Manolo Zarzo

Acteur

Manolo Zarzo is acteur.
Er zijn 35 films gevonden.

Lazos

1994 | Drama

Spanje 1994. Drama van Alfonso Ungría. Met o.a. Imanol Arias, Emma Suárez, Ricardo Fernández Deu, Alfredo Kraus en José Luis Lopéz Vázquez.

De Spaanse tv wijdt een dag lang een uitzending aan AIDS. Heel wat prominenten uit de politieke, culturele, medische wereld en de showbizz verlenen hun medewerking. Luis (Arias) leest in de krant het overlijdensbericht van een stierenvechter, die aan AIDS is gestorven. Hem slaat de schrik om het hart en hij raakt in paniek, want een tijdje geleden had hij een amoureuze relatie met de vrouw van de overledene. Hij vindt steun en begrip bij zijn assistente (Suárez). Een film die van de hak op de tak springt en tegelijkertijd een realistich beeld van de hectische omstandigheden van een 'live uitzending' vermengt met de naweeën en de grote onzekerheid van een mogelijk fatale liefdesgeschiedenis. Het einde is wat geforceerd. Heel wat bekende Spanjaarden spelen een rolletje in de debuutfilm van Ungría die samen met Joaquín Oristrell het scenario schreef. Het camerawerk is van Rafael Casenave.

Mi amigo el vagabundo

1984 | Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje 1984. Familiefilm van Jacinto Molina. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Sergio Molina, José Bádalo, Julia Saly en Gracita Morales.

De vriendschap tussen een kind en een oude zwerver. Een vervelend melodrama voor kinderen, gemaakt door Paul Naschy (Jacinto Molina) om zijn zoon Sergio te lanceren.

Latidos de pánico

1983 | Horror

Spanje 1983. Horror van Jacinto Molina. Met o.a. Paul Naschy, Julia Saly, Lola Gaos, Pat Ondiviela en Silvia Miro.

Een succesvol schrijver jaagt zowel zijn echtgenote als zijn minnares de dood in, teneinde ongestoord te kunnen gaan leven met een jongere vriendin. Zij blijkt het slechts op zijn geld te hebben voorzien en geeft hem, samen met haar echte vriend, een koekje van eigen deeg. De schrijver keert echter terug uit de dood in de gedaante van een zijner voorvaderen, een wrede roofridder, en neemt bloedig wraak. Tamelijk doffe ellende. Ook bekend onder de titel CRIES OF TERROR.

Entre tinieblas

1983 | Komedie, Drama, Experimenteel, Thriller

Spanje 1983. Komedie van Pedro Almodóvar. Met o.a. Cristina Sanchez Pascual, Julieta Serrano, Lina Canalejas, Carmen Maura en Manolo Zarzo.

Hopeloze situaties in een vrolijk klooster. De derde film van de nu beroemde Almodóvar; even vervelend als onevenwichtig. Scenario van de regisseur, camerawerk van Angel Luis Fernández.

Si las mujeres mandaran

1982 | Komedie, Sciencefiction

Spanje 1982. Komedie van José Mariá Palacio. Met o.a. Amparo Muñoz, José Sazatornil, Claudia Islas, Africa Pratt en Antonio Gamero.

Aan het eind van de 21e eeuw heeft de vrouw de overwinning behaald op de man. Een onuitstaanbare SF-komedie met een openlijke vrouwvijandige strekking.

Las Chicas del bingo

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Julián Esteban. Met o.a. María José Cantudo, Silvia Aguilar, María Kosty, Africa Pratt en Manolo Zarzo.

We zien voorspoed en tegenslagen van verschillende meisjes die in een Madrileense bingo werken. Een zeer slechte film die gemaakt werd volgens de succesformule van de Spaanse cinema van twintig jaar daarvoor.

Unos Granujas decentes

1979 | Komedie

Mexico/Spanje 1979. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. María Victoria, Antonio Ferrandis, Bárbara Rey en Manolo Zarzo.

Een groep nonnen moet zijn grond verdedigen tegen een uitbuiter. Een film die zich onderscheidt van de overige produkten van Mariano Ozores, maar even slecht is.

Strip-Tease

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Germán Lorente en German Lorente. Met o.a. Terence Stamp, Corinne Clery, Fernando Rey, Pilar Velázquez en Verónica Miriel.

Een regisseur in crisis: zijn zondige minnares en haar vader besluiten een actrice in retraite, die ooit stripteaseuse was, te onderwerpen en te vernederen. Een hoogdravend erotisch melodrama met veel effectbejag, dat slechts met grote inspanning door de acteurs gered wordt.

Fulanita y sus menganos

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Victoria Vera, Manolo Gómez Bur, Antonio Vilar, Alberto de Mendoza en Elisa Montés.

Alvorens naar een congres voor prostituées in Parijs te gaan, herinnert de Spaanse afgevaardigde zich de leukste voorvallen uit haar carrière. Een totale verspilling van een uitstekend idee.

Odio mi cuerpo

1974 | Sciencefiction, Erotiek

Spanje/Zwitserland 1974. Sciencefiction van Leon Klimowsky. Met o.a. Alexandra Bastedo, Byron Mabe, Narciso Ibáñez Menta, Gemma Cuervo en Manolo Zarzo.

Dr. Berger transplanteert de hersenen van een stervende ingenieur in het lichaam van een beeldschone vrouw. Een eigenaardige combinatie van Science Fiction en pro-lesbische onzin.

Los Nuevos españoles

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Roberto Bodegas. Met o.a. José Sacristán, María Luisa San José, Antonio Ferrandis, Manolo Zarzo en Amparo Soler Leal.

Nadat een Madrileense verzekeringsmaatschappij is opgekocht door een Amerikaanse multinational, moeten de medewerkers zich aanpassen aan de mentaliteit van hun nieuwe eigenaars. De beste film van Bodegas met een even sarcastisch als vermakelijk verhaal, een fantastische rolbezetting en een scherp gevoel voor observatie.

5 almohadas para una noche

1974 | Komedie, Musical

Spanje 1974. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Sara Montiel, Craig Hill, Manolo Zarzo en Rafael Arcos.

Een zangeres wil de identiteit van haar vader achterhalen, aangezien haar moeder in dezelfde nacht met vijf minnaars naar bed ging. Deze muzikale schelmenroman - een rommeltje - luidde het einde van de mythe rond Sara Montiel in.

Fuori uno, sotto un altro..arriva il Passatore

1973 | Komedie, Avonturenfilm

Italië 1973. Komedie van Anthony Ascott. Met o.a. George Hilton, Edwige Fenech, Manolo Zarzo en Sal Borgese.

Film over de gevierde 19e-eeuwse struikrover Stefano Pelloni (Hilton), bijgenaamd 'Il Passatore'. Door omstandigheden wordt hij de nationale wreker die nooit te beroerd is om regenten in hun hemd te zetten en autoriteiten te tarten met zijn gewaagde escapades. Jammer genoeg is de film slecht geregisseerd en de acteurs zijn ook al niet om over naar huis te schrijven.

Sumario sangriento de la pequeña Estefania

1972 | Horror

Spanje/Italië 1972. Horror van Tonino Valerii. Met o.a. George Hilton, Salvo Randone, Marilù Tolo, Piero Lulli en Manolo Zarzo.

Een politie-commissaris is van plan om een aantal bloedige misdaden op te helderen. Èèn van de weinige respectabele thrillers, met een voor die tijd ongebruikelijke mate van geweld en onzindelijkheid, maar met een trefzekere regie. Bovendien kan de film prat gaan op de schitterende muzikale begeleiding van Ennio Morricone.

Mio caro assassino

1972 | Misdaad, Mysterie

Italië/Spanje 1972. Misdaad van Tonino Valerii. Met o.a. George Hilton, Salvo Randone, William Berger, Marilù Tolo en Manolo Zarzo.

Een sluwe inspecteur van politie (Hilton) doet onderzoek naar een reeks gruwelijke moorden, maar al zijn mogelijke getuigen vinden op mysterieuze wijze de dood. De regie is niet erg briljant, maar toch is de spanning goed opgebouwd. De vraag wie de moordenaar is en wie het volgende slachtoffer zal zijn blijft je bezighouden.

Consigna: matar al comandante jefe

1970 | Oorlogsfilm

Italië/Spanje 1970. Oorlogsfilm van José Luis Merino. Met o.a. Craig Hill, Manolo Zarzo, María Silva, Anabella Incontrera en Aldo Sambrell.

Een Noordamerikaans commando wordt achter het Duitse front gestuurd met als opdracht maarschalk Rommel gevangen te nemen. Een van de tweederangs oorlogsfilms die Spanje en Italië tegen het einde van de jaren zestig produceerden als gevolg van het succes van de vele Amerikaanse superprodukties in dit genre.

Susana

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Conchita Velasco, Juanjo Menéndez, Florinda Chico, Angel Aranda en Manolo Zarzo.

Een vlot meisje komt in een arm dorpje aan. Een walgelijke komedie.

Prisionero en la ciudad

1969 | Misdaad

Spanje 1969. Misdaad van Antonio de Jaén. Met o.a. Joselito, Chonet Lauret, Manolo Zarzo en Roberto Camardiel.

Een jongen uit de provincie raakt verstrikt in een Madrileens misdadigersnet. De ondergang van Joselito, in een film die ter meerdere eer en glorie van zijn veronderstelde dramatische kwaliteiten door hemzelf geproduceerd werd.

No le busques tres pies...

1968 | Drama

Spanje 1968. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Axel Darna, Teresa Gimpera, Manolo Zarzo, Mary Francis en Alfredo Mayo.

De komische liefdesavonturen van drie kadetten. Een zeer slechte film die in de lijn ligt van bijna alle Spaanse films uit de jaren veertig.

Nuevo en esta plaza

1966 | Biografie

Spanje 1966. Biografie van Pedro Lazaga. Met o.a. Palomo Linares, Julia Gutiérrez Caba, Manolo Zarzo, José Bódalo en Cristina Galbó.

Het levensverhaal van de stierenvechter Palomo Linares die zelf de hoofdrol vertolkt. De film is alleen de moeite waard voor bewonderaars van stierengevechten.

Los Ojos perdidos

1966 | Romantiek, Oorlogsfilm

Spanje 1966. Romantiek van Rafael García Serrano. Met o.a. Jesús Aristu, Manolo Zarzo en Dyanik Zurakowska.

Het tragische liefdesverhaal van een sergeant en een meisje tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Een wat late oorlogsfilm uit de Franco-periode.

Los Amores dificiles

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van Raul Peña. Met o.a. Nuria Torray, Manolo Zarzo, María José Goyanes en José Rubio.

In deze uit korte stukjes bestaande film worden drie erotische en een beetje compromitterende samenlevingsvormen geïllustreerd. De moeite van het bekijken waard, vooral door de fotografie van Raul Artigot, die kort hierop zelf films ging maken.

Il Piombo e la carne

1964 | Western

Frankrijk/Spanje/Italië 1964. Western van Marino Girolami. Met o.a. Rod Cameron, Patricia Viterbo, Enio Girolami, Manolo Zarzo en Alfredo Mayo.

Één van de eerste spaghetti-westerns. Men nam een Amerikaanse westernacteur en ging er van uit dat het dan verder van zelf zou lopen. De film bewijst het tegendeel en kan het best zo snel mogelijk worden vergeten.

Escuela de enfermeras

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van Amando de Ossorio. Met o.a. Paloma Valdés, Carlos Larrañaga, Manolo Zarzo, María Granada en Venancio Muro.

Drie meisjes studeren voor verpleegster...Een vervelende en voorspelbare film.

Llegar a más

1963 | Drama

Spanje 1963. Drama van Jesús Fernández. Met o.a. Manuel San Francisco, María José Alfonso en Manolo Zarzo.

Een jonge werkloze besluit om naar Duitsland te emigreren op zoek naar werk. Een bijna amateuristische film - het enige werk van de regisseur Santos.

El Llanero

1963 | Western

Spanje 1963. Western van Jesús Franco. Met o.a. José Suárez, Silvia Sorrente, Georges Rollin, Roberto Camardiel en Manolo Zarzo.

In de Pampa duikt een held op die bereid is de onrechtvaardigheid te bestrijden. Een sympathieke maar toch mislukte poging om een Amerikaanse western naar het Argentinië uit het begin van de eeuw te verplaatsen.

Aprendiendo a morir

1962 | Biografie

Spanje 1962. Biografie van Pedro Lazaga. Met o.a. El Cordobés, Maruja Bustos, Ismael Merlo en Manolo Zarzo.

De film vertelt het levensverhaal van de legendarische stierenvechter 'El Cordobés', die zelf de hoofdrol speelt. Een in artistiek opzicht bescheiden film die weinig commercieel succes kende.

Margarita se llama mi amor

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Ramón Fernandéz en Ramón Fernández. Met o.a. Mercedes Alonso, Antonio Cifariello, José Luis Ozores, Manolo Zarzo en Mercedes Alonzo.

De hele universiteit is onder de indruk van de verpletterende schoonheid van de mooie Margarita. Een groteske film die, hoewel onbedoeld, bijna surrealistisch aandoet. De film viel desondanks toch dermate bij het toenmalige Spaanse publiek in de smaak dat de hoofdrolspeelster, de onweerstaanbare Mercedes Alonso, een mythe werd in haar eigen land.

Aquí están las vicetiples!

1960 | Komedie, Musical

Spanje 1960. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Mercedes Alonso, Manolo Gómez Bur, Pilar Cansino, Nuria Torray en Manolo Zarzo.

Vier balletdanseressen spannen zich in om een man te krijgen. Deze muzikale komedie wordt gespeeld door in Spanje zeer beroemde acteurs.

Los Golfos

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van Carlos Saura. Met o.a. Manolo Zarzo, Luis Marín, Oscar Cruz en Juanjo Losada.

Het verhaal over vier jonge bewoners van een Madrileense buitenwijk. De eerste speelfilm van Carlos Saura en een van zijn meest respectabele werken, dat de jeugdfrustraties op een neorealistische en zeker doeltreffende wijze aansnijdt. Later zal hij een film realiseren die er bijna een herverfilming van is: DEPRISA, DEPRISA.

Saeta

1957 | Komedie, Musical

Spanje 1957. Komedie van Antonio del Amo. Met o.a. Joselito, Ivy Blees, Vicky Lagos en Manolo Zarzo.

Een kind leert zingen. De typische onuitstaanbare film met Joselito in de hoofdrol.

Sierra maldita

1954 | Drama

Spanje 1954. Drama van Antonio del Amo. Met o.a. Rubén Rojo, Lina Rosales, José Guardiola en Manolo Zarzo.

Op alle vrouwen van het dorp Arriba rust de vloek van onvruchtbaarheid. Een werkelijk curieuze film, erg goed geregisseerd door del Amo, voordat hij met de Joselito-serie begon.

Sang et lumière

1953 | Drama

Spanje/Frankrijk/Italië 1953. Drama van Georges Rouquier. Met o.a. Daniel Gélin, Zsa Zsa Gabor, Henri Vilbert, Arnoldo Foà en Christine Carère.

Na een slecht seizoen wil een stierenvechter zich uit de arena terug trekken, maar zijn manager en zijn op luxe gestelde maîtresse intrigeren zo dat hij nog een seizoen moet doorgaan dat hem na aanvankelijk succes fataal zal worden. Eigenlijk een combinatie van, ook wat kwaliteit betreft, zeer verschillende films, een indringende en boeiend in elkaar gezette documentaire en een clichématig en slecht gespeeld drama, waartoe de regisseur qua produktie verplicht werd. Gabor maakt elke opname waarin ze voorkomt, belachelijk.

El Pescador de coplas

1953 | Musical

Spanje 1953. Musical van Antonio del Amo. Met o.a. Maruja Díaz, Antonio Molina, Manuel Monroy, Tony Leblanc en Vicente Parra.

De liefdesavonturen van een jonge Andalusische vrouw. Een folkloristisch knoeiwerk, dat typerend is voor de Spaanse cinema uit de jaren vijftig. Deze keer met twee idolen uit dit genre.

Día tras día

1951 | Komedie

Spanje 1951. Komedie van Antonio Del Amo. Met o.a. Mario Berriatúa, Marisa de Leza, Manolo Zarzo en Carmen Sánchez.

Een priester probeert twee Madrileense jongens weer op het goede pad te brengen. Een soort redemptoristisch drama, waarin zelfs de zedenschetsen mislukken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Manolo Zarzo op televisie komt.

Reageer