Allu Tuppurainen

Acteur, Componist

Allu Tuppurainen is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Rölli ja metsänhenki

2001 | Familiefilm, Fantasy, Drama

Finland/Frankrijk 2001. Familiefilm van Olli Saarela. Met o.a. Allu Tuppurainen, Maria Järvenhelmi, Samuli Edelmann, Peter Franzén en Kari Hietalahti.

Tien jaar na de eerste R[KA3]OLLI-film een soort sequel. De wilde trollenhorde, afkomstig uit de woestijn, begint aan een volksverhuizing, en landt met hun scheepjes aan een vreemd strand. Verderop in de beboste streken van het noordelijke halfrond, wonen de elfen vredig in de wouden. De woeste aardmannetjes zorgen er voor de nodige chaos - een cultuurbotsing. Het lieftallige elfje Milli (J[KA3]arvenhelmi) vraagt zich af waarom beide gemeenschappen niet in pais en vree kunnen samenleven. Ze wordt verliefd op de knappe trol R[KA3]olli (Tuppurainen), maar ze vindt in eerste instantie geen begrip bij hem, omdat hij haar niet als zijn gelijke beschouwt, doch de liefde overwint. Het tamelijk na[KA3]ieve scenario van regisseur Saarela, Ilkka Y.L. Matila en Allu Tuppurainen is een pleidooi voor verdraagzaamheid (wellicht een illusie, maar toch blijven proberen). Behoorlijk gedaan en valt in de smaak bij de doelgroep. Het camerawerk is van Pini Hellstedt en Kari Sohlberg. In eigen land drievoudig bekroond met de Jussi prijs, maar dat is een thuiswedstrijd.

Rölli - Hirmuisia Kertomuksia

1991 | Animatie, Fantasy, Horror, Familiefilm

Finland 1991. Animatie van Olli Soinio. Met o.a. Sari Mällinen, Jussi Lampi, Allu Tuppurainen, Rolf Labbart en Risto Kaskilahti.

Rölli is een aardige trol zonder nare streken al doet hij wel zijn best een echte plaaggeest te zijn. Samen met de mooie fee Grote Rölli en de bewoners van het Rölli-bos verzet hij zich tegen de Zwartgemantelde Rommel, die onder leiding van de lelijke Grote Rommel, het bos willen veroveren. Alle inwoners van het Rölli-bos krijgen het zwaar te verduren, wanneer de druk van de Vodden toeneemt. Ook de wijsheid van de Oude Grijsbaard-boom wordt op de proef gesteld. Merkwaardig fantasy-filmpje met hekserij en vreemde wezens die bij dit genre horen. Kinderen die van dit soort sprookjes houden, zullen er geboeid naar kijken, maar hun ouders zullen het rommelig en lelijk vinden. Tuppurainen speelt niet alleen een van de hoofdrollen, maar componeerde ook de muziek en schreef samen met regisseur Soinio het scenario.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Allu Tuppurainen op televisie komt.

Reageer