Vivianne Collet

Acteur

Vivianne Collet is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Le pantalon

1997 | Oorlogsfilm

België/Frankrijk 1997. Oorlogsfilm van Yves Boisset. Met o.a. Wadeck Stanczak, Philippe Volter, Bernard-Pierre Donnadieu, Jean-Paul Comart en Marie Verdi.

In februari 1915 werd tijdens WO I (1914-18) de slag om de IJzer in Belgi[KA3]e geleverd. Het Franse leger lijdt grote verliezen en kan niet oprukken. De bevelhebber, kolonel Auroux (Donnadieu), loopt hierdoor het risico gedegradeerd worden. Daarom besluit hij een nieuwe aanval in te zetten en eist van zijn troepen kadaverdiscipline. Soldaat Lucien Bersot (Stanczak) zit bij een reserveregiment. Voordat hij naar het front kan, moet hij nog een uniformbroek krijgen. Hij krijgt een pantalon, waarop het bloed van de strijd nog zit. Bersot weigert deze broek te dragen wat ver strekkende gevolgen heeft. Indrukwekkende oorlogskroniek die best een plaats verdient naast het meesterwerk van Stanley Kubrick PATHS OF GLORY, dat in dezelfde oorlog en in hetzelfde land speelt. Boisset hekelt ook nu weer een duidelijk geval van onrecht; in deze film tegen de achtergrond van de verschrikkingen en absurditeiten van WO I. Door het schitterende spel vergeet je niet gauw wat je gezien hebt. Alain Scoff schreef de roman die hijzelf met Boisset bewerkte tot scenario. Het camerawerk van Dominique Chapuis heeft een troosteloze sfeer geschapen. Volledig gefilmd in België. Stereo.

Les magiciens du mercredi

1984 | Familiefilm

België/Frankrijk 1984. Familiefilm van Freddy Charles. Met o.a. Fanny Roy, Yann Debray, Henri Courseaux, Nadia Gray en Vivianne Collet.

Twee kinderen, Julie en Thomas, hebben elkaar beloofd dat ze later met elkaar zullen trouwen. De een heeft een ongehuwde moeder en de ander een gescheiden vader. De zaken van de vader gaan niet zo goed en hij besluit een baan in Canada aan te nemen. Dan blijft er voor de kinderen nog maar een oplossing over: ervoor zorgen dat hun ouders met elkaar trouwen. Uitsluitend de twee jonge, spontane en innemende hoofdrolspelers zijn de moeite waard. De volwassenen zijn nogal kleurloos en de regie is slecht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vivianne Collet op televisie komt.

Reageer