Archie Savage

Acteur

Archie Savage is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Cinque figli di cane

1968 | Misdaad

Italië/Spanje 1968. Misdaad van Alfio Caltabiano. Met o.a. George Eastman, Wayde Preston, Graziella Granata, Archie Savage en Tano Cimarosa.

Rivaliteit in dranksmokkelhandel leidt tot veelvuldige vuist- en vuurgevechten. Deze onbeduidende gangsterfilm plaatst anonieme helden in het middelpunt van ongeïnspireerde avonturen. Eastman is het pseudoniem van de Italiaanse acteur Luigi Mirafiore.

Gungala, la vergine della giungla

1967 | Avonturenfilm

Italië 1967. Avonturenfilm van Romano Ferrara. Met o.a. Kitty Swan, Linda Veras, Poldo Bendandi, Conrad Loth en Archie Savage.

Ditmaal wordt de allerminst maagdelijke Gungala, het pantermeisje, door inboorlingen voor de re[KA3]incarnatie van een Oegandese afgod gehouden en deze film vertelt hoe dit gekomen is. Opnieuw een machteloos, oninteressant rimboe-spektakel rond Kitty Swan als de hoofdrolspeelster (hoewel verzamelaars van geschifte werkjes beide GUNGALA-avonturen onder geen beding mogen missen). Ferrara staat op de titelrol als Mike Williams.

Da Uomo A Uomo

1967 | Western

Italië 1967. Western van Giulio Petroni. Met o.a. John Phillip Law, Lee Van Cleef, Luigi Pistilli, Antonio Margheriti en Jose Torres.

In deze goede spaghettiwestern wordt de familie van Law totaal uitgemoord. Eenmaal volwassen gaat Law op zoek naar de moordenaars. Onderweg ontmoet hij Van Cleef. De beide mannen worden vrienden. Tot het moment waarop alle moordenaars op één na door Law zijn neergeschoten: de laatste blijkt Van Cleef te zijn. Het scenario van Petroni en Luciano Vincenzoni doet dan zeer Amerikaans aan: in de Amerikaanse westerns van Ford en Hawks is vriendschap het hoogste goed. Dat domineert in deze voor Italiaanse begrippen vreemde western. Daarom juist is dit één der beste produkten die dit genre ooit heeft voortgebracht. Ennio Morricone zorgde voor de muziek en Carlo Carlini deed goed camerawerk.

Panther Girl of the Congo

1955 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1955. Avonturenfilm van Franklin Adreon. Met o.a. Phyllis Coates, Myron Healey, Arthur Space, John Day en Mike Ragan.

Serial in twaalf hoofdstukken. In deze uiterst primitieve serial worden een aantal stammen geterroriseerd door zogenaamde 'klauw-monsters', die echter zo kinderlijk zijn vormgegeven dat niemand er echt bang voor kon zijn. Ze kwamen alleen maar tot stand met speciale effecten van Republics specialist Howard Lydecker, want geld om de monsters écht te maken was er niet. Adreon regisseerde de laatste vier Republic-serials, en als producent wist hij dat er geen geld was. Ronald Davidson schreef het verhaaltje, hoewel de serial ook nog voor het grootste deel uit oude filmopnamen bestond.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Archie Savage op televisie komt.

Reageer