François Mimet

Regisseur

François Mimet is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

La Jeune fille et l'enfer

1984 | Erotiek

Frankrijk/Spanje 1984. Erotiek van François Mimet. Met o.a. Florence Guérin, Philippe Etesse en Assumpta Serna.

Moe geworden van het lezen van de door haar strenge ouders toegestane boeken, vraagt de jonge Marthe Pierre, een vriend van de vriend van haar moeder, `haar alles te leren`. Zij brengt de lessen in praktijk met een vriend van haar eigen leeftijd, na ingewijd te zijn door Pierre. Het uitgangspunt, een soort inwijdingsritueel, was interessant. Scenario en dialogen stellen echter niets voor (de schuld van Jean-Claude Carrière die blijkbaar erg moe was), het spel is moeizaam en het resultaat is een hoogst banale film.

Madame Claude 2

1981 | Erotiek, Drama

Frankrijk 1981. Erotiek van François Mimet en Francois Mimet. Met o.a. Alexandra Stewart, Bernard Fresson, Kim Harlow, Dirke Altevogt en Lena Karlsson.

De callgirls van Madame Claude worden overal ter wereld uitgezonden waar zich maar rijke en machtige client[KA2]ele bevindt. Een nieuwsgierige journalist en een dreigend schandaal binnen de Franse regering brengen het voortbestaan van de onderneming in gevaar en zelfs het leven van Madame zelf, maar uiteindelijk worden alle onthullingen in de doofpot gestopt. Deze officieuze [KL]remake[KLE] (niet zozeer een vervolg) van de eerdere succesfilm is een wezenloos prentenboek, dat de 'girls' minder in actie dan wel in 'pikante' poses laat zien. De thrillerelementen zijn zo mogelijk nog spanningslozer en de acteurs doen niet eens moeite hun desinteresse te verbergen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer François Mimet op televisie komt.

Reageer