Irene Genna

Acteur

Irene Genna is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Giuseppe Verdi

1954 | Muziek, Biografie

Italië 1954. Muziek van Rafaello Matarazzo. Met o.a. Pierre Cressoy, Anna-Maria Ferrero, Gaby André, Irene Genna en Mario del Monaco.

Op zijn sterfbed denkt de componist Verdi terug aan zijn veelbewogen leven, zijn eerste successen met zijn opera's, het verlies van vrouw en kind, zijn latere liefdes en aan zijn patriottistisch verzet tegen de Oostenrijkse overheersing in Italië, dat ook in zijn muzikale oeuvre een weerslag kreeg. Politiek verzet is een nieuw element in de gangbare componistenbiografie die bij de gratie van die historische feiten boven het genre-gemiddelde uitstijgt. Belcanto-liefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de zang van beroemde stemmen.

La roccia incantata

1950 | Drama, Romantiek

Italië 1950. Drama van Giorgio Morelli. Met o.a. Dino Sassoli, Mirko Ellis, Irene Genna, Gino Cray Testa en Franceschino Beneditti.

Prachtige opnamen van de indrukwekkende en majestueuze Gran Sasso. Het verhaal begint met een verdrietige jonge vrouw in een klooster, die haar geheugen kwijt lijkt te zijn. Een vriendelijke dokter en een non proberen haar te helpen. Na verloop van tijd herinnert de vrouw zich dat zij en haar vader, nadat haar broer in WO II was gestorven, naar de bergen van Gran Sasso zijn getrokken. Na de oorlog ontmoet ze een architect uit Rome, die op zijn wandeling bij haar hutje aanklopt. Al spoedig blijkt dat zij zich tot elkaar aangetrokken voelen. Maar dan moet de jonge architect terug naar de stad. Als ze ontdekt dat ze zwanger is, gaat ze ook naar de stad om bij hem in te trekken, maar hij trekt zich maar weinig aan van de situatie waarin zij verkeert.

È primavera

1949 | Romantiek

Italië 1949. Romantiek van Renato Castellani. Met o.a. Elana Varzi, Mario Angioletti, Donato Donati, Irene Genna en Ernesto Gaione.

De bijrolspelers van deze in Florence opgenomen film bestaan uit amateurs die de hoofdrolspelers, de enige beroepsacteurs, bijstaan. Het gaat over een broodbezorger in Florence. Hij is een rokkenjager en heeft een vrouw in Catania, Sicilië en een andere in Milaan. Geloofwaardig vertolkt en de muziek is van Nino Rota die tientallen jaren later het thema voor de GODFATHER componeerde. Het scenario is van regisseur Castellani, Suso Cecchi d'Amico en Cesare Zavattini. Het camerawerk is van Tino Santoni.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Irene Genna op televisie komt.

Reageer