Jeff Burton

Acteur

Jeff Burton is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Mad Bomber

1972 | Thriller

Verenigde Staten 1972. Thriller van Bert I. Gordon en Bert Gordon. Met o.a. Vince Edwards, Chuck Connors, Neville Brand, Christina Hart en Faith Quabius.

Een krankzinnige bomfanaat terroriseert Los Angeles in deze met goedkope middelen gemaakte thriller (geproduceerd/geschreven/gefotografeerd door Gordon); vooral interessant door de grote hoeveelheid sublieme observaties in de kantlijn van het gebeuren. Bovenal een film van perfecte losse momenten. Een sterke titelrol van Connors.

Black Hooker

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Arthur Roberson. Met o.a. Sandra Alexandra, Jeff Burton, Kathryn Jackson, Durey Mason en Teddy Quinn.

Blanke bastaardzoon van een zwarte prostituée wordt door zijn grootouders opgevoed en smacht naar de liefde van zijn moeder. Die krijgt hij echter niet en als dan ook nog eens zijn religieuze grootvader zijn vriendinnetje ontmaagdt met de bijbel in de hand is de haat ten top gevoerd. Merkwaardig melodrama met diepe emoties, die zeer oninteressant op het celluloid zijn gezet.

Planet of the Apes

1968 | Sciencefiction, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1968. Sciencefiction van Franklin J. Schaffner. Met o.a. Charlton Heston, Roddy McDowall, Kim Hunter, Maurice Evans en James Whitmore.

Na een lange reis belandt een ruimteschip op een planeet die niet geregeerd wordt door mensen, maar door grote mensapen, zoals chimps, gorilla's en orang-oetans. Er leven wel mensen, maar die zijn primitief, en er wordt op ze gejaagd. Een van de astronauten (Heston) wordt gevangen genomen, en wekt veel verbazing als blijkt dat hij net zo goed kan praten als een aap. Klassieke sf, tikje potsierlijk vanwege de merkwaardige rubber maskers van de apen, maar toch leuk vanwege de slimme premisse en jongensboekensfeer. Gebaseerd op de roman van Pierre Boulle.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jeff Burton op televisie komt.

Reageer