Fabienne Vonier: productie.
Er zijn 14 films gevonden.

Wakolda

2013 | Drama, Historische film

Argentinië​/​​Spanje​/​​Noorwegen​/​​Frankrijk 2013. Drama van Lucía Puenzo. Met o.a. Àlex Brendemühl, Natalia Oreiro, Diego Peretti, Florencia Bado en Elena Roger.

Lucía Puenzo verfilmde haar eigen roman tot een intrigerende mengeling van thriller en drama. Samen met haar familie reist Lilith (Bado) in 1960 naar een klein dorp in Patagonië om een hotel te heropenen. Onderweg ontmoeten ze de mysterieuze dokter Helmut Gregor (Brendemühl) die zichzelf langzaam in hun leven nestelt en een duister geheim met zich meedraagt. Puenzo creëert een onheilspellende sfeer en broeierige suspense, maar overdrijft met thematiek en symboliek, waardoor de film aan geloofwaardigheid inboet.

Le beau monde

2014 | Drama

Frankrijk 2014. Drama van Julie Lopes-Curval. Met o.a. Ana Girardot, Bastien Bouillon, Sergi López, Michèle Gleizer en Stéphane Bissot.

Alice (Girardot) is een meisje, opgegroeid in een arbeidersgezin aan de Normandische kust, met ambities in de modewereld. Via haar opleiding in Parijs komt ze in een ander milieu terecht, dat van mode en kunst. Haar relatie met Antoine (Bouillon), afkomstig uit de bourgeoisie, opent weer andere deuren. Bescheiden, weinig toegankelijke karakterstudie door maakster Lopes-Curval van een jonge vrouw die met moeite verschillende tegenstellingen in zich probeert te verenigen wanneer ze wordt opgenomen in de hogere klasse, 'le beau monde'. Mooie rol van Girardot, dochter van acteur Hippolyte Girardot.

Trois mondes

2012 | Drama

Frankrijk 2012. Drama van Catherine Corsini. Met o.a. Raphaël Personnaz, Clotilde Hesme, Arta Dobroshi, Reda Kateb en Alban Aumard.

Drama van Catherine Corsini over autoverkoper die per ongeluk illegaal doodrijdt, en vervolgens gewoon doorrijdt.

Les hommes libres

2011 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk 2011. Drama van Ismaël Ferroukhi. Met o.a. Tahar Rahim, Michael Lonsdale, Lubna Azabal, Mahmud Shalaby en Christopher Buchholz.

Coming of age-verhaal van de Marokkaans-Franse regisseur Ferroukhi gaat over de jonge Algerijnse immigrant Younes (Tahar Rahim, de hoofdrolspeler uit Un prophète), die zich in Parijs ten tijde van de Tweede Wereldoorlog ontwikkelt van opportunist via verklikker tot verzetsman. Gebaseerd op waargebeurde verhalen rond de Parijse moskee, die een bolwerk van verzetsactiviteiten was. De fictieve dramatische lijn van de film heeft af en toe te lijden onder Ferroukhi's streven naar historische accuratesse. Zo had Younes' love interest, de Algerijnse communiste Leila, meer scènes verdiend.

Partir

2009 | Drama

Frankrijk 2009. Drama van Catherine Corsini. Met o.a. Kristin Scott Thomas, Sergi López, Yvan Attal, Bernard Blancan en Aladin Reibel.

De getrouwde Suzanne begint een affaire en vindt haar grote liefde. Wanneer haar man Samuel hierachter komt, probeert hij koste wat het kost de schijn van een gelukkig huwelijk op te houden en daarbij deinst hij nergens voor terug.

Je m'appelle Elisabeth

2006 | Drama

Frankrijk 2006. Drama van Jean-Pierre Améris. Met o.a. Alba Gaïa Kraghede Bellugi, Benjamin Ramon, Stéphane Freiss, Maria de Medeiros en Yolande Moreau.

Een huis op het naoorlogse Franse platteland. Alsof angst voor spoken en het donker de tienjarige Betty nog niet genoeg parten speelt, gaan haar ouders scheiden en is haar zusje naar een internaat vertrokken. Maar dan verschijnt er een vreemde, schichtige jongen in de tuin; Betty verbergt hem in het schuurtje en verzorgt hem. Opgroeidrama met soms somber-sprookjesachtige sfeer. Invoelend bewerkte Améris de gelijknamige roman van François Mauriacs acterende kleindochter Anne Wiazemsky, die de ware geschiedenis optekende uit de mond van een goede vriendin.

Les mauvais joueurs

2005 | Misdaad, Drama

Frankrijk 2005. Misdaad van Frédéric Balekdjian. Met o.a. Pascal Elbé, Simon Abkarian, Isaac Sharry en Linh Dan Pham.

Les mauvais joueurs speelt in Parijs in het circuit van mensenhandel en illegale naaiateliers, een vanaf de schouder geschoten grauwe wereld van overvolle werkplaatsen, achterafsteegjes en duistere kelders. Crimineel Vahé (Elbé) schippert tussen het atelier van zijn vader en de illegale Chinese immigranten. Hij heeft een Chinese vriendin en raakt steeds meer betrokken bij het lot van de illegalen. Als de broer van zijn vriendin in de problemen komt, kiest Vahé partij, met dodelijke gevolgen. Les mauvais jouers doet op de beste momenten denken aan Scorseseés Mean streets en Taxi driver. Scenario- en regiedebuut van de Frans-Armeense Balekdjian (1964).

France Boutique

2003 | Komedie

Frankrijk 2003. Komedie van Tonie Marshall. Met o.a. Karin Viard, François Cluzet, Judith Godrèche en Nathalie Baye.

‘Ik houd ontzettend van teleshop-programma‘s,’ zei cineast Marshall over deze film, ‘want ze beloven altijd een simpeler leven.’ In France Boutique presenteren de getrouwde Olivier en France samen een teleshopprogramma. De zaken en hun huwelijk gaan niet best. Marshall, bekend van filmhuishit Vénus Beauté (Institut), baseerde zijn hoofdpersoon op Pierre Bellemare, de man die teleshopping invoerde in Frankrijk. Uitstekende acteurs Cluzet en Viard komen niet ­helemaal uit de verf in deze toch best leuke farce.

Au plus près du paradis

2002 | Romantisch drama

Frankrijk​/​​Spanje​/​​Canada 2002. Romantisch drama van Tonie Marshall. Met o.a. Catherine Deneuve, William Hurt, Bernard Le Coq, Hélène Fillières en Patrice Chéreau.

Dit romantische drama is bedoeld als ode aan de klassieker An Affair to Remember, maar is vooral een zootje. Fanette (Deneuve), een Franse schrijfster van middelbare leeftijd, ontvangt een briefje van een oude vlam die haar boven op het Empire State Building in New York wil ontmoeten, net als in de genoemde film. Of stelt ze het zich slechts voor? Onderweg naar New York bouwt ze een curieuze band op met een Amerikaanse fotograaf (Hurt). Vergezocht verhaal met afstandelijke personages.

Shiqisuide Danche

2001 | Drama

Taiwan​/​​Frankrijk​/​​China 2001. Drama van Wang Xiaoshuai. Met o.a. Cui Lin, Zhou Xun, Gao Yuanyuan, Li Shuang en Zhao Yiwei.

Per rit door Beijing krijgt de uit de provincie afkomstige fietskoerier Guo (Cui Lin) tien yuan - ongeveer 50 eurocent. Wanneer het rijwiel waarop hij door de metropool jakkert wordt gestolen valt zijn wereld in duigen. Niet alleen is de leenfiets eigendom van zijn baas; zonder het kostbare vervoermiddel heeft hij geen baan meer. Zoeken, dus. Regisseur Wang schetst een levendig beeld van nieuwe Chinese klasseverschillen tegen het decor van een overvolle moloch met onverwachtige valkuilen en zonzijden. Amusante en pijnlijke momenten te over in deze Beijing-variant op Vittorio De Sica's neorealistische Rome-klassieker Ladri di biciclette.

Ai ni ai wo

2001 | Komedie, Drama

Frankrijk​/​​Taiwan 2001. Komedie van Lin Cheng-sheng. Met o.a. Chen Chang, Sinje, Tsai Chen-nan, Kao Ming-chun en Kelly Kuo.

Per rit door Beijing krijgt de uit de provincie afkomstige fietskoerier Guo (Cui Lin) tien yuan - ongeveer 50 eurocent. Wanneer het rijwiel waarop hij door de metropool jakkert wordt gestolen valt zijn wereld in duigen. Niet alleen is de leenfiets eigendom van zijn baas; zonder het kostbare vervoermiddel heeft hij geen baan meer. Zoeken, dus. Regisseur Wang schetst een levendig beeld van nieuwe Chinese klasseverschillen tegen het decor van een overvolle moloch met onverwachtige valkuilen en zonzijden. Amusante en pijnlijke momenten te over in deze Beijing-variant op Vittorio De Sica's neorealistische Rome-klassieker Ladri di biciclette.

L'école de la chair

1998 | Drama, Romantiek

Frankrijk​/​​Luxemburg​/​​België 1998. Drama van Benoît Jacquot. Met o.a. Isabelle Huppert, Vincent Martinez, Vincent Lindon, Marthe Keller en François Berléand.

Gebaseerd op een roman van Yukio Mishima. De welgestelde Parijse Dominique (Huppert) wordt ondanks het leeftijds- en klassenverschil hopeloos verliefd op de biseksuele dekhengst Quentin (Martinez). Hun wederzijdse passie kan echter niet voorkomen dat Quentin zijn heil blijft zoeken bij zowel mannen als (jonge) vrouwen. Weelderig in beeld gebracht en appetijtelijk broeierig schampt Jacquot langs grote emoties als Passie, Jaloezie en Obsessie met niet seks maar een titanische machtsstrijd in de hoofdrol. Met Nederlandse ondertiteling.

Carrington

1995 | Biografie, Romantiek, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1995. Biografie van Christopher Hampton. Met o.a. Emma Thompson, Jonathan Pryce, Steven Waddington, Samuel West en Rufus Sewell.

De Britse schilderes Dora Carrington en de schrijver Lytton Strachey waren tussen 1918 en 1940 twee kleurrijke figuren in Engelse kunstenaars-en intellectuele kringen. Ze behoorden tot de z.g. Bloomsbury Group met o.a. Aldous Huxley, T.S. Elliot, E.M. Forrester, al waren zij daarin mindere figuren. Regisseur Hampton tekent knappe, ironiserende, intelligente en gevoelige tableaux vivants van het puriteinse en tegelijkertijd frivole Engeland uit die tijd. Bekroond op het festival van Cannes.

Leningrad Cowboys Meet Moses

1994 | Muziek

Finland​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 1994. Muziek van Aki Kaurismäki. Met o.a. Matti Pellonpää, Kari Väänänen, André Wilms, Nicky Tesco en Nathalie Helies.

Hoewel de Leningrad Cowboys de Slechtste Rock `n` Roll-band Aller Tijden zijn, hebben ze toch hun weg gebaand naar de top- tien in Mexico. Een aantal leden van de band (uit de vorige film) doet niet meer mee, ze zijn z.g. kapot gegaan aan de tequila (dat scheelt weer in de bezetting en de kosten). Ze besluiten naar New York te gaan om een concert te geven op Coney Island, waar ze hun verraderlijke manager Vladimir weer ontmoeten, die zegt dat hij nu Moses is en achterna gezeten wordt door de Amerikaanse geheime dienst. Hij zou de neus van het Vrijheidsbeeld ontvreemd hebben. Hij vraagt de Leningrad Cowboys of ze hem willen begeleiden naar het beloofde land, Siberi[KA3]e. Zoals dat zo vaak het geval is met de B-kant van een hit, is er niks aan. De grap (uitgezonderd de wandeling op het water) is er duidelijk vanaf en de film draagt alle sporen van haast. Dat is heel jammer, want de fans die de vorige film om zich heen wist te verzamelen, zullen teleurgesteld zijn. Het prachtige camerawerk van Timo Salminen en de redelijke afwerking kunnen de prent niet redden. Het scenario is van Kaurismäki, Sakke Järvenpää en Mato Valtonen. De zangeres van Babylon zal door ware insiders uit de filmbranche herkend worden als de dame van het Finse Filminstituut, die de films op internationale markten vertegenwoordigt.