Krzysztof Chamiec

Acteur

Krzysztof Chamiec is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Polonia Restituta

1981 | Historische film

DDDE/Polen/SU/Servië en Montenegro/Hongarije 1981. Historische film van Bohdan Por[KA10]eba. Met o.a. Krzysztof Chamiec, Józef Fry[KA9]zlewicz, Janusz Zakrze[KA1]nski, Edmund Fetting en Jerzy Kaliszewski.

Groots opgezette historische reconstructie van het onafhankelijkheidsproces van Polen, bestaande uit twee delen. Deel één gaat over de voorbereidingen hiertoe tijdens WOI en deel twee over de uiteindelijke moeizame totstandkoming van de Poolse staat. Met vele vertegenwoordigers van het internationale politieke toneel en natuurlijk de voor Polen belangrijke Józef Pilsudski. Leerzaam, maar zeer droog, waardoor de bijna 4 uur durende film een uitputtingsslag betekent.

Na wasna prosbe

1980 | Drama

Polen 1980. Drama van Ewa Petelska en Czeslaw Petelska. Met o.a. Andrezej Zarnecki, Stanislaw Michalski, Witold Pyrkosz, Krzysztof Chamiec en Janusz Klosinski.

Een tv-film die vooral de negatieve kanten van het socialistische systeem met zijn bureaucratische lobbies als onderwerp heeft. Een eerlijke ingenieur die 'onnauwkeurigheden' aantreft in het structuurplan van zijn bedrijf wordt gedwongen 'vrijwillig' ontslag te nemen. Hij weigert en er ontwikkelt zich een machtsstrijd. Zijn uiteindelijke overwinning is dubieus want hij tekent een contract in het buitenland en verlaat zijn land. Deze iets te simplistische behandeling van een maatschappelijk probleem zal toch inspireren tot discussies.

Kierunek Berlin

1969 | Oorlogsfilm

Polen 1969. Oorlogsfilm van Jerzy Passendorfer. Met o.a. Wojciech Siemion, Jerzy Joga łła, Krzysztof Chamiec, Stanisław Milski en Wacław Kowalski.

Het eerste deel van een tweeluik over de deelname van Poolse soldaten aan de laatste grote slag in WO II - de verovering van Berlijn - van een middelmatig regisseur die vrijwel zijn gehele oeuvre heeft gewijd aan de `verslaggeving` van Poolse (helden)daden in WO II. Het tweede deel is OSTATNIE DNI (1969; De laatste dagen)

Walkower

1965 | Drama, Sportfilm

Polen 1965. Drama van Jerzy Skolimowski. Met o.a. Jerzy Skolimowski, Aleksandra Zawieruszanka, Krzysztof Chamiec en Elzbieta Czyzewska.

Is in feite de voortzetting van zijn vorige film Rysopis. De hoofdfiguur is inmiddels dertig jaar oud en heeft zich op het boksen toegelegd. Hij verdient zijn brood met prijsvechten. De film bevat een aantal autobiografische elementen en geeft daarnaast kritiek op het toenmalige Polen. Het non-conformisme van de hoofdfiguur (hoewel uit persoonlijke motieven ontstaan) kan namelijk worden gezien als kritiek op het bestaande sociale gedrag.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Krzysztof Chamiec op televisie komt.

Reageer