Fritz Richard

Acteur, Componist

Fritz Richard is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Liberté, égalité, fraternité, et puis après...

1990 | Historische film, Muziek

Frankrijk 1990. Historische film van Jean Rouch. Met o.a. Tam Sir Doueb, Brice Ahounou, Willy Aractingi, Laurent Boulant en Philippe Schmitt.

Deze antropoloog en filmer had het plan op zijn manier het Tweede Eeuwfeest van de Franse Revolutie te filmen, in de vorm van een soort van eigenaardige, verwarrende proeflap. Het verleden en het heden en het hier en elders zijn daarin met elkaar vervlochten. Een jong hedendaags Afrikaans stel krijgt dan ook te maken met Toussaint Louverture, een reconstructie van het 'Convocation des Etats Généraux de Louis XIV', een voodoo-ritueel en eerwaarde Gregorius. Onderwijl neemt de filmer de kijker van een dorp uit de Brie mee naar Versailles, via de Eiffeltoren en het Panthéon. Of hoe op basis van een officiële opdracht de maker erin slaagt een universeel humanistisch gedicht te maken. Een dapper en zeker ook lovenswaardig initiatief, want het is hem gelukt dat wat 'het moeilijkste is op film : de overgang naar de verbeelding' op film te zetten. Met een choreografie van Paula C. Péan.

Das alte Gesetz

1923 | Zwijgende film, Drama

Duitsland 1923. Zwijgende film van Ewald André Dupont. Met o.a. Ernst Deutsch, Fritz Richard, Henny Porten en Hermann Vallentin.

Een curiosum van de pre-Hitleriaanse cinema, over het generatieconflict tussen een rabbijn en zijn zoon. Deze laatste groeit op in een gesloten joodse gemeenschap in Oostenrijk. Zijn nieuwsgierigheid naar de buitenwereld, naar nieuwe ervaringen en nieuwe mensen kan hem niet langer in de joodse wijk houden en hij besluit de wereld in te trekken om acteur te worden, tegen de wil van zijn vader in. Met deze stille film trok Dupont de internationale aandacht voordat in 1925 zijn meesterwerk VARIÉTÉ te draaien. Ook bekend als THE ANCIENT LAW.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fritz Richard op televisie komt.

Reageer