William E. Snyder (1901-1984): camera.
Er zijn 24 films gevonden.

$ 1 000 000 Duck

1971 | Sciencefiction, Familiefilm

Verenigde Staten 1971. Sciencefiction van Vincent McEveety. Met o.a. Dean Jones, Sandy Duncan, Joe Flynn, Tony Roberts en James Gregory.

Brave film over een eend die door radio-actieve straling een gouden ei legt telkens als er een hond blaft. Dat feit legt de eigenaar - het hoofd van het gezin en wetenschapper - echter geen windeieren; maar er ontstaan grote problemen met de belastingen! Vlot en vakkundig in elkaar gezet voor jong en oud. Scenario van Roswell Rogers naar een verhaal van Ted Key. Camerawerk van William Snyder.

The Boatniks

1970 | Komedie, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1970. Komedie van Norman Tokar. Met o.a. Robert Morse, Stefanie Powers, Phil Silvers, Norman Fell en Mickey Shaughnessy.

De vreselijk onbeholpen kustwachter Thomas Garland (Morse) van Newport Beach moet alle zeilen bijzetten om klagende toeristen en zijn baas te behagen en onderwijl nog oog te hebben voor bootverhuurster Kate (Powers). Ergens op zee varen drie boeven (Shaughnessy, Fell en Silvers) die zo mogelijk nog klunziger zijn dan Thomas, maar op de een of andere manier wel ergens juwelen hebben gestolen en nu op de vlucht zijn. De verwikkelingen in deze Disney-productie zijn voorspelbaar, maar het scenario (van Arthur Julian) voorziet in een paar aardige dialogen en het camerawerk van William E. Snyder is fraai.

Smoke

1970 | Familiefilm

Verenigde Staten 1970. Familiefilm van Vincent McEveety. Met o.a. Ron Howard, Earl Holliman, Andy Devine, Jacqueline Scott en Pamelyn Ferdin.

Een jongen wantrouwt zijn stiefvader, maar hij vindt zijn liefde bij een herdershond. Aardig kinderverhaal van Disney- studio's. Camerawerk van William Snyder. Scenario van John Furia Jr. naar een verhaal van William Corbin.

Menace On the Mountain

1970 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1970. Familiefilm van Vincent McEveety. Met o.a. Mitch Vogel, Patricia Crowley, Charles Aidman, Albert Salmi en Richard Anderson.

Een getrouwe verfilming van het gelijknamige boek van Mary A. Hancock uit de Disney-fabriek. De jonge (veertien-jarige) Vogel wil zich in en vlak na de Amerikaanse burgeroorlog bewijzen als man: hij vecht voor de belangen van zijn familie die, eenmaal terug uit de strijd, moet vaststellen dat schurk Salmi bezit genomen heeft van hun farm. Vogel krijgt de steun van het leger. Deze film die v.n.l. op jongeren mikt, is in zijn klasse goed. Robert Heverly schreef het scenario en William Snyder stond achter de camera. Let op de jonge Foster als zusje van Vogel.

The Horse in the Gray Flannel Suit

1968 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1968. Komedie van Norman Tokar. Met o.a. Dean Jones, Diane Baker, Lloyd Bochner, Fred Clark en Ellen Janov.

Een vrolijke Disney-komedie over de advertentieman Jones die een manier vindt om zijn dochters devotie voor paarden in verband te brengen met een reclamecampagne. Scenario van Louis Pelletier naar het boek van Eric Hatch. Camerawerk van William Snyder.

Monkeys, Go Home!

1967 | Familiefilm

Verenigde Staten 1967. Familiefilm van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Maurice Chevalier, Dean Jones, Yvette Mimieux, Bernard Woringer en Clement Harari.

Een Disney-niemendalletje over een man die een olijven-gaard in Frankrijk erft en apen traint om de oogst binnen te halen. Flinterdun; louter voor kinderen. Zwnaezang van Chevalier. Scenario van Maurice Tombragel naar het boek The Monkeys van G.K. Wilkinson. Camerawerk van William Snyder.

Lt. Robin Crusoe, U.S.N.

1966 | Familiefilm, Avonturenfilm, Komedie

Verenigde Staten 1966. Familiefilm van Byron Paul. Met o.a. Dick Van Dyke, Nancy Kwan, Akim Tamiroff en Arthur Malet.

'Retlaw Yensid', anagram voor Walter Disney, schreef het van Daniel Defoe-afgeleide verhaal voor deze familiefilm, die bekend staat als een van de slechtste Disney-producten. Van Dyke cashte in op zijn populaire Dick Van Dyke Show, als piloot Crusoe die door motorpech belandt op een zonnig eilandje. Daar ontmoet hij een chimpansee, die ook eens is neergestort tijdens een ruimtemissie van NASA. En niks onbewoond eiland, want Crusoe moet zijn best doen om de schone 'Wednesday' (Kwan) en haar stamhoofd/vader te ontlopen. Hoewel het beste spel van de aapacteur Floyd komt, is Lt. Robin Crusoe, U.S.N. financieel succesvol en nog steeds leuk voor kinderen.

For The Love Of Willadean

1965 | Familiefilm

Verenigde Staten 1965. Familiefilm van Byron Paul. Met o.a. Ed Wynn, Michael McGreevey, Billy Mumy, John Anderson en Roger Mobley.

De twaalf-jarige Willadean heeft geen moeder en een vader die meer aandacht heeft voor zijn watermeloenen dan voor zijn dochter. Een nieuwe jongen komt in de buurt wonen. Hij is de natuurlijke vijand van twee broers die er vooral op uit zijn om bovengenoemde watermeloenen te pikken. De broers dagen hem uit een supergrote meloen te jatten en maken hem wijs dat hij daarmee indruk op meisje zal maken zodat ze gek op hem wordt. Naïeve kinderfilm met een moraal in elke scène. Wynn als oude zwerver is de enige die blijk geeft van enig acteertalent. Alleen de allerkleinsten zullen in de ban raken van deze film uit de Disney-fabriek, die is geschreven door Arnold en Lois Peyser, naar een verhaal van Borden Deal. Camerawerk van William Snyder.

The Tenderfoot

1964 | Western

Verenigde Staten 1964. Western van Byron Paul. Met o.a. Brandon De Wilde, Brian Keith, James Whitmore, Richard Long en Donald May.

De onervaren Jim Tevis (De Wilde) wordt in Fort Buchanan in dienst genomen door Mose Carson (Keith) die als scout het leger dient dat onder bevel staat van kapitein Ewell (Whitmore). Een zeer plezierige en onderhoudende western die in verkorte vorm (ruim 30m werden weggesneden) in Europa in de bioscopen werd vertoond. Het scenario van Maurice Tombragel is gebaseerd op de roman Arizona in the '50s van James H. Tevis. Camerawerk van William Snyder.

Summer Magic

1963 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1963. Komedie van James Neilson. Met o.a. Hayley Mills, Burl Ives, Dorothy McGuire, Deborah Walley en Eddie Hodges.

Lichtgewicht Disney-musical naar de roman 'Mother Carey's Chickens' van Kate Douglas Wiggin, die druipt van de zoetigheid. Weduwe moeder Carey wordt gedwongen Boston te verlaten om met haar drie kinderen een eenvoudiger bestaan te gaan leiden in Maine. Ze krijgen hulp van een overvriendelijke directeur van de posterijen, die hen een geleend huis helpt opknappen.

Johnny Shiloh

1963 | Western

Verenigde Staten 1963. Western van James Neilson. Met o.a. Kevin Corcoran, Brian Keith, Darryl Hickman en Skip Homeier.

Wanneer de jonge Corcoran zijn ouders verliest trekt hij op met het regiment van Keith, dat strijd moet leveren in 'Mr. Lincolns war'. Hij is niet alleen de mascotte van de soldaten maar bewijst ook als drummer boy zijn diensten. Goede maar onoriginele ontspanningsfilm met de bekende ingrediënten: een lach, een traan en enkele goed geënsceneerde gevechtsscènes. Het scenario dat Ronald Alexander putte uit de roman van John A. Rhodes en Dean Jauchius heeft weinig geschiedkundige grondvesten maar brengt wel de nodige morele waarden over, waar Walt Disney zoveel belang aan hechtte. William Snyder hanteerde de camera. De muzikale omlijsting is van Buddy Baker, terwijl de titelsong geleverd werd door Richard M. & Robert B.Sherman.

Cattle King

1963 | Western

Verenigde Staten 1963. Western van Tay Garnett. Met o.a. Robert Taylor, Joan Caulfield, Robert Loggia, Robert Middleton en Larry Gates.

Bezit en bestuur over goede weidegrond vormen de inzet van de strijd in deze western, gemaakt volgens de gebruikelijke formule.

Bon Voyage!

1962 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1962. Familiefilm van James Neilson. Met o.a. Fred MacMurray, Jane Wyman, Michael Callan, Deborah Walley en Tommy Kirk.

Langzame, zich voortslepende Disney-komedie over de ongelukken van een 'typische' Amerikaanse familie tijdens een reis naar Europa. Meer voor volwassenen dan voor kinderen, maar eigenlijk te vervelend en stupide om bij wie dan ook aan te slaan. Scenario van Bill Walsh naar het gelijknamige boek van Marrijane en Joseph Hayes. Camerawerk van William Snyder.

Escapade in Japan

1957 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1957. Familiefilm van Arthur Lubin. Met o.a. Jon Provost, Roger Nakagawa, Cameron Mitchell, Teresa Wright en Philip Ober.

Provost, bekend als Timmy uit de Lassie-serie, speelt Tony, die in de zee bij Japan neerstort en opgenomen wordt door een vissersfamilie. Tony's ouders en de politie zijn naar hem op zoek, maar Tony en visserjongen Hiko lezen de signalen verkeerd, denken dat ze iets illegaals hebben gedaan en vluchten. Het brengt hen langs mooie plekjes van Japan. Familiefilm Escapade in Japan moest, zo'n tien jaar na de oorlog, politiek hypercorrect zijn: Japanners waren óók mensen die bezorgd en lief konden zijn.

The Conqueror

1956 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1956. Avonturenfilm van Dick Powell. Met o.a. John Wayne, Susan Hayward, Pedro Armendáriz, Agnes Moorehead en Thomas Gomez.

De Mongolen tegen de Tartaren. John Wayne in de belachelijkste rol van zijn carrière, als Dzjenghis Khan. Dure film waarbij Powell als regisseur debuteerde, maar noch hij, noch de eerlijke Wayne konden de absolute idioterie van het hele idee goed maken. Scenario van Oscar Millard. Camerawerk van Joseph LaShelle, Leo Tover, Harry J. Wild en William Snyder.

Red Sundown

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Jack Arnold. Met o.a. Rory Calhoun, Martha Hyer, Dean Jagger, Robert Middleton en James Millican.

De sterke rolbezetting kruidt dit standaardverhaal over een bekeerde boef (Calhoun) die een stadje bevrijdt van misdadige elementen. Scenario van Martin Berkeley. Camerawerk van William Snyder.

Beyond a Reasonable Doubt

1956 | Film noir, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1956. Film noir van Fritz Lang. Met o.a. Dana Andrews, Joan Fontaine, Sidney Blackmer, Philip Bourneuf en Barbara Nichols.

Voor de RKO-studio nam Fritz Lang in vier weken tijd zijn laatste Amerikaanse film op. In de absurde combinatie van noir en journalistendrama gaat een te gedreven reporter annex romanschrijver (Andrews) in op een zot voorstel van een dagbladuitgever: de moord op een stripper bekennen om te bewijzen dat het gammele Amerikaanse rechtssysteem gemakkelijk een onschuldige naar de elektrische stoel stuurt. Omstandigheden gooien het plan uiteraard overhoop. Gatenkaasscenario van Douglas Morrow, in zijn verdere loopbaan letterknecht voor televisieseries. Plus: mooie rol van Joan Fontaine als de vrouw die de ambitie van haar geliefde terecht als rampzalig inschat.

The Treasure of Pancho Villa

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van George Sherman. Met o.a. Rory Calhoun, Shelley Winters, Gilbert Roland, Joseph Calleia en Fanny Schiller.

Opnieuw een western gebaseerd op een verhaal van J. Robert Bren en Gladys Atwater, bewerkt door Niven Busch. Een Amerikaan (Calhoun) heeft sympathie voor de Mexicaanse revolutieleider Pancho Villa. Samen met een officier (Roland) van Villa's troepen, pleegt Villa overvallen in Amerika om zijn kas te spekken. Beladen met goud zijn ze onderweg, en dan lopen ze in een hinderlaag van de Mexicaanse troepen. Calleia blijkt hen verraden te hebben toen hij zelf niet in staat bleek de schat te pakken te krijgen. Het ziet er dan slecht uit voor Calhoun en Roland.

Creature from the Black Lagoon

1954 | Horror, Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1954. Horror van Jack Arnold. Met o.a. Richard Carlson, Ricou Browning, Julie Adams, Richard Denning en Antonio Moreno.

Arnold, de man achter films als It Came From Outer Space en The Incredible Shrinking Man, weet hoe hij van een simpel gegeven en met bescheiden middelen een sfeervolle B-film moet maken. In dit horroravontuur stuit een groepje onderzoekers in de Amazone op een half mens-half vis. Het creatuur zet natuurlijk z'n zinnen op de vrouw binnen het gezelschap. Dat resulteert in fraaie onderwateropnamen die, gecompleteerd door het witte badpak van Julie Adams, niet makkelijk te vergeten zijn.

Second Chance

1953 | Drama, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1953. Drama van Rudolph Maté. Met o.a. Robert Mitchum, Linda Darnell, Jack Palance, Reginald Sheffield en Sandro Giglio.

Bokser Mitchum is uitgeweken naar Zuid-Amerika om een ongelukkig gevecht te vergeten. Hier ontmoet hij Darnell die haar ex-minnaar, een gangsterbaas, wil ontvluchten. Deze laatste heeft echter huurmoordenaar Palance achter haar aangestuurd om haar te doden, omdat hij vreest dat ze tegen hem zal getuigen. Mitchum probeert haar te redden. Goede exotische thriller met de drie acteurs in topvorm. Het hele verhaal wordt opgebouwd om naar een duizelingwekkende climax te leiden die zich afspeelt in en op een kabelbaan, hoog boven een afgrond. Oscar Millard en Sidney Boehm baseerden hun scenario op een verhaal van D. M. Marshman Jr. Eén van de beste films gedraaid in 3-D. Gefilmd in Mexico door William Snyder.

Blackbeard, the Pirate

1952 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1952. Avonturenfilm van Raoul Walsh. Met o.a. Robert Newton, Linda Darnell, William Bendix, Keith Andes en Richard Egan.

Met evenveel overgave (of minder vriendelijk gezegd: overacting) als hij Long John Silver speelde in Treasure Island (1950), maakt Newton van Zwartbaard een luidruchtige piraat, die prachtig met vet Schots accent het piratenstopwoordje Arrrrrrr declameert. De best gekapte man op zijn schip, Robert Maynard (Andes), is eigenlijk een spion van de Britse regering. En dan heeft Blackbeard het ook nog aan de stok met zijn rivaal, de kaper Morgan. Amusante technicolorfilm van de man die met The Thief of Bagdad al in 1924 een klassieke avonturenfilm maakte.

The Toast of New Orleans

1950 | Muziek, Komedie, Musical

Verenigde Staten 1950. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Kathryn Grayson, Mario Lanza, David Niven, Rita Moreno en J. Carrol Naish.

Pepe Duvalle en zijn oom Nicky verdienen hun brood als vissers in de Golf van Mexico. Operadirecteur Riboudeaux gelooft zijn oren niet als hij Pepe tijdens een feest hoort zingen. Pepe is een natuurtalent, maar hij ambieert geen zangcarrière. Dat verandert als zijn boot vergaat in een storm. Riboudeaux neemt hem in dienst, maar dan moeten de ruwe kantjes van de visser nog wel bijgeslepen worden. Deze opdracht krijgt de knappe zangeres Suzette Micheline

The Younger Brothers

1949 | Western

Verenigde Staten 1949. Western van Edwin L. Marin. Met o.a. Wayne Morris, Janis Paige, Bruce Bennett, Geraldine Brooks en Robert Hutton.

Een goede western over de beruchte Younger-broers en het voorval waardoor zij opnieuw tot terreur en geweld overgingen. Scenario van Edna Anhalt. Camerawerk van William Snyder.

Wonder Man

1945 | Komedie, Musical, Fantasy

Verenigde Staten 1945. Komedie van H. Bruce Humberstone. Met o.a. Danny Kaye, Virginia Mayo, Vera-Ellen, Donald Woods en S.Z. Sakall.

Na ruim tien jaar volle zalen op Broadway en een glansrijk speelfilmdebuut met Up in Arms in 1944 brak komiek Danny Kaye in 1945 definitief door met een dubbelrol in de komedie Wonder Man. Gedraaid in 'glorieus Technicolor' verschijnt Kaye ten tonele als een hyperactieve nachtclubentertainer en als diens tweelingbroer, een charmant stuntelende boekenwurm, met de stralende Virginia Mayo als zoete verleiding. De tweeling bleek een gouden zet, want de theatrale drukte van toneelspeler Kaye werd met de introductie van een kalme Kaye-variant - de boekenwurm - precies voldoende afgezwakt voor het veel subtielere medium film. Tijdloos kunststuk.