Loni Heuser: cast.
Er zijn 29 films gevonden.

Willi wird das Kind schon schaukeln

1972 | Komedie

Duitsland 1972. Komedie van Werner Jacobs. Met o.a. Heinz Erhardt, Erika von Thellmann, Hannelore Elsner, Barbara Schöne en Claudia Butenuth.

Willi Kuckuck (Erhardt) probeert zijn voetbalclub uit de financiële moeilijkheden te halen. Rijke Amerikaanse tante Von Thellmann moet bijspringen. Ze moet een huwelijkscadeau sturen voor een van zijn dochters, die natuurlijk helemaal geen trouwplannen heeft. Dan dreigt tante op bezoek te komen. Een aardige Erhardt-klucht, maar niet wereldschokkend. Het scenario is van Rolf Ulrich en Reinhold Brandes. Het camerawerk is van Karl Löb.

Klein Erna auf dem Jungfernstieg

1969 | Familiefilm, Komedie

Duitsland 1969. Familiefilm van Hans Heinrich. Met o.a. Gitta Zeidler, Harald Juhnke, Loni Heuser, Heidi Kabel en Heinz Erhardt.

Het als de bonte hond bekend staande Hamburgse meisje Klein Erna moet voor de grote vakantie ondergebracht worden bij familie. Met haar grote mond en ondeugende streken weet zij dit te verhinderen, omdat zij niet van huis wegwil. Pretentieloos vermaak.

Donnerwetter! Donnerwetter! Bonifazius Kiesewetter!

1969 | Erotiek

Duitsland 1969. Erotiek van Helmut Weiss. Met o.a. Robert Christian, Gretl Schörg, Loni Heuser en Monika Paredo.

En streng opgevoede Pruissische jongeman verliest als hij in Bonn medicijnen wil gaan studeren zijn onschuld in een bordeel, waar hij heen gelokt is door een fleurtende treinpassagiere. De op hem beluste Madame geeft hem daar een baantje als huisknecht. Hoewel het verhaal rond 1900 speelt en geheel niet in de Beierse Alpen, wordt de film tot 'Tiroler' seks-genre gerekend, dat zich niet alleen kenmerkt door brave burgermans erotiek, maar ook door uiterst dunne kwaliteit. Zie ook 'Tiroler'-seksfilms.

Kommissar X - Drei goldene Schlangen

1968 | Mysterie, Actiefilm

Italië​/​​Duitsland 1968. Mysterie van Roberto Mauri. Met o.a. Tony Kendall, Monica Pardo, Loni Heuser en Brad Harris.

Kendall en Harris slagen er ditmaal in een bende op te rollen die handelt in meisjes in Bangkok. Redelijk gemaakt - niet in de laatste plaats door de exotische beelden uit het verre oosten verteerbaar. Ook bekend als THREE GOLDEN SERPENTS.

Wenn man baden geht auf Teneriffa

1964 | Muziek, Komedie

Duitsland 1964. Muziek van Helmuth M. Backhaus. Met o.a. Peter Kraus, Geneviève Cluny, Corny Collins, Gunnar Möller en Richard Häussler.

Een groep vlotte jongeren gaat voor hun vakantie naar de Canarische eilanden. Bij aankomst ontdekken zij dat hun logies niet betaald is, en dat het reisbureau, waaraan de ouders de reissom hebben betaald, failliet is. Ze moeten nu voor hun verblijf in het hotel werken! Een oubollige komedie met een vleugje romantiek opgevijzeld door een zingende Kraus en een grappige Erhardt, maar het houdt niet over.

Freddy, Tiere, Sensationen

1964 | Drama, Muziek

Duitsland 1964. Drama van Karl Vibach. Met o.a. Freddy Quinn, Erna Selmer, Josef Albrecht, Peter Mosbacher en Joseph Offenbach.

Quinn is in deze aflevering uit de indertijd zeer populaire reeks 'Freddy-Films' een succesvolle trapezewerker in Amerika. Zijn ouders, eigenaren van circus 'Baldoni' dreigen door stormschade failliet te gaan en hij spoedt zich terug naar Europa en redt de show. Trouwe Quinn-fans en schlagerliefhebbers kunnen hun hart ophalen als de donkere idool uit volle borst o.a. 'Ja, wir sind Artisten' en 'Kleine Welt' zingt. Zie ook: Schlagerfilms.

So toll wie anno dazumal

1962 | Muziek, Komedie

Duitsland 1962. Muziek van Franz Marischka. Met o.a. Peter Kraus, Karin Baal, Hans Nielsen, Vico Torriani en Renate Ewert.

In deze muzikale komedie, waarin het verhaal maar bijzaak is en waarin de klemtoon ligt op zingen en dansen, maakt een rijkaard gebruik van een groepje jongeren om zijn vroegere vrienden eens bang te maken.

Frauenartz dr. Sibelius

1962 | Drama

Duitsland 1962. Drama van Rudolf Jugert. Met o.a. Lex Barker, Senta Berger, Barbara Rütting, Anita Höfer en Loni Heuser.

Het wel en wee van een vrouwenarts die vooral te kampen heeft met het feit dat de meesten van zijn pati[KA3]enten verliefd op hem worden. De film had een enorm succes in de bioscoop (veel tranen), maar is nu te oubollig.

Schlager-Raketen

1961 | Musical, Muziek

Duitsland 1961. Musical van Erik Ode. Met o.a. Peter Kraus, Cornelia Froboess, Vico Torriani, Heidi Brühl en Helga Sommerfeld.

Een radio-omroep start een programma dat mensen die elkaar uit het oog hebben verloren weer bijeen probeert te brengen. Een eenvoudige intrige dient als aanleiding om allerlei populaire artiesten te presenteren. Niet onaardig verfilmd. Optredens van: Trude Herr, Gitta Lind, Jacqueline Boyer, Nat "King" Cole, Cab Calloway, Lolita, Teddy Reno, Sarah Vaughn, Max Greger, Freddy Breck, Vico Torriani, Duke Ellington. Scenario van Fred Ignor en Aldo von Pinelli.

Ramona

1961 | Komedie, Muziek

Duitsland 1961. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Senta Berger, Joachim Hansen, Ruth Stephan, Georg Thomalla en Judith Dornys.

Een volledig voorspelbaar Schlager-werkje rondom een pr- functionaris van een grote danstent, die een exotische ster (Dornys) van een eilandje in de Stille Oceaan als attractie naar Duitsland wil halen. Als dat mislukt, besluit zijn verloofde Yvonne (Berger) hem voor gezichtsverlies te redden en geeft zich uit voor `Ramona`. Het bedrog komt natuurlijk uit maar tijdig verschijnt Tamona (Dornys) als de deus-ex-machina. Schlager-ster Roland Kaiser valt te bewonderen in een klein rolletje als regie- assistent.

Geliebte Hochstaplerin

1961 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1961. Komedie van Akos von Ratony. Met o.a. Loni Heuser, Walter Giller, Nadja Tiller en Elke Sommer.

Een volledig voorspelbaar Schlager-werkje rondom een pr- functionaris van een grote danstent, die een exotische ster (Dornys) van een eilandje in de Stille Oceaan als attractie naar Duitsland wil halen. Als dat mislukt, besluit zijn verloofde Yvonne (Berger) hem voor gezichtsverlies te redden en geeft zich uit voor `Ramona`. Het bedrog komt natuurlijk uit maar tijdig verschijnt Tamona (Dornys) als de deus-ex-machina. Schlager-ster Roland Kaiser valt te bewonderen in een klein rolletje als regie- assistent.

Drei Mann in einem Boot

1961 | Komedie

Oostenrijk​/​​Duitsland 1961. Komedie van Helmut Weiss. Met o.a. Hans-Joachim Kulenkampff, Heinz Erhardt, Walter Giller, Loni Heuser en Susanne Cramer.

Ontgoochelende verfilming van de roman van Jerome K. Jerome, over drie mannen die met hun boot op zoek gaan naar romantiek. De reis gaat van het Bodenmeer naar Amsterdam, langs de Rijn, wat enkele mooie opnamen oplevert. Een betere verfilming was die van Ken Annakin in 1956 (Three Men in a Boat). Het scenario is van Wolf Neumeister. Het camerawerk is van Sepp Ketterer.

Ich zähle täglich meine Sorgen

1960 | Muziek

Duitsland 1960. Muziek van Paul Martin. Met o.a. Peter Alexander, Ingeborg Schöner, Loni Heuser en Gunther Philipp.

Zie: Schlagerfilms.

Als geheilt entlassen

1959 | Komedie, Misdaad

Duitsland 1959. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Wolfgang Neuss, Wolfgang Müller, Wera Frydtberg, Günther Schramm en Loni Heuser.

Von Cziffra verfilmde de toneelklucht van Sergio Paolini en Stelio Silvestri over twee would-be gauwdieven, Neuss en Müller, die de kluis van een bank willen kraken. Ze boren daartoe een gat in de vloer van de erboven gelegen woning, die toebehoort aan het pasgetrouwde, maar flink kibbelende echtpaar Schramm en Frydtberg. Bedoeld als parodie op de toen zeer populaire RIFIFI-reeks, maar slechts matig boeiend en tegenwoordig behoorlijk belegen. Scenario van de regisseur en achter de camera stond Friedel Behn-Grund.

Wenn die Conny mit dem Peter

1958 | Muziek

Duitsland 1958. Muziek van Fritz Umgelter. Met o.a. Cornelia Froboess, Peter Kraus, Loni Heuser, Alexander (Rex) Gildo en Rudolf Vogel.

Zie: Schlagerfilms.

So ein Millionär hat's schwer

1958 | Muziek, Komedie

Oostenrijk 1958. Muziek van Géza von Cziffra. Met o.a. Peter Alexander, Heinz Ehrhardt, Germaine Damar, Wolfgang Wahl en Elga Andersen.

De jonge miljonair Edward Collins (Alexander) woont aan de Rivièra. Hij heeft een verloofde (Andersen) die het op zijn geld voorzien heeft. Via vriend Marcel Magnol (Wahl) laat hij zijn oog vallen op de hupse Ninette (Damar) die op de hotelvakschool zit, en tijdens de vakantie als serveerster in zijn hotel een zakcentje verdient. Ze bezorgt Edward een baantje in het hotel, en zo gaat hij een dubbelleven leiden. Om niet ontdekt te worden betrekt hij daar zijn trouwe butler Alfons Rappert (Erhardt) in. In de finale wordt de nare verloofde de laan uitgestuurd, en mogen Edward en Ninette trouwen; zij ontdekt dat het erg fijn is om heel erg rijk te zijn - maar zij had tenminste edele motieven. Een Alexander-Erhardt vehikel, en deze laatste zet een fraaie karakterrol neer. Het scenario is van Peter Trenck. Het camerawerk is van Walter Tuch.

Rivalen der Manege

1958 | Drama, Actiefilm

Duitsland 1958. Drama van Harald Philipp. Met o.a. Claus Holm, Germaine Damar, Elma Karlowa, Marina Orschel en Helmut Schmid.

Bimbo Tagore (Holm) en zijn vrouw Marianne (Orschel) voeren een adembenemend trapezenummer uit in het circus Williams, dat het hoogtepunt van de voorstelling is. Bimbo en Marianne hebben een dochtertje dat Monika (Aberle) heet en zijn zowel in de ring als daarbuiten gelukkig. Voor de techniek is Bimbo`s halfbroer Kovacz (Schmid) verantwoordelijk. Kovacz is jaloers op hun geluk en op een kwade dag is er iets met de springplank niet in orde, waardoor Marianne neerstort en morsdood is. Omdat Bimbo aan de drank raakt en gedeprimeerd is, weet Monika`s tante (Prandhoff) de voogdij over haar nichtje verkrijgen. Met Bimbo valt daarop geen land meer te bezeilen hoewel de nieuwe, knappe op Bimbo verliefde dompteuse Yvonne (Karlowa) een poging doet met hem een nummer op te zetten. Van kwaad tot erger gekomen kan circusdirecteur Williams (Hartmann) Bimbo niet meer handhaven en ontslaat hem. Kovacz ziet nu zijn kans schoon om met Yvonne aan te pappen. Doch na een bezoekje van Bimbo`s agente (Heuser), ontwaakt Bimbo uit zijn roes en keert terug naar het circus. Het komt tot een gevecht met Kovacz, die het loodje legt en op zijn sterfbed een bekentenis doet, waardoor nog een ramp voorkomen kan worden. Een zwaar verouderd melodrama, niet in de traditie van de grote genrefilms, bovendien houterig gespeeld en zwakjes verfilmd. Het scenario is van Hans Raspotnik en Erich Kröhnke. Het camerawerk is van Willi Winterstein. Eastmancolor.

Der müde Theodor

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Heinz Erhardt, Loni Heuser en Karin Baal.

Jamfabrikant Theodor Hagemann heeft geen gevoel voor zakendoen. Hij verliest dan ook een vermogen met het helpen van onbekende kunstenaars. Een goede vriend helpt hem echter aan een baantje in een hotel. Zijn vrouw Rosa weet van niets tot zij uitgerekend daar een kamer huurt.

Mädchen mit schwachem Gedächtnis

1956 | Komedie

Duitsland 1956. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Germaine Damar, Peter Weck, Rudolf Platte, Heinz Erhardt en Loni Heuser.

Vehikel voor toenmalige schlagerster Weck als Poldi Kohlegger en populaire komediant Erhardt als persfotograaf Albert in een verwisselingsklucht, waar nu toch wel de glans vanaf is. Anny Prechtl (Damar) is een wicht uit Beieren, wier jeugdvriend Weck revuester in München is. Ze droomt ook van zo'n carrière en neemt de trein naar de grote stad waar ze berooid aankomt omdat ze onderweg bestolen werd. Weck blijkt in werkelijkheid kelner te zijn en samen belanden ze in een erfeniszwendel, die door het echtpaar Turner uit Amerika (Buhlan-Leibelt) is opgezet.

Sonnenschein und Wolkenbruch

1955 | Komedie

Oostenrijk 1955. Komedie van Rudolf Nussgruber. Met o.a. Susi Nicoletti, Loni Heuser en Jester Naefe.

Vehikel voor toenmalige schlagerster Weck als Poldi Kohlegger en populaire komediant Erhardt als persfotograaf Albert in een verwisselingsklucht, waar nu toch wel de glans vanaf is. Anny Prechtl (Damar) is een wicht uit Beieren, wier jeugdvriend Weck revuester in München is. Ze droomt ook van zo'n carrière en neemt de trein naar de grote stad waar ze berooid aankomt omdat ze onderweg bestolen werd. Weck blijkt in werkelijkheid kelner te zijn en samen belanden ze in een erfeniszwendel, die door het echtpaar Turner uit Amerika (Buhlan-Leibelt) is opgezet.

Mit 17 beginnt das Leben

1953 | Drama

Duitsland 1953. Drama van Paul Martin. Met o.a. Sonja Ziemann, Paul Hubschmid, Anne-Marie Blanc, Paul Hörbiger en Loni Heuser.

E[KA1]en van de drie films, die Martin dat jaar draaide voor een verstrooiing zoekend publiek met een behoorlijke rolbezetting. Een wat drakerig verhaal over een geslaagde kunstschilder, die nooit de tijd kon vinden voor zijn geliefde en spijt krijgt als zij plotseling komt te overlijden. Uit schuldgevoel neemt hij haar vijftien-jarige dochter (Ziemann) in huis, die verliefd wordt op hem. Nadat hij haar voor een tweetal jaar weggestuurd had, trouwt hij met het zeventien-jarige meisje, omdat zij nog altijd even verliefd op hem is. Ziemann is een aantrekkelijke dame. De regisseur schreef samen met Gerda Corbett het scenario.

Heute nacht passiert's

1953 | Komedie, Muziek

Oostenrijk​/​​Duitsland 1953. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Theo Lingen, Ilse Petri, Hans Holt, Christiane Jansen en Ingrid Lutz.

Een brave leraar wordt door zijn schoonvader overgehaald, de modesalon die hij van zijn vroegere geliefde heeft geërfd, over te nemen. Natuurlijk lukt het de leraar niet zijn dubbelleven verborgen te houden, en het ene misverstand stapelt zich op na het andere. Een grove komedie der verwisselingen zonder al te veel niveau.

Fräulein Casanova

1953 | Komedie, Familiefilm

Oostenrijk 1953. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Gertrud Kückelmann, Angelika Hauff, Loni Heuser, Paul Henckels en Walter Giller.

Een kleinburgerlijk meisje wil zich wreken op haar ontrouwe verloofde. Ze beantwoordt een contactadvertentie en met een haar onbekende heer trekt ze er een weekeindje op uit. In het hotel treft ze niet alleen haar toekomstige schoonvader, die achter een danseresje aanzit, maar ook haar geliefde, die plotseling jaloers is geworden. Krachteloos en oppervlakkig vermaak. Scenario van Karl Hans Leiter en Helmut Qualtinger. Camerawerk van Fritz Arno Wagner en Karl Löb.

Der Raub der Sabinerinnen

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Paul Hörbiger, Fita Benkhoff, Gustav Knuth, Anneliese Kaplan en Loni Heuser.

Hörbiger als gymnasiumleraar die zijn stadje wil opstoten in de culturele vaart der volkeren door er het toneelstuk over de Sabijnse maagdenroof op te voeren. Al eerder verfilmd in 1936. Scenario van Emil Burri en Johannes Mario Simmel naar een klucht van Franz en Paul Schönthan. Camerawerk van Albert Benitz.

Der Feldherrnhügel

1953 | Komedie, Drama

Oostenrijk 1953. Komedie van Ernst Marischka. Met o.a. Paul Hörbiger, Annemarie Düringer, Gretl Schörg, Hans Holt en Adrienne Gessner.

De officieren van de Koninklijke en Keizerlijke Donaumonarchie zijn in opperste verwarring. Een verkeerd uitgelegde kus en de bruiloft van een officier gaat de mist in. Op oefening gaan er ook de nodige dingen mis. Een beetje platte, maar goed gespeelde verfilming van de toneelklucht van Roda-Roda.

Fritz und Friederike

1952 | Komedie

Duitsland 1952. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Liselotte Pulver, Margaretha Haagen, Erika von Thelmann, Loni Heuser en Albert Lieven.

Een oud gegeven weer eens afgestoft: een als jongen opgevoed meisje loopt weg uit een jonge-damespensionaat en gaat als soldaat het leger in, maar als ze een kapitein tegenkomt op wie ze verliefd wordt, komt haar ware vrouwenaard toch naar boven. Het had een leuke satire op het soldatendom kunnen zijn, maar het bleef een kleinburgerlijke farce.

Unvergängliches Licht

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Rudolf Forster, Cornell Borchers, Hilde Hildebrandt, Volker von Collande en Hans Reiser.

Een jong, fatsoenlijk meisje wordt na de dood van haar vader door haar moeder naar Parijs gehaald, waar deze een bordeel leidt. Wanneer zij beseft, in welk louche gezelschap ze zich nu bevindt, vlucht het meisje de stad in. Daar stuit zij op een jonge coureur, wiens liefde zij echter afwijst om zijn carrière niet in de weg te staan. Dan wordt zij ook nog zwaar ziek... Het lot heeft wat te veel in petto voor deze jongedame: het melodrama werkt op de lachspieren en is ongeloofwaardig.

Unschuld in tausend Nöten

1951 | Komedie

Duitsland 1951. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Hannelore Schroth, Wolf Albach-Retty, Rudolf Platte, Oskar Sima en Elena Luber.

Aantrekkelijke Eva Born (Schroth) werkt voor een klein, maar exclusief haute-couture huis. Soms helpt ze als mannequin. Zo maakt ze kennis met Herr Bergmann (Sima) een rokkenjager, die haar per abuis het visitekaartje van zijn a.s. schoonzoon Dr. Singer (Albach-Retty) geeft. Privécontacten leggen met klanten is echter ten strengste verboden en Eva wordt op staande voet ontslagen. Ze wil Bergmann opzoeken en komt uiteraard bij Dr. Singer terecht, die zeer éprit van Eva is. Bovendien is zijn verloofde nu niet het aller braafste en trouwste wezentje. Oprecht gespeelde, maar ozo voorspelbare komedie der misverstanden die een halve eeuw later nauwelijks de moeite waard is om nog eens te gaan bekijken. Het scenario vol clichés is van regisseur Boese en Vineta Bastian-Klinger. Achter de camera stond Herbert Körner. Ook bekend als MÄDCHEN AUS DEM REGENBOGEN en MÄDEL AUS DER KONFEKTION.

Die Frauen des Herrn S.

1951 | Komedie

Duitsland 1951. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Sonja Ziemann, Paul Hörbiger, Loni Heuser, Oskar Sima en Fita Benkhoff.

Martin heeft met deze film, verpakt in een klassiek drama rond Socrates (H[KA3]orbiger), zijn onuitstaanbare vrouw Xantippe (Heuser) en diens liefje Euritrie (Ziemann), een rake satire gemaakt, die bij de première niet onomstreden was, over het lot van Duitsland na WO II. Goed spel.