Klaus Günther

Cameraman

Klaus Günther is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Mrs. Klein

1994 | Drama

Duitsland 1994. Drama van Ingemo Engström. Met o.a. Erika Pluhar, Sibylle Canonica en Friederike Kammer.

Londen 1934. De in Engeland verblijvende Duits-joodse psychologe Pluhar neemt lotgenote Canonica aan om haar nieuwste boek uit te typen. Haar zoon is onlangs tijdens een bergbeklimming omgekomen, en dat verlies is ze nog niet te boven. Wanneer Pluhar weg is krijgt Canonica bezoek van Pluhars dochter Kammer, die zich uiterst vijandig opstelt. Kammer beweert dat haar broer zelfmoord pleegde en dat haar moeder hem daartoe heeft gedreven. Wanneer Pluhar onverwacht thuiskomt, ontspint zich een psychologisch machtsspel tussen de drie vrouwen. Subliem gespeeld drama door drie vrouwen, dat eigenlijk meer toneel dan film is. Qua stijl leunt het sterk op Ibsen. Het theatrale scenario van Nicholas Wright werd in het Duits bewerkt door Melanie Walz. Achter de camera stond Klaus Günther.

Die Nacht kurz vor den Wäldern

1994 | Drama

Duitsland 1994. Drama van Sigrid Herzog. Met o.a. Wolfgang Maria Bauer, Johann von Bülow en Jacquie Virgil.

Op een regenachtige dag is een naamloze jongeman wanhopig op zoek naar een slaapplaats en naar iemand, wie dan ook, een vriend of een toevallige voorbijganger, die naar zijn verhaal wil luisteren. Gewilde onduidelijkheid in de uitwerking van de plot maakt het bekijken van deze film bijzonder moeilijk. De toeschouwer kan zich onmogelijk identificeren met de jongeman, met als gevolg dat hij weinig belangstelling kan opbrengen voor diens problemen. Een minimale cast tracht het beste te maken van het met symboliek overladen scenario, dat Herzog baseerde op een toneelstuk van Bernard-Maria Koltès. In beeld gebracht door Klaus Günther.

Der Besuch

1984 | Thriller, Drama

Duitsland 1984. Thriller van Jürgen Roland. Met o.a. Jürgen Goslar, Judy Winter, Horst Frank, Michael Habeck en Evelyn Opela.

Max Faber bewerkte het spannende verhaal van Francis Durbridge over het Amerikaanse acteursechtpaar Goslar-Winter tot tv-spel. Hun zoon is door schurk Diffring ontvoerd en ze raken steeds dieper in zijn netten verstrikt, totdat spitse politie- inspecteur Frank en zijn trouwe assistent sergeant Habeck de zaak oplossen als ze een overwacht onderzoek komen instellen in het landhuis van Goslar. Het camerawerk is van Klaus Günther.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Klaus Günther op televisie komt.

Reageer