Marthe Alycia

Acteur

Marthe Alycia is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Il vicolo di madama Lucrezia

1991 | Drama, Historische film

Italië 1991. Drama van Pierre Badel. Met o.a. Bernard Malaterre, Charles David en Marthe Alycia.

De getrouwe bewerking voor de tv van een weinig bekende roman van Prosper M[KA1]erim[KA1]ee (1803-1870) over een jonge Franse student die gepassioneerd is van Rome (dat trouwens ook bij de schrijver zeer geliefd was) en onderkomen vindt bij een markies, waar hij een schilderij van Lucrezia Borgia aantreft dat hem diep beïndrukt. Hij verdiept zich in de legende en het lijkt alsof zij gaat herleven door middel van zijn omstuige relatie met de adellijke familie Aldobrandini. Vooral de moeite waard vanwege de psychologisch getinte portretschilderingen van de ambivalente hoofdfiguren door een schrijver die er buitengewoon goed voor gezorgd heeft dat het geen clihés werden.

Vingt-quatre heures de la vie d'une femme

1967 | Drama, Musical

Duitsland/Frankrijk 1967. Drama van Dominique Delouche. Met o.a. Danielle Darrieux, Robert Hoffmann, Romina Power, Léna Skerla en Marthe Alycia.

Een rijpere vrouw redt tijdens vakantie in Itali[KA3]e gedurende WO I een jonge Duitse deserteur met gokschulden van zelfmoord en brengt de nacht met hem door. Deze tweede verfilming van de roman van Stefan Zweig heeft een mooie rol van Darrieux als de vrouw die kortstondig geluk zonder toekomst aanpakt, maar de aandacht van de regisseur (of cameraman) dwaalt steeds af naar Hoffmann als bezienswaardig seksobject, maar ondanks al zijn problemen een hoogst oninteressant personage.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marthe Alycia op televisie komt.

Reageer