Alida Chelli

Acteur

Alida Chelli is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Cagliostro

1975 | Biografie, Historische film, Drama

Italië 1975. Biografie van Daniele Pettinari. Met o.a. Bekim Fehmiu, Curd Jürgens, Rosanna Schiaffino, Alida Chelli en Franco Ressel.

Een film over het leven van Graaf Cagliostro, die mensen kon genezen en in de toekomst kon kijken. De Roomse kerk ziet hem als tovenaar, jaloerse edelen haten en vrezen hem, vrouwen bewonderen hem. Tenslotte wordt hij door invloedrijke Roomse geestelijken in de kerker geworpen. In 1795 wordt hij door de Aartsbisschop van San Leo dood verklaard, maar zijn lichaam is nooit gevonden, al hebben de bezettingstroepen van Napoleon naar het lijk gezocht. Tot op de dag van vandaag weten we niet wat er met hem gebeurd is.

Quando dico che ti amo

1967 | Muziek, Komedie

Italië 1967. Muziek van Giorgio Bianchi. Met o.a. Tony Renis, Lola Falana, Enzo Jannacci en Alida Chelli.

Een lichtvoetige muzikale komedie over de wonderlijke avonturen en de amoureuze perikelen van een jonge pop-zanger. Onschuldig vermaak en muziek uit de jaren zestig.

L'Uomo del colpo perfetto

1967 | Misdaad, Mysterie

Italië 1967. Misdaad van Aldo Florio. Met o.a. Richard Harrison, Alida Chelli en Luis Davila.

Een privé-detective gaat naar Libanon om de brutale, intelligente dieven te achterhalen die op een spectaculaire manier edelstenen hebben geroofd. De gebruikelijke actiescenes, fraaie dames en exotische lokaties. De film is slecht geregisseerd en gespeeld, maar echt vervelen doet-ie niet.

Le corniaud

1965 | Komedie, Misdaad

Frankrijk/Italië 1965. Komedie van Gérard Oury. Met o.a. Louis de Funès, Beba Loncar, Alida Chelli, Venantino Venantini en Henri Virlojeux.

Voordat Oury, Bourvil en De Funès de klassieker La grande vadrouille inblikten, draaiden ze proef met deze misdaadfarce annex onderwegfilm. Waarin schlemiel Antoine Maréchal, welgemoed en route naar vakantiebestemming Italië, zijn 2CV total loss gereden ziet worden. Heetgebakerde aanstichter Léopold Saroyan stelt daarop voor dat Antoine inclusief onkostenvergoeding een fonkelnieuwe Cadillac DeVille van Napels naar Bordeaux chauffeert. Maréchal accepteert, onwetend dat de straatslee is volgestouwd met allerhande smokkelwaar. Een komedie als een heerlijke Mediterranéevakantie, curieus genoeg gebaseerd op een waargebeurde ‘French Connection’-maffiazaak. Pretverhogende zomermuziekjes van Georges Delerue.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alida Chelli op televisie komt.

Reageer