Evelin Dobos is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Curtiz

2018 |

Hongarije 2018. Tamas Yvan Topolanszky. Met o.a. Ferenc Lengyel, Evelin Dobos, Scott Alexander Young en Declan Hannigan.

In 1942 draaien studio Warner Bros en regisseur Michael Curtiz een liefdesdrama dat zich afspeelt in Casablanca, tegen de achtergrond van WO II. Het script is nog niet af, er is geen einde. Een functionaris van de Amerikaanse overheid probeert erop toe te zien dat de film patriottisch genoeg van toon wordt. Tegelijk krijgt Curtiz bezoek op de set van een persoon uit het verleden. Mooi drama over de totstandkoming van Casablanca, net als de klassieker geschoten in fraai zwart-wit, maar nu met af en toe een zweem kleur. Erg interessant voor filmliefhebbers, al geven de Hongaarse makers tijdens de aftiteling toe dat ze zich enkele vrijheden met de historische werkelijkheid hebben veroorloofd.

Sunset

2018 | Drama

Hongarije/Frankrijk 2018. Drama van László Nemes. Met o.a. Juli Jakab, Susanne Wuest, Vlad Ivanov, Urs Rechn en Levente Molnár.

De opvolger van Nemes’ Oscarwinnende Holocaustdrama Son of Saul speelt zich af vlak voor WO I. In Boedapest, waar de jonge Írisz Leiter (een voortreffelijke Jakab, die ook al meedeed in Son of Saul) op zoek gaat naar haar broer Kálmán, van wiens bestaan ze pas sinds kort op de hoogte is. Nemes neemt ons mee in het labyrint waarin Írisz terechtkomt en biedt ons net zo weinig houvast als zijn heldin. Dat is wel eens frustrerend, maar wie zich laat meevoeren door deze eigenzinnige, zelfverzekerde film wordt onderdeel van een indrukwekkend en prachtig gefilmd mysterie.