogelijk, ook als volwassene, om weerstand te bieden aan dit geestige verbroederingsverhaal met zijn vele markante dierenkarakters. De wondermooie animaties herinneren in stilering en kleurstelling aan het werk van Jip en Janneke-illustratrice Fiep Westendorp.
Met in de originele Franstalige versie de stemmen van oa Michel Piccoli (Ferdinand), Coline Girerd (Lili), Kevin Hervé (Tom) en Anouk Grinberg (schildpad) .

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hervé Guichard op televisie komt.

Reageer