Ramón del Rio

Acteur

Ramón del Rio is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

La última tierra

2016 | Drama

Paraguay/Nederland/Chili/Qatar 2016. Drama van Pablo Lamar. Met o.a. Ramón del Rio en Vera Valdez Barreto.

Subtiel en verstild drama dat op zintuiglijke wijze het rouwproces van een man uit Paraguay volgt. In statische, dialoogloze shots volgt de film de rituelen waarmee de man probeert om met het verlies van zijn vrouw om te gaan.


Hamaca Paraguaya

2006 | Drama

Argentinië/Paraguay/Nederland/Oostenrijk/Frankrijk/Duitsland 2006. Drama van Paz Encina. Met o.a. Ramón del Rio en Georgina Genes.

In een hangmat in het regenwoud van Paraguay praat een boerenechtpaar op leeftijd over het weer en over de hond. Ze houden hun prietpraat oppervlakkig omdat ze het belangrijkste gespreksonderwerp niet aan durven te snijden: hun zoon is opgeroepen om mee te vechten in de Chaco Oorlog met Bolivia, een zinloze, bloedige strijd. Met onbeweeglijke camera-instellingen - het langste shot duurt maar liefst een kwartier - observeert regisseuse Encina het stille verdriet van het oude boerenechtpaar. Voor toeschouwers met de wil om heel goed te kijken.

Miss Amerigua

1994 | Actiefilm, Komedie

Paraguay/Zweden 1994. Actiefilm van Luis R. Vera. Met o.a. Sonia Marchewka, Raquel Baeza, Ayesa Frutos, Jesús Perez en Hector Silva.

Het stadje Amerigua in Paraguay is in feeststemming. Het is de dag, waarop de schoonheidskoningin van de stad zal worden gekozen. Heel wat meisjes hopen te winnen en hebben er alles voor over. De gemeenteraad heeft een probleem: men kan niet besluiten of er nu een rode of blauwe loper moet worden uitgerold. Ook voor de rebellen, die zich tegen de militaire junta verzetten, is deze dag een uitstekende gelegenheid om zich te doen gelden. Eén van hen, die destijds zag hoe zijn vader werd vermoord, is uit op wraak. Een milde politieke satire met twee verhaallijnen: de miss-verkiezing en de wraak. De beginscènes zetten de toon: eerst een sprookjesachtig beeld met kinderen bij een feeërieke waterval, onmiddellijk gevolgd door gewelddadige soldaten die de vader van de jongeman hebben vermoord. Na dertig jaar stilte een film uit Paraguay. Het scenario is van Vera Colman en Andrés Colman. Het camerawerk is van Márten Nilsson.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ramón del Rio op televisie komt.

Reageer