Andi Brauer

Componist

Andi Brauer is componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Reise ohne Wiederkehr

1991 | Oorlogsfilm, Drama, Historische film

Duitsland 1991. Oorlogsfilm van Alexandra von Grote. Met o.a. Gabriele Osburg, Marc McGrann, Ulrich Matschoss en Hans P. Hallwachs.

De film gaat over het lot van gehandicapte kinderen in Nazi- duitsland. De kinderarts Louise merkt tot haar ontzetting dat kinderen uit haar tehuis misbruikt worden voor medische experimenten of eenvoudig naar een vernietigingskamp gestuurd worden. Haar pogingen deze misdaden te voorkomen moet ze met de dood bekopen.

Nachtjäger

1988 | Documentaire

Duitsland 1988. Documentaire van Johann Feindt. Met o.a. Helmut Jüliger, Joachim Brücher en Reiner Wirtz.

De film volgt verslaggevers van twee verschillende plaatselijke bladen in Keulen. Ze zijn dag en nacht op zoek naar sensatie en ze weten de wonderlijkste dingen te ontdekken. Een documentaire die laat zien hoe gespleten het werk van krantenmensen is. Tegelijkertijd krijgen we een bijzonder portret van de grote stad te zien.

Die Perle der Karibik

1981 | Komedie

Duitsland 1981. Komedie van Manfred Stelzer. Met o.a. Diethard Wendtland, Alisa Saltzmann, Wendy Wang, Horst Pinnow en Alfred Edel.

Een keurige man heeft alles, behalve een vrouw. Zijn pogingen om Duitse vrouwen te veroveren leveren niets op en daarom bestelt hij een vrouw uit Azië. Ook dat levert talloze komische problemen op. De documentarist Stelzer slaat de plank mis met deze rond Wendtland gemaakte film over de op zich weinig komische problematiek van Aziatische meisjes die met mooie beloften naar Europa worden gelokt. Het scenario is van regisseur Stelzer, Wolfgang Quest en Axel Voigt.

Die Kinder aus No. 67

1980 | Familiefilm

Duitsland 1980. Familiefilm van Usch Barthelmesz-Weller en Werner Meyer. Met o.a. Bernd Riedel, René Schaaf, May Buschke, Tilo Prückner en Elfrieda Irrall.

Deze verfilming van Lisa Tetzners gevoelige boek over kinderen uit verschillende milieus in een woonblok ten tijde van de nazi's, kreeg internationaal veel lof.

Die Anstalt

1978 | Drama

Duitsland 1978. Drama van Hans-Rüdiger Minow. Met o.a. Susanne Granzer, Wolfgang Preiss, Gerd Baltus, Ursula Roche en Til Kiwe.

Jonge psychologe laat zich als patiënte opnemen in een zenuwinrichting en veroorzaakt een conflict tussen patiënten en staf. Dankzij een documentaire-achtige aanpak is deze film beter geslaagd in zijn maatschappijkritiek dan ONE FLEW OVER THE CUCKOO'S NEST.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andi Brauer op televisie komt.

Reageer