Michael Schaack

Regisseur, Producer

Michael Schaack is regisseur en producer.
Er zijn 8 films gevonden.

Dieter - Der Film

2006 | Animatie

Duitsland 2006. Animatie van Toby Genkel en Michael Schaack en Michael Schaack.

Derrick - Die Pflicht ruft

2004 | Animatie, Komedie

Duitsland/Ierland 2004. Animatie van Michael Schaack. Met o.a. Horst Tappert en Fritz Wepper.

Animatie, gebaseerd op de beroemde krimireeks.

Kommando Störtebeker

2001 | Animatie, Komedie, Avonturenfilm, Familiefilm

Duitsland 2001. Animatie van Ute von Münchow-Pohl en Toby Genkel.

Opa Bommel, een oude varensgezel, is negentig en hij bezit de helft van de schatkaart van de legendarische zeeschuimer St[KA3]ortebeker, die drie eeuwen ervoor schepen tot zinken bracht voor de Noordzeekust en zijn schat ergens begraven heeft. Zoon Paul heeft dertigduizend mark `geleend` van zijn baas voor een weddenschap voor een varkensrace en is al het geld kwijt. Nu moet hij het snel terugbetalen voordat hij in het gevang belandt wegens diefstal. Op zoek dus naar de schat van St[KA3]ortebeker. Eerst moet de andere helft erbij komen. De zoektocht begint op de Reeperbahn met een pokerpartij en voert Opa Bommel, Paul en Baby Bruno (Waalkes) dwars door Hamburg. Ze komen terecht bij een voetbalwedstrijd tegen FC M[KA3]unchen, en ze belanden op de set van de nieuwe James Bond film, een verwijzing naar THE WORLD IS NOT ENOUGH (1999) die deels in Hamburg gefilmd werd. Het leukste moment uit deze tekenfilm: Paul roept naar opa en Baby Bruno dat hij weet waar de schat verborgen is zonder te beseffen dat hij voor een lopende tv-camera spreekt. Nu komt heel Hamburg in beweging en maakt jacht op de schat. Naar de Ottifanten, characters bedacht door Otto Waalkes, die het scenario schreef met Ully Arndt, Günter Baars en Ulrich Tormin. Plezierig amusement voor jong en oud, hoewel de film geen hoogstandje is, vergeleken bij het werk van Disney of Dream Works. Heel veel leuke verwijzingen naar speelfilms zullen vooral de jonge kijkers ontgaan. In de originele versie met de stemmen van Otto Waalkes als Baby Bommel, Bastian Pastewka als Paul Bommel, Ferdinand Dux als Opa Bommel, Karin Eckhold, Beate Hasenau als Frau Hoppmann, Robert Missler, Ruth Rockenschaub, Harald Wehmeier, Lutz v. Rosenberg-Lipinsky, Kerstin Marie Mäkelburg, Monty Arnold, Gerrit Heesemann, Klaus Dittmann en Lotto King Karl.

Käpt'n Blaubär - Der Film

1999 | Animatie, Avonturenfilm, Fantasy, Familiefilm

Duitsland 1999. Animatie van Hayo Freitag.

Käpt'n Blaubär is een korte, populaire satirische tekenfilmserie voor de jeugd - een onderdeel van Die Sendung mit der Maus, dat al dertig jaar lang wordt uitgezonden door de ARD. Hij heeft een eigen generatie van kijkers en vooral fans gekregen. De maker van DAS KLEINE ARSCHLOCH Walter Moers heeft met Michael Schaaks de tekenfilmfiguurtjes in de matineelange tekenfilm laten optreden. In het ruime sop raakt Käpt'n Blaubär slaags met zijn aartsvijand professor Dr. Feinfinger, die zoals altijd uit is op de heerschappij over de aarde. Aan boord bevinden zich een drietal kleine beren en bootsman Hein Blöd. Ze moeten ook nog strijd leveren tegen piraten en andere 'haaien'. De film is o.a. een milde, maar heel grappige persiflage op de James Bond- films, maakt o.a. toespelingen op de Hamburgse Reeperbahn en bevat one liners uit in het Duits ingedubde films zoals BLADE RUNNER. Bedenk wel dat het oer-Duits is en dat heel veel grapjes niet-Duitsers ontgaan. Het tekenwerk is tof. In eigen land een voltreffer. Het gebeurt zelden dat een tv-serie in de bioscoop succes heeft. Met in de originele versie de stemmen van: Wolfgang Völz als Käpt'n Blaubär, Edgar Hoppe als Hein Blöd, Helge Schneider als Prof. Dr. Feinfinger, Sabine Bohlmann als Rosa Bärchen, Felix Beyerbach als Gelbes Bärchen, Kurt Stukenberg als Grünes Bärchen, Monty Arnold, Hayo Freitag, Robert Missler, Walter Moers en Gerlach Fiedler. Het scenario is van Walter Moers. Het camerawerk is van Graham Tiernan. Dolby EX 6.1.

Pippi Longstocking

1997 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm

Duitsland/Canada/Zweden 1997. Animatie van Clive A. Smith, Michael Schaack, Clive Smith en Bill Giggie.

Pippi Langkous zeilt met haar vader de wereld rond. Ze worden gescheiden door een storm op zee. Pippi gaat met haar paard en aapje wonen in een oude villa in een kleine stad. Ze raakt bevriend met de buurkinderen Annika en Tom. Samen beleven zij de vreemdste avonturen. De belangrijkste vrouw van de stad, Prysselius, wil Pippi in een weeshuis plaatsen. Maar dan duikt de vader van Pippi weer op. Hij wil haar weer meenemen naar zee

Kleines Arschloch - Der Film

1997 | Animatie, Komedie

Duitsland 1997. Animatie van Michael Schaack en Veit Vollmer.

Een tekenfilm, die in eigen land is goedgekeurd voor kijkers van twaalf jaar en ouder, maar eigenlijk alleen geschikt is voor de fans van tekenaar Walter Moers, die twee stripalbums over het onuitstaanbare klootzakkie uit de titel maakte, getiteld Kleines Arschloch en Kleines Arschloch kehrt zurück. De boeken waren populair genoeg om te besluiten er een tekenfilm voor volwassenen aan te wagen. Het resultaat is mager en de grappen zijn niet altijd even leuk, maar over het anarchisme van het kleine fuckjoch valt toch soms te lachen als hij zijn ouders in bed stoort met een tirade, en een oude vrouw in de armen van een jonge minnaar probeert te drijven. Minder geslaagd is de LSD-kuur, die de hond van de buren moet ondergaan. Enfin, zo beste kijker, krijg je een indruk van het niveau dat geen FRITZ THE CAT of FANTASIA is, om maar eens twee uitersten te noemen. In de originele versie met de stemmen van: Erik Schäffler, Helge Schneider, Arne Elsholtz, Kathrin Ackermann, Claudia Lössl, Monty Arnold, Reinhard Krökel, Karl-Heinz Grewe, Ilona Schulz, Ursula Vogel. Het scenario is van tekenaar Moers. Het camerawerk is van Graham Tiernan.

Felidae

1994 | Animatie

Duitsland 1994. Animatie van Michael Schaack.

De kater Francis, een eigenwijs geval op fluwelen pootjes, is nieuw in de wijk. Als hij bij zijn eerste verkenningstocht een akelig behuisde soortgenoot treft, wordt hem duidelijk dat hier zijn intelligentie geboden is. Bij zijn onderzoek stuit hij op een geschiedenis van seriemoorden, religieuze sektes, computerfreaks en zeldzame katten... Een dierfabel die in een furieuze finale menselijk-moralistische afgronden onthult. Animatie-kunstenaar Schaack heeft met veel overtuiging de gelijknamige roman van Akif Pirinçi bewerkt. In de originele versie met de stemmen van: Klaus Maria Brandauer, Ulrich Tukur, Mario Adorf, Helge Schneider en Uwe Ochsenknecht.

Der kleene Punker

1992 | Animatie, Familiefilm

Duitsland 1992. Animatie van Michael Schaack.

Lange animatiefilm van de 35-jarige Schaack, die in 1982 een tekenfilmstudio oprichtte. Hij wist belangrijke medewerkers uit de studio's van Disney, Spielberg en Don Bluth naar Duitsland te halen. Een nogal drukke en lawaaierige geschiedenis met een viertal figuurtjes die een punk-band willen oprichten. Ze zitten voortdurend in geldnood en raken daardoor in de problemen totdat het eindelijk zover is dat ze kunnen optreden. Toespelingen met maatschappijkritiek zullen de allerkleinsten ontgaan. Het scenario is van Jackie Niebisch naar zijn eigen verhaal. De camera werd bemand door Werner Loss, Bettina Schultheiss en Sascha Wolff. Er werd twee jaar (van 1989-1991) aan de film gewerkt voordat hij voltooid was en het jaar daarop - in 1992 -in de bioscopen in première ging.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Schaack op televisie komt.

Reageer