Leo Wharton

Regisseur

Leo Wharton is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Patria

1917 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1917. Avonturenfilm van Theodore Wharton, Leo Wharton en Jacques Jaccard. Met o.a. Irene Castle, Warner Oland, Milton Sills, Floyd Buckley en Marie Walcamp.

Serial in vijftien hoofdstukken. Het debuut van Valentino in een klein rolletje. Deze serial was niets anders dan een patriottistische propagandafilm waarin de ouders van Castle een fonds hebben gesticht waarin een fortuin is gestort. Zodra Amerika in grote moeilijkheden zou komen moet Castle van dat geld Amerika van wapens en munitie voorzien. Japanners en Mexicanen azen op de centjes, maar Castle wordt geholpen door Sills zodat het kapitaal in Amerikaanse handen blijft. The Last of the Fighting Channings van Louis Joseph Vance was de basis voor het scenario van Vance zelf en J.B. Clymer en Charles Goddard. Marcel Allain deed het camerawerk voor de firma van de gebroeders Wharton.

The Mysteries of Myra

1916 | Mysterie

Verenigde Staten 1916. Mysterie van Theodore Wharton en Leo Wharton. Met o.a. Jean Sothern, Howard Estabrook, Allen Murnane, M.W. Rale en Bessie Wharton.

Serial in vijftien hoofdstukken. Een rijke vader van drie dochters is lid van een occulte groep de `Black Order`. Bij zijn sterven bepaalt hij dat indien zijn dochters de leeftijd van achttien niet bereiken, zijn vermogen aan de groep valt. De eerste twee plegen zelfmoord en zijn weduwe vreest voor het leven van de derde. Charles Goddard en Hereward Carrington schreven dit mystieke drama bij elkaar. Estabrook - een kenner op occult gebied - neemt de zaak in handen. Zijn beloning: Myra (Sothern) als aanstaande.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Leo Wharton op televisie komt.

Reageer