Abram Room

Regisseur, Acteur

Abram Room is regisseur en acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Prividenie, kotoroe ne vozvrashchaetsia

1929 | Avonturenfilm

SU 1929. Avonturenfilm van Abram Room. Met o.a. Boris Ferdinandov, Olga Zhizneva, Maksim Shtraukh en D. Kara-Dmitriev.

Filmversie van Henry Barbusse's korte verhaal over de Zuidamerikaanse revolutionair Jose Real, die tot levenslang veroordeeld is, maar dan opeens een dag verlof krijgt. Hij weigert eerst de gevangenis te verlaten, omdat hij bang is vermoord te worden door de bewakers zodra hij vrij is, maar hij realiseert zich tevens dat zijn collega's op hem rekenen. Hij wordt begeleid door een agent, die er echter niet in slaagt de vijand te provoceren. Jose Real verbergt zich en voegt zich bij zijn kameraden om de strijd voort te zetten.

Tretja Mesjtsjanskaja

1927 |

SU 1927. Abram Room. Met o.a. Nikolai Batalov, Loedmilla Semjonova en Vladimir Fogel.

Een satire over de sociale gevolgen van de woningnood in de twintiger jaren. Een echtpaar nodigt een vriend uit bij hen te komen wonen in hun [KA1]e[KA1]enkamer woning. Aanvankelijk slaapt hij op de sofa, maar als spoedig wordt zijn plaats ingenomen door de (inmiddels ex-)echtgenoot. Uiteindelijk verlaat de vrouw het huis om de ontstane problemen te ontvluchten. Deze gedetailleerde film in naturalistische stijl is vrijwel op één locatie opgenomen. Het is één van de beste satires uit en over de N.E.P.-periode en behoort tot Rooms beste films.

Potselui Mary Pickford

1927 | Komedie

SU 1927. Komedie van Sergei Komarov. Met o.a. Igor Ilyinski, A. Sudakevich, Mary Pickford, Vera Malinovskaia en Abram Room.

Grappig verhaal over een meisje dat van een filmcarrière droomt en over een portier die verliefd op haar is. Een reeks komische verwikkelingen brengt het stel naar een studio, waar de portier voor een beroemde Russische stuntman aangezien wordt. Pickford en Fairbanks, die de studio bezoeken, voorspellen de jonge man een prachtige toekomst en uiteindelijk wordt het meisje nog verliefd op hem ook.

Predatel'

1926 | Misdaad

SU 1926. Misdaad van Abram Room. Met o.a. N. Panov, P. Korizno, M. Parshina en E. Khovanskaia.

Een van de eerste films van de bekende Sovjet-regisseur Abram Room. Een geheim agent ontmaskert een organisatie die zich toelegt op het bevrijden van gevangen genomen revolutionairen. Alle leden van de organisatie worden gepakt en opgehangen. Na de oktoberrevolutie wordt de verrader gevonden en gestraft. Aardig te weten dat dit een van de eerste pogingen was van de Sovjet filmindustrie een misdaadfilm te maken, gebaseerd op gebeurtenissen tijdens de revolutie.

Bukhta smerti

1926 | Oorlogsfilm

SU 1926. Oorlogsfilm van Abram Room. Met o.a. V. Yaroslavtsev, N. Saltikov, E. Kartashova, L. Yurenev en Nikolai Okhlopkov.

Een melodrama over de Russische burgeroorlog naar een verhaal van Alexei Novikov-Priboi. Een machinist brengt zijn schip tot zinken om het niet in de handen van de 'Witten' te laten vallen. De regie van Room en het spel van de acteurs werden destijds door filmkritiek geprezen, maar de film kon niet op een ongunstiger moment uitkomen: vlak na Eisensteins PANTSERKRUISER POTEMKIN.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Abram Room op televisie komt.

Reageer