Eric Saarinen: camera.
Er zijn 5 films gevonden.

Lost in America

1985 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1985. Drama van Albert Brooks. Met o.a. Albert Brooks, Julie Hagerty, Garry K. Marshall, Art Frankel en Michael Greene.

Brooks maakt een grote kans op een belangrijke promotie en om dat te vieren koopt hij reeds op voorhand een luxueus huis. Zijn vrouw Hagerty is hun geordend leventje echter beu en wil verandering. Die kans komt onverwacht wanneer de bevordering aan Brooks' neus voorbijgaat en hij zoveel kabaal maakt dat hij ontslagen wordt. Ze verkopen alles en besluiten samen, per bestelwagen, Amerika rond te trekken. Sympathieke, leuke satire op de Amerikaanse prestatiedrang en het bijbehorende yuppie- milieu. Brooks produceerde, regisseerde, schreef het scenario en vertolkte de hoofdrol. Hij heeft duidelijk de touwtjes in handen en wordt nergens echt kwetsend. Zijn sprankelend gevoel voor humor werkt in elk geval aanstekelijk. Monica Johnson was co- scenariste. Fotografie van Erik Saarinen.

The Golden Seal

1984 | Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Frank Zuniga. Met o.a. Steve Railsback, Michael Beck, Penelope Milford, Torquil Campbell en Seth Sakai.

Sympathieke jeugdfilm waarin een jongetje (Campbell) vriendschap sluit met een heel speciale zeehond. Aangezien zijn vader (Railsback) het dier wil doden voor de pels, onstaat er een conflict tussen de jongen en z'n vader. Een strijd, die een dramatische wending zal nemen, maar uiteindelijk - want zo gaat dat in sympathieke jeugdfilms - goed afloopt. Het verhaaltje doet er ook niet zoveel toe, vooral van belang zijn de scènes met de zeehonden. En die zijn heel mooi gefilmd. Ook de muziek van John Barry draagt bij tot de aangename sfeer van deze pretentieloze familiefilm. Scenario van John Groves naar de roman van James Vance Marshall A River Ran Out Of Eden. Camerawerk van Eric Saarinen. Speelt op de verre Aleoeten eilanden die a.h.w. Alaska met Japan verbinden.

Real Life

1979 | Komedie, Fake documentaire

Verenigde Staten 1979. Komedie van Albert Brooks. Met o.a. Charles Grodin, Frances Lee McCain, J.A. Preston, Matthew Tobin en Albert Brooks.

Het hoofdfilmdebuut van schrijver-regisseur-komiek Brooks onderstreept zijn reputatie voor goede lachfilms en vrolijke korte films niet direct, maar deze meester-bedotter van wereldformaat levert toch een stuk vakwerk af in de hoedanigheid van onbetrouwbare opportunist die een gefilmd verslag heeft gemaakt van een doorsnee Amerikaans gezin.

The Hills have Eyes

1977 | Horror

Verenigde Staten 1977. Horror van Wes Craven. Met o.a. John Steadman, Janus Blythe, James Whitworth, Martin Speer en Robert Houston.

Een godvrezend Amerikaans burgergezinnetje gaat met de auto op vakantie naar Californie. Autopech maakt echter een vroegtijdig einde aan hun reis en in de woestijn komen ze oog in oog te staan met een allesbehalve alledaags gezin, waarvan de vader slachtoffer werd van de gevolgen van een kernproef. Cineast/regisseur Craven is duidelijk uit op het shockeren van het publiek. Een cultfilm die in een adem wordt genoemd met tijdgenoot The Texas chainsaw massacre. Losjes gebaseerd op de legende van de 17de-eeuwse Schotse familie Sawney Bean die zich van een soortgelijk proteïnerijk dieet zou hebben bediend.

Fillmore

1972 | Muziek, Documentaire

Verenigde Staten 1972. Muziek van Richard T. Heffron. Met o.a. The Grateful Dead, It's a Beautiful Day, Santana, Jefferson Airplane en Quicksilver Messer Service.

Een goede rockdocumentaire, die een eerbetoon is aan de laatste dagen van het vermaarde Fillmore West Theater in San Francisco. Het overvloedige materiaal komt ten volle tot zijn recht en geeft een mooi portret van de eigenaar van Fillmore, een toegewijd man met een fijnbesnaard gevoel voor ironische humor; verder bevat de film beroemde acts en optredens van in die tijd belangrijke popgroepen.