Kudsi Erguner

Componist

Kudsi Erguner is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Le voyage étranger

1992 | Historische film

Portugal/Marokko/Zwitserland/Frankrijk 1992. Historische film van Serge Roullet. Met o.a. Mathias Mégard, Daniel Dubois en Virginie Linhardt.

Frankrijk omstreeks het jaar 1050. De aristocratische Alexis (M[KA1]egard) laat zijn vrouw en kinderen in de steek voor een zoektocht naar gerechtigheid, volmaaktheid en vrijheid. De reis duurt vrijwel de rest van zijn hele leven en eenmaal teruggekeerd als oude man vertelt hij kort voor zijn dood aan zijn zoon zijn ervaringen: het klooster, de slavernij in het nabije Oosten, de wijsheid die hij leerde van een oude musicus en de armoede, waarin hij leefde. Veel te lange, sterk filosofisch getinte film voor intellectuelen die ontspoort door zijn diepgaande bespiegelingen. Ongeschikt voor een avondje amusement als u net vrij hebt gekregen. Vierde film van de 67-jarige regisseur, waarvan men niet kan beweren dat hij gemakkelijke onderwerpen kiest - zijn eerste film was LE MUR (1967), de bewerking van het boek van de Franse filosoof Jean-Paul Sartre. De fotografie was in handen van Olivier Drouol.

La Fille à l'envers

1974 | Komedie

Frankrijk 1974. Komedie van Serge Roullet. Met o.a. Pauline Godefroy, Edouard Margeac, François Wimille, Théodore Katsoulis en Nadia Verine.

Vermomd als jongen verleidt Iphis, een gewiekste bewoonster van een meisjeskostschool, alle mannelijke en vrouwelijke passagiers tijdens een bewogen oversteek op het jacht van haar peetvader. De reden hiervoor is onduidelijk en de film glijdt bijna af naar porno. Het echte talent van Roullet behoedt de film hiervoor. Hij maakte serieuzere films zoals LE MUR en BENITO CERENO, maar dit is een vrolijke komedie waarin op perfecte en originele manier het morele verval wordt beschreven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kudsi Erguner op televisie komt.

Reageer