J. Ralph

Componist

J. Ralph is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Film Stars Don't Die in Liverpool

2017 | Drama, Romantiek, Biografie

Verenigd Koninkrijk 2017. Drama van Paul McGuigan. Met o.a. Annette Bening, Jamie Bell, Vanessa Redgrave en Julie Walters.

Romantisch drama gebaseerd op de herinneringen van de Brit Peter Turner aan de korte maar hevige relatie die hij eind jaren zeventig had met de veel oudere Amerikaanse filmster Gloria Grahame. Soepele verfilming van Turners gelijknamige boek door de Schot McGuigan, die eerder vooral opviel met misdaadfilms als Lucky Number Slevin (2006). Met sterke hoofdrollen van Bening en Bell, die duidelijk chemie hebben. Grahame zelf is aan het eind van de film ook nog te zien, in een hilarisch archieffilmpje waarin ze de Oscar komt ophalen voor haar bijrol in The Bad and the Beautiful (1952).

The Cove

2009 | Documentaire

Verenigde Staten 2009. Documentaire van Louie Psihoyos.

Fraai staaltje activistisch documentaire maken, deed het prima op het IDFA. Dolfijnentrainer Ric O'Barry trainde diverse Flippers uit de beroemde jeugdserie, voordat hij het licht zag en zich begon in te zetten voor de vrijheid van de dolfijn. O'Barry’s pijlen zijn vooral gericht op het Japanse vissersdorp Taiji, waar jaarlijks duizenden dolfijnen worden afgeslacht in een baai. Met een team van bevlogen activisten probeert Barry heimelijk beelden te schieten van de zorgvuldig van de buitenwereld afgeschermde slachting. Barry: 'Ik wil iets op film vangen waardoor mensen een einde aan de slachting willen maken.' Spannend én schokkend.

Man on Wire

2008 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2008. Documentaire van James Marsh.

Toen de Franse acrobaat Philippe Petit eind jaren zestig vernam dat in New York de hoogste wolkenkrabbers ter wereld werden gebouwd, vormde zich een obsessie: hij moest en zou een kabel spannen tussen de Twin Towers en daar overheen lopen. Een illegale stunt, die jaren voorbereiding zou kosten. In 1974 lukte het: acht keer liep Petit heen en weer voor hij werd gearresteerd. Regisseur Marsh heeft het hele verhaal gereconstrueerd met behulp van archiefbeelden en gedramatiseerde scènes (waarin de charismatische protagonist zichzelf speelt), die nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn. Het resultaat is een enerverende schelmenfilm.

Lucky Number Slevin

2006 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten/Duitsland 2006. Misdaad van Paul McGuigan. Met o.a. Josh Hartnett, Morgan Freeman, Lucy Liu, Bruce Willis en Ben Kingsley.

De jonge Slevin (Hartnett) woont tijdelijk in de flat van een vriend als op een kwade dag twee gangsters binnendringen en hem meeslepen naar hun baas (Freeman) die vertelt dat hij drie dagen heeft om een enorm bedrag op te hoesten. Slevin weet van niets, maar in deze harde misdaadkomedie à la Tarantino is dat geen excuus, Slevin wordt een pion in een strijd tussen kleurrijke gangsters onder wie Kingsley en Willis, maar krijgt gelukkig hulp en aandacht van zijn buurvrouw (Lucy Liu). Aan het eind verdampt helaas alle humor en wordt Lucky Number Slevin een naargeestig wraakverhaal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer J. Ralph op televisie komt.

Reageer