Roland Johannes

Producer

Roland Johannes is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Den schönen guten Waren

1990 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1990. Documentaire van Martina Müller. Met o.a. Edwige Feuillère, Magda Schneider, Daniel Gélin, Henri Alekan en Ivan Desny.

Max Opüls werd in 1902 geboren als Max Oppenheimer. Hij stierf in 1957, te vroeg, en volgens François Truffaut moest Frankrijk een lievelingsregisseur missen. Documentairemaakster Müller laat ons de stijl en de techniek van Ophüls zien, terwijl zij nog in het leven zijnde acteurs en actrices over Ophüls aan het woord laat. Onderscheiden met een bijzondere prijs is deze film een must voor filmliefhebbers en filmstudenten.

As Simple As That: Joseph H. Lewis in Hollywood

1990 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1990. Documentaire van Christian Bauer.

Een portret van de in 1900 geboren Amerikaanse cineast Joseph H. Lewis, gemaakt t.g.v. zijn negentigste verjaardag. Centraal staat een lang gesprek met de regisseur die begin jaren 1930 bij MGM begon in de montagekamer. Nadien werkte hij voor Mascot, Republic en Universal, voor wie hij in 1937 als regisseur debuteerde met NAVY SPY. In 1940 werd hij door Harry Cohn van Columbia onder contract genomen. Hij maakte voornamelijk onopvallende B-films, maar in 1945 had hij een onverwacht succes met MY NAME IS JULIA ROSS. Hij werkte tevens voor tv aan reeksen als THE RIFLEMAN, GUNSMOKE en BIG VALLEY. Zelf had hij geen last van de heksenjacht, maar de carrière van verschillende van zijn vrienden werd door McCarthy gefnuikt. Om hen te helpen draaide hij in 1958 TERROR IN A TEXAS TOWN, waarin het merendeel der rollen vertolkt werd door acteurs die op de zwarte lijst stonden. Het werd zijn laatste film. Lewis denkt aan zijn loopbaan met vreugde, maar tevens met veel pijn. Bauer schreef het scenario en teksten werden ingesproken door Achim Höpper. De film werd gemaakt in samenwerking met William Everson, Barbara Scharres en het Art Institute of Chicago. Montage is van Matthias Bauer en achter de camera stond Robert Brinkmann. Interessant voor filmhistorici.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roland Johannes op televisie komt.

Reageer