Roland Petit

Acteur

Roland Petit is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Noureyev

1992 | Documentaire, Biografie

Ierland/Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1992. Documentaire van Patricia Foy. Met o.a. Rudolf Noureyev, Dame Margot Fonteyn, Dame Ninette De Valois, Dame Merle Park en Maude Lloyd.

Een portret van een van de grote geniale dansers en choreografen van de twintigste eeuw (1938-1993), door Foy samengesteld uit archiefmateriaal met als rode draad een lang interview met de meester. Van zijn eerste danspassen, tegen de wil van zijn vader in, aan het Choreografisch Instituut van Leningrad, over zijn carrière bij het Kirow-ballet, tot zijn overloop naar het westen, na een optreden in Parijs in 1961. Ook hier deed hij zich vlug opmerken en werd hij een ster. Heel wat mensen die met hem gewerkt hebben komen aan het woord en we zien de danser zelf in enkele van zijn klassieke uitvoeringen. De research werd gedaan door Tristram Holland en Madonna Benjamin en de montage is van Mel Morpeth, Luke Campbell en Nigel Cattle. Foy stond zelf in voor het scenario en de interviews. Een must voor balletliefhebbers.

Hans Christian Andersen

1952 | Musical, Biografie, Drama

Verenigde Staten 1952. Musical van Charles Vidor. Met o.a. Danny Kaye, Farley Granger, Zizi Jeanmaire, Roland Petit en John Qualen.

Dit is niet zozeer een biopic over Hans Christian Andersen, als wel een sprookje over 's wereld bekendste sprookjesverteller, zo vermeldt de film aan het begin. Broadway-ster Danny Kaye, door producent Samuel Goldwyn naar Hollywood gehaald, schittert in deze kleurrijk vormgegeven musical als de Deense geboren chroniqeur die jonge luisteraars amuseert én de stuipen op het lijf jaagt. De verbaal rappe Kaye zingt fraaie liedjes, waaronder Frank Loessers voor een Oscar genomineerde song 'Thumbelina'. De andere vier nominaties gingen naar onder meer kostuumontwerp en het camerawerk van Harry Stradling sr.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roland Petit op televisie komt.

Reageer