Wolfgang Hamm

Componist

Wolfgang Hamm is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Die Reise nach Kafiristan

2001 | Biografie, Avonturenfilm, Drama

Duitsland/Nederland/Zwitserland 2001. Biografie van Fosco Dubini en Donatello Dubini. Met o.a. Jeanette Hain, Nina Petri, Matthew Burton, Hassan Darweesh en Ozlen Soydan.

Twee vrijgevochten Zwitserse vrouwen, een antropologe en een opiumverslaafde schrijfster, die in 1939, onder oorlogsdreiging, een negen maanden lange autotocht maken naar het mysterieuze Kafiristan: het is waar gebeurd en meer dan fascinerend. Hain en Petri zien er kortgeknipt en wel schitterend uit, hun Ford is een blinkende anomalie in stoffige oerlandschappen en er zijn aanwijzingen voor een lesbische relatie. Maar wat bezielde deze dames, en wat leverde de reis precies op? Realisme is geen doel van de Dubini's. Hun film is bewust kunstmatig en op stijlvolle wijze suggestief.

American Beauty Ltd.

1989 | Documentaire, Drama

Duitsland 1989. Documentaire van Dieter Marcello. Met o.a. Liora Hilb, Walter Sachers, Kenneth V. Cockrel, Nancy Jones en Lowell Boileau.

Docudrama over vier stellen, die op verschillende tijdstippen naar Amerika zijn geëmigreerd. Regisseur Marcello volgt hen in hun zoektocht naar de 'Amerikaanse Droom'. De koppels worden vertolkt door Hilb, die achtereenvolgens o.a. Joan, Rosa en Roslyn speelt, en door Sachers, die respectievelijk Jo, Giuseppe, Joel en Joseph speelt. Centraal staat de stad Detroit, de bakermat van de auto, een metropool die lang tot de verbeelding van de Europeanen heeft gesproken. Marcello mengt archiefbeelden met gedramatiseerde scènes en reconstrueert op sfeervolle manier de Mowtown in de loop van de afgelopen honderd jaar. Mensen komen er aan vol goede moed om het te maken van krantenjongen tot miljonair, maar de meesten blijven zitten met een verschrikkelijke kater omdat ze de goot van de straat niet zo ver achter zich kunnen laten als ze wel gehoopt hadden. Een boeiend stukje sociale geschiedenis, waarvoor het camerawerk van Axel Block eerst bekroond werd met de Bundesfilmpreis 1990 en het jaar daarop met de Beierse filmprijs. Het scenario is van regisseur Marcello met medewerking van Edith Schmidt. Het commentaar wordt gesproken door Marlies Dostal. Eastman color.

Schatten der Zukunft

1985 | Documentaire, Historische film

Duitsland 1985. Documentaire van Wolfgang Bergmann. Met o.a. Anath Sieff, Fuad Hamdan, Abraham Sieff, Miriam Abu Latifa en Erich Fried.

Via gesprekken die twee jonge joodse mannen uit Duitsland met elkaar voeren tijdens een bezoek aan Israël probeert regisseur Bergmann verbanden te leggen tussen de jodenvervolging in Duitsland en de joods-Palestijnse oorlogen. Beelden van vroeger worden op associatieve wijze verbonden met beelden van nu. Bergmanns these 'Zonder Auschwitz geen Israël' was in Duitsland erg omstreden.

Nieder mit den Deutschen

1984 | Documentaire, Historische film

Duitsland 1984. Documentaire van Dietrich Schubert. Met o.a. Hans Künster, Ruth Brück, Heinz Opfinger en Will Courth.

De tweede film van regisseur Schubert over de 'Edelweisspiraten', een Keulse verzetsgroep tegen het Naziregime. Een voormalig lid van deze groepering gaat bij een bezoek aan Keulen ter gelegenheid van een herdenkingsbijeenkomst terug in het verleden. Een redelijke film, maar niet meer origineel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wolfgang Hamm op televisie komt.

Reageer