Fjodor Nikitin is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Kolza Alamansora

1977 | Fantasy, Familiefilm

USSR 1977. Fantasy van Igor Wosnessenski. Met o.a. Swetlana Smirnova, Michail Kononov, Valentina Talysina, Ludmila Dmitreva en Fjodor Nikitin.

Twee prinsesjes, Aleli (Smirnova) en Augusta (Dmitreva) verschillen met elkaar als de dag en de nacht. Augusta is hebberig en achterbaks, haar zus is de bescheidenheid en vriendelijkheid zelve. Tovenaar Almanzor (Nikitin) laat hun twee ringen zien: de ene is van goud en de ander van blik. Een der ringen brengt macht, rijkdom en geluk. Veel prinsen komen op de mare af en dingen naar de hand van Augusta, die - hoe kon het ook anders - de gouden ring had genomen. Aleli krijgt slechts de bewondering van de zachtaardige hovenier Sinsiver (Kononov), maar het zijn zij die gaan trouwen en nog heel lang en gelukkig zullen leven. Braaf moralistisch sprookje uit de Sovjet-cinema. Het scenario is van Valentin Vinogradov, die het verhaal van T. Gabbe bewerkte. Aleksandr Rubin stond achter de camera.

Parizhsky sapozhnik

1928 | Drama

USSR 1928. Drama van Friedrich Ermler. Met o.a. Veronica Buzhinskaya, Fjodor Nikitin, Valeri Solovtsov, Yakov Gudkin en Varvara Myasnikova.

Centraal staat een jonge zwangere vrouw (lid van de Komsomol), die door haar vriend in de steek wordt gelaten en alleen bij een doofstomme schoenmaker hulp vindt. Zijn hulpvaardigheid brengt hem echter in moeilijkheden. Vanwege het gevoelige onderwerp (anti-sociaal gedrag van de jonge communisten) werd het scenario nauwkeurig door de Partij- autoriteiten bestudeerd alvorens met het draaien kon worden begonnen. Een van de films uit de twintiger jaren die de veranderingen in seksuele gewoontes en de rol van de vrouw in de nieuwe maatschappij tot onderwerp hadden.