Friedrich Zelnik

Regisseur

Friedrich Zelnik is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Morgen Gaat Het Beter

1939 | Erotiek

Nederland 1939. Erotiek van Friedrich Zelnik. Met o.a. Lily Bouwmeester, Paul Steenbergen, Theo Frenkel, Bob de Lange en Kommer Kleyn.

Naar de roman van de Deense Annemarie Selinko Morgen wird alles besser wordt vakkundig en met vaart het verhaal verteld van schoolmeisje Bouwmeester dat opklimt tot een sterretje aan het radiofirmament. Goed spel in een vrolijke produktie van Rudolf Meyer. 'Beschaafd amusement' vonden de critici, en het camerawerk van Otto Heller werd geprezen.

Vadertje Langbeen

1938 | Erotiek

Nederland 1938. Erotiek van Friedrich Zelnik. Met o.a. Lily Bouwmeester, Paul Storm, Jan Retèl, Lies de Wind en Helène Pimentel.

Geslaagde Nederlandse verfilming van Jean Webster`s boek [KL]Daddy Long Legs[KLE] (in de V.S. al drie keer verfilmd, waarvan de zwijgende versie uit 1919 met Mary Pickford beroemd werd) over het opgroeiende weesmeisje dat hartelijke brieven schrijft naar een voor haar onbekende, rijke voogd.

Die Försterchristl

1931 | Muziek

Duitsland 1931. Muziek van Friedrich Zelnik. Met o.a. Irene Eisinger, Paul Richter, Oskar Karlweiss, Adele Sandrock en Paul Hörbiger.

De tweede, nu sprekende (en gemusicaliseerde) verfilming van het bekende operetteverhaal door regisseur Zelnik.

Die Weber

1927 | Drama

Duitsland 1927. Drama van Friedrich Zelnik. Met o.a. Valeska Stock, Wilhelm Dieterle en Paul Wegener.

Fel marxistisch fresco naar Gerhard Hauptmanns toneelklassieker, onvervalste agitprop uit de woelige Weimarrepubliek en gebaseerd op de Silezische weversopstand van 1844. Daarin komen de tegen een hongerloontje thuiswerkende wevers onder aanvoering van een afgezwaaide soldaat tegen hun uitbuiter in opstand. Dieterle en Wegener, zelf vermaarde cineasten, zijn opmerkelijke tegenstrevers als respectievelijk volksrevolutionair en fabrieksdirecteur. George Grosz schilderde mee aan de decors. De dankzij de Friedrich Murnau Stiftung gerestaureerde versie van deze verborgen filmschat vol expressieve koppen en vurig discours heeft nieuw gecomponeerde muziek van Johannes Kalitzke.

op televisie
2 uitzendingen

Morgen Gaat Het Beter (1939) is deze week tweemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
woensdag 31 juli
ONS
21:00 - 23:00
vrijdag 02 augustus
ONS
05:00 - 07:00

Reageer