Jean-Marie Vincent

Regisseur

Jean-Marie Vincent is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Bunny's Bar

1985 | Komedie

Frankrijk 1985. Komedie van Jean-Marie Vincent. Met o.a. Josiane Balasko, Michel Blanc, Valérie Mairesse en Bruno Moynot.

Genoemde bar is een striptease-club in de Parijse wijk Pigalle, waar de toiletjuffrouw Anita (Balasko) en de ooit als pianist geflopte portier elkaar een uur voordat de tent opengaat ontmoeten, zoals elke avond. Eerstgenoemde is heel gelukkig: zij komt vanavond voor het laatst, want ze vertrekt naar Metz om met de man van haar dromen te trouwen. De komst van haar vervangster, die ze nog moet instrueren, stuurt echter alles in de war. Slappe regie van een stuk van Balasko zelf. Zij draait, schrijft en speelt maar raak, maar wat maakt het uit als je toch al succes hebt (bij de massa)? Vandaar de verschrikkelijke clichés en de afgezaagde geintjes. Pulp in de ergste zin van het woord. Bovendien is de actrice zeer opdringerig.

Vanda Teres

1975 | Drama, Historische film

Frankrijk 1975. Drama van Jean-Marie Vincent. Met o.a. Françoise Brion, Vania Vilers, Anne Lander, Banjamin Vincent en Saint-Sinchai.

Benjamin wordt tijdens de televisie-uitzending Rencontres impossibles geconfronteerd met een Japanse soldaat, die al jaren in de Siamese jungle een verborgen leven leidt, niet wetende dat de oorlog is afgelopen. Deze soldaat maakte deel uit van een groepje dat zich in het Siam van 1946 weigerde over te geven. Het doodde de familie van Benjamin, toen nog een kind, die zijn redding aan niemand anders dan de soldaat in kwestie dankt, nu blind en ondermijnd door tropische ziektes. Is deze soldaat een oorlogsmisdadiger? Dat is de vraag die deze merkwaardige, maar op ware gebeurtenissen gebaseerde film, zo eerlijk mogelijk probeert te beantwoorden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Marie Vincent op televisie komt.

Reageer