Prachya Pinkaew

Regisseur, Scenarist, Producer

Prachya Pinkaew is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Elephant White

2011 | Actiefilm

Verenigde Staten 2011. Actiefilm van Prachya Pinkaew. Met o.a. Djimon Hounsou, Kevin Bacon en Ron Smoorenburg.

Standaard actiefilm waarin een huurmoordenaar (Hounsou) in Bangkok eigenhandig hele hordes criminelen omlegt, tot hij last van zijn geweten krijgt en besluit de kinderprostitutie in de stad aan te pakken. Heel geloofwaardig is die inkeer niet, net als veel van het acteerwerk en het lachwekkende Britse accent van wapenhandelaar Bacon. Toch best vermakelijk voor genreliefhebbers vanwege een aantal ijzersterke vechtscènes. Regisseur Pinkaew is bekend van duizelingwekkende Thaise knokfilms als Ong-bak en Tom yum goong, waarin martial-arts icoon Tony Jaa steevast de hoofdrol speelde.

Honour of the Dragon

2005 | Actiefilm

Thailand 2005. Actiefilm van Prachya Pinkaew. Met o.a. Tony Jaa, Petchtai Wongkamlao, Bongkoj Khongmalai en Nathan Jones.

Curieus verhaal waarin de jonge Kham naar Australië reist, waar hij ongewapend de gehele georganiseerde misdaad aanpakt om zijn twee gestolen olifanten terug te krijgen. Honour of the Dragon het dan ook van de martial arts hebben. Hoofdrolspeler Tony Jaa is in de opnames zonder special effects snel, elegant en doeltreffend.

Ong-Bak

2003 | Actiefilm, Thriller, Avonturenfilm, Misdaad

Thailand 2003. Actiefilm van Prachya Pinkaew. Met o.a. Tony Jaa, Petchtai Wongkamlao, Pumwaree Yodkamol, David Ismalone en Suchao Pongwilai.

Als het hoofd van een religieus beeld wordt gestolen uit het Thaise boerendorpje van Ting (Jaa) zijn de goden boos. Oogsten dreigen te mislukken, onheil alom. Omdat Ting een niet onverdienstelijke Muay Thai-vechter is krijgt hij de opdracht om het beeld op te sporen. Jaa brak spectaculair door met deze wervelende vechtfilm waarin hij bijvoorbeeld adembenemende stuntsprongen laat zien zonder gebruik te maken van in het genre gebruikelijke hulpmiddelen als digitaal weggepoetste touwen. Er kwamen twee, veel mindere, vervolgen.

op televisie
1 uitzending

Elephant White (2011) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
maandag 17 december
NDR Fernsehen
00:05 - 01:30

Reageer