Matthieu Roze

Acteur

Matthieu Roze is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Famille et turbulences

2014 |

Frankrijk 2014. Eric Duret. Met o.a. Natalia Dontcheva, Matthieu Roze, Evelyne Buyle en Martin Lamotte.

Mary Lester : Marée blanche

1998 | Misdaad

Frankrijk 1998. Misdaad van Christiane Lehérissey. Met o.a. Sophie De la Rochefoucauld, Gérard Rinaldi, Matthieu Roze, Patrick Burgel en Cérise.

In de haven van Concarneau in Bretagne wordt het lichaam aangetroffen van een aan alcohol verslaafde visser. Alvorens te sterven werd de man zwaar gefolterd. Het lijk werd gevonden door Fine (C[KA1]erise), de uitbaatster van een hotelletje. Mary Lester (De la Rochefoucauld) van de misdaadbrigade wordt met het onderzoek belast. Ze vormt een team met de zwaar drinkende agent Louis Moisan (Rinaldi). Fine verklaart dat het slachtoffer de avond voor zijn dood nog een rondje heeft gegeven voor de hele zaak terwijl hij meestal platzak was. Mary gaat haar licht opsteken bij diens werkgever, de reder Le Maout (Aussedat). Routine-policier, voorspelbaar en zonder veel verrassingen. Liefhebbers van het genre zullen zich niet bekocht voelen, maar ze zullen het personage evenmin lang herinneren. Mary Lester zou het Bretoense zusje kunnen zijn van Julie Lescaut. Isabel Sebastian baseerde het scenario op de roman van Jean Failler. Fotografie is van Roberto Venturi. De pilot voor een serie tv- films die een speelduur hebben van 50m.

Les vagabonds de la Bastille

1989 | Avonturenfilm, Historische film

Frankrijk 1989. Avonturenfilm van Jacques Pomonti. Met o.a. Matthieu Roze, Julie-Anne Rault, Bénédicte Loyen, Vincent de Bouard en Jean-Pierre Sentier.

Thomas, Manon en Barthélemy zitten zonder werk en geld. Zij zijn vanuit de provincie naar het explosieve Parijs van 1789 gekomen. Ze slapen in de niet bepaald warme ruïnes van de Bastille en sluiten zich aan bij de patriotten. Louter en alleen een voorwendsel om een kleurrijk tijdsbeeld te schetsen, met velerlij personages en de beschikking over een aardige hoeveelheid geld. Toch een vermakelijke en redelijke film, zoals al die films die ter gelegenheid van het tweede eeuwfeest van de Revolutie zijn gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Matthieu Roze op televisie komt.

Reageer