Michel Rotman is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Le Grand Georges

2012 | Biografie, Drama, Historische film

Frankrijk 2012. Biografie van Francois Marthouret. Met o.a. Xavier Gallais, Marie Denarnaud, Philippine Pierre-Brossolette, Thomas Chabrol en Aurélien Recoing.

Leraar Georges Guingouin (1913-2005), zoon van een lagereschooldirectrice en een in La Grande Guerre gesneuvelde beroepsmilitair, ging in 1941 ondergronds. Vanwege zijn heldhaftige acties en weigering om de Moskoulijn van de Parti communiste français te volgen, werd hij de beroemdste maquisard (verzetsstrijder) in de Limousin ten tijde van Pétains Vichy. Na WO II kwamen Guingouins insubordinatie, anti-stalinisme en compromisloze afrekeningen met collaborateurs terug als een scheermesboemerang. Deze verzorgde tv-productie doet 'lo Grand' recht, titelvertolker Gallais lijkt bovendien als twee druppels water op de man.

Le prix de l'espoir

1997 | Romantiek, Drama

Frankrijk 1997. Romantiek van Josée Yanne. Met o.a. Pierre Arditi, Evelyne Bouix, Philippe Volter, Françoise Christophe en Jean-Louis Richard.

Pierre (Arditi) en Benjamin (Volter) zijn onderzoekers in een belangrijk hospitaal in Parijs. Op een dag krijgen ze het bezoek van Christine (Bouix), die de symptomen vertoont van de mysterieuze ziekte die ze sinds jaren onderzoeken. Pierre voelt zich aangetrokken tot de jonge vrouw en in overleg met haar besluit hij haar een nieuwe, nog experimentele behandeling te geven. Een film die een andere kijk geeft op het beroep van dokter. Arditi is een menselijke figuur voor wie het welzijn van de patiënt boven de financiële vergoeding gaat. Voor hem komt emotie voor de wetenschap. Toch kan de film niet helemaal overtuigen, daarvoor komt de liefdesgeschiedenis te geforceerd over. Medisch journalist Hervé Hamon schreef het scenario samen met Chantal de Rudder. Achter de camera nam Dominique Le Rigoleur plaats.

Chasse aux sorcières à Hollywood 1947-1960

1997 | Documentaire

Frankrijk 1997. Documentaire van Patrick Rotman. Met o.a. Bertrand Tavernier en John Berry.

Met een korte historische schets over het Amerika van kort na de depressie tot het einde van WOII, een periode waarin het communisme in de VS getoleerd werd, krijgen we een indruk van de angstsfeer die het land in de ban hield. Het `Rode Gevaar` leidde uiteindelijk tot het uitbreken van de koude oorlog. Ook in Hollywood, dat zijn gouden tijd beleefde, sijpelt het communisme binnen. In oktober 1947 wordt het House of Un-American Activities Committee (HUAC) opgericht, dat vooral Hollywood viseert. We volgen getuigenissen van mensen als Jack Warner, Walt Disney, Ronald Reagan, Robert Taylor en Gary Cooper. De zittingen eindigen in een schorsing van de zgn. Hollywood Ten: Herbert Biberman, Alvah Bessie, Dalton Trumbo, Ring Lardner Jr., Albert Matz, Lester Cole, Samuel Ornitz, Edward Dmytryk, John Howard Lawson en Adrian Scott. Na hun veroordeling zet de middelmatige politicus McCarthy de jacht op het communisme in Hollywood ongenadig verder. Nog tientallen acteurs en regisseurs komen op de zwarte lijst terecht. Getuigenissen van John Berry, die Amerika ontvluchtte nadat hij een film over en met de Hollywood Ten gemaakt had en Bertrand Tavernier, die de algemene toestand in de filmstad tekent. Een goed gestoffeerd document dat een van de meest beschamende periodes uit de Amerikaanse filmgeschiedenis uit de doeken doet. Rotman schreef het scenario samen met Virginie Linhart. Cécile Codon stond in voor de montage en Sylvia Calle bediende de camera.

Montand

1994 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 1994. Documentaire van Jean Labib. Met o.a. Catherine Allégret, Rodolphe De Carini, Benjamin Castaldi, Francis Denel en Christian Farnoux.

Een diepgravend portret van Yves Montand die op 13 oktober 1921 als Ivo Livi geboren werd in Monsummano in Toscane. Drie jaar later verhuisden zijn ouders naar Parijs en hij verkreeg in 1929 hij de Franse nationaliteit. In 1938 debuteerde hij als chansonnier en werd na WO II een van de belangrijke Franse zangers/acteurs. Deze film bevat heel wat nog nooit eerder vertoonde scènes van Montand privé en fragmenten uit het merendeel van zijn films. De fans van de zanger krijgen volop de kans te genieten van de hoogtepunten uit het leven van Montand, inclusief de vele vrouwen waarop hij verliefd werd. Hij overleed op 9 november 1991 in Senlis bij Parijs, kort na de opnamen van zijn laatste film IP5. Zijn eigen commentaar, gedestilleerd uit een zestig uur durend interview afgenomen door Hervé Hannon en Patrick Rothman in 1990 ter voorbereiding van hun boek Tu vois je n'ai pas oublié, wordt afgewisseld met enkele uitspraken van mensen die hem goed gekend hebben. Labib baseerde zijn scenario op het boek van Hannon en Rothman. Bernard Josse deed de montage. Het nieuwe fotomateriaal is van Jean-Jacques Flori. De videotitel is MONTAND LE FILM.