Benoît Lamy

Regisseur

Benoît Lamy is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Combat des fauves

1997 | Thriller

België/Frankrijk/Duitsland 1997. Thriller van Benoît Lamy. Met o.a. Richard Bohringer, Ute Lemper, Papa Wemba, Jacqueline Nicolas en Roland Depauw.

Charles Cuvelier (Bohringer) is vijftig. Hij heeft goed geboerd in de reclame en meent dat hij zich een chique flat veroorloven kan. Hij reageert op een advertentie waarin een dergelijk appartement voor een `vrijgezel zonder hond` te huur wordt aangeboden. Hij gaat naar het opgegeven adres, neemt de lift. Hij blijft steken tussen de derde en vierde verdieping. De mysterieuze, maar knappe eigenares (Lemper) weigert hem te bevrijden. Ze plaagt, verleidt en daagt hem uit via de tralies van de liftkooi, echter zonder romantische bijbedoelingen. Ze laat hem, een keiharde yup, op het hoogtepunt van zijn carrière, herboren worden. De wisselwerking tussen man en vrouw worden op een vrij onconventionele manier gebracht. De kijker krijgt helaas slechts vage noties van wat er eigenlijk allemaal gebeurt, zodat hij zich bij dit kat-en-muis spelletje niet betrokken voelt. Een spel van metaforen, maar de opbouw en ontknoping zijn ontgoochelend. Lamy is duidelijk nog geen Roman Polanski, want die zou de hartstocht uit de roman Combat des fauves au crépuscule van Henri-Frédéric Blanc beter op het filmscherm hebben laten exploderen. Het scenario van Lamy en Gabrielle Borile is daarvoor veel te slap. Het camerawerk is van Charlie Van Damme.

La vie est belle

1987 | Komedie, Muziek

België/ZR 1987. Komedie van Benoît Lamy en Ngangura Mweze. Met o.a. Papa Wemba, Bibi Krubwa, Landu Nzunzimbu Matshia, Kanku Kasongo en Kallimazi Lombume.

Kourou (Wemba), een ambitieus musicus, komt zonder geld in Kinshasa aan en wordt huisknecht, schoenpoetser en straatzanger. Hij wordt verliefd en maakt veel avonturen mee. Deze kleurrijke film is vooral gemaakt rond Papa Wemba en opgebouwd als een musical. Helaas verbergt deze Belgisch-Zaïrese productie het ware gezicht van Zaïre, de ellende waarin het grootste deel van de bevolking verkeert. In deze film is alles mooi en iedereen gelukkig. Oppervlakkig, leugenachtig en vol propaganda. Het scenario is van Mweze Ngangura en regisseur Lamy.

Jambon d'Ardenne

1977 | Komedie

België/Frankrijk 1977. Komedie van Benoît Lamy en Benoit Lamy. Met o.a. Annie Girardot, Ann Petersen, Christian Barbier, Dominique Drouot en Nathalie Van De Walle.

De concurrentiestrijd in een dorpje in de Ardennen tussen een restaurant en een recht daartegenover staande friteskraam. Olie op het vuur als de zoon van de restauranteigenares verliefd wordt op de dochter van de friteskraameigenares. Na een echte veldslag blijven beide eigenaressen met de brokken zitten. Een zeer goede milieuschets met goede vertolkingen van Girardot en Petersen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Benoît Lamy op televisie komt.

Reageer