Gary Getzman

Acteur, Producer

Gary Getzman is acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Beloved

1998 | Historische film, Fantasy, Drama

Verenigde Staten 1998. Historische film van Jonathan Demme. Met o.a. Oprah Winfrey, Danny Glover, Thandie Newton, Kimberly Elise en Beah Richards.

Regisseur Demme heeft na zijn machtige successen The silence of the lambs en Philadelphia een decennium lang nauwelijks van zich doen spreken. Tenminste, dat lijkt zo, omdat Beloved grondig is genegeerd door critici en publiek. Terwijl de film, naar het boek van Toni Morrison, een zeldzame kracht en sfeer aan de dag legt. Oprah speelt de 19de-eeuwse voormalige slavin Sethe, die met haar dochter (Elise) een oud huis bewoont dat behekst is. Zonder te spiritistisch of melodramatisch te worden wordt de kijker een blik gegund op het loodzware, maar ook wonderbaarlijke leven van zwarte mensen in de VS. Oprah bracht als oefening 24 uur in slaaftoestand door; haar spel en dat van de anderen is uitmuntend.

Last Embrace

1979 | Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1979. Misdaad van Jonathan Demme. Met o.a. Roy Scheider, Janet Margolin, John Glover, Sam Levene en Christopher Walken.

De vrouw van CIA-agent Harry Hannan (Scheider) wordt vermoord in een hinderlaag. Harry brengt dat in verband met een onderzoek waaraan hij werkte. Vervolgens verblijft hij in een psychiatrische inrichting. Als hij daaruit ontslagen is, blijkt dat hij uit de dienst is gezet. De geheime dienst waarvoor hij heeft gewerkt, heeft het op zijn leven gemunt. Sterke, Hitchcockiaanse thriller die echter de relativerende humor van de meester mist. Scheider levert een sterke prestatie en de ontknoping, met als decor het geweld van de Niagara-watervallen, is echt spectaculair. David Shaber baseerde zijn scenario op de roman The Thirteenth Man van Murray Teigh Bloom. Soms overweldigend in beeld gebracht door Tak Fujimoto.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gary Getzman op televisie komt.

Reageer