Charles Ludlam

Acteur

Charles Ludlam is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Big Easy

1986 | Misdaad, Drama, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Misdaad van Jim McBride. Met o.a. Dennis Quaid, Ellen Barkin, Ned Beatty, John Goodman en Lisa Jane Persky.

Quaid fingeert met moeite een zuidelijk accent en speelt de zorgeloze rechercheur Remy McSwain, die de zinnelijke aanklaagster Anne Osborne (Barkin) op zijn dak krijgt terwijl hij een aantal bendemoorden in New Orleans ('the Big Easy') onderzoekt. Anne moet geruchten over corruptie in het korps onderzoeken, maar volgens de politiemacht in New Orleans moet je aan al die regeltjes niet zo zwaar tillen. Al snel broeit er iets tussen McSwain en Osborne. John Goodman is ondanks weinig tekst memorabel als een van de agenten in dit soepele misdaadverhaal met meeslepende Cajunmuziek.

Pink Narcissus

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van James Bidgood. Met o.a. Don Brooks, Bobby Kendall en Charles Ludlam.

De homo-erotische cultfilm Pink Narcissus heeft veel weg van een (denkbeeldige) serie tableaux vivants van het kunstenaarsduo Pierre en Gilles. Gaaf cultwerkje. De enscenering mag dan wat aan kracht hebben ingeboet, de diep doordachte (naakt)poses ogen nog altijd even verleidelijk. Veel verhaal biedt Pink Narcissus niet. Een mooie schandknaap laat zijn fantasie de vrije loop en ziet voor zijn geestesoog de prettigste types voorbij flaneren. Regisseur Bidgood - pas decennia na afronding van de film als maker geïdentificeerd - trekt schaamteloos de homo-erotische iconenkast open. Als 'contrapunt' laat hij zo nu en dan een baardig type of een verontruste priester opdraven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Charles Ludlam op televisie komt.

Reageer