Folco Quilici

Regisseur, Auteur

Folco Quilici is regisseur en auteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Cacciatori di navi

1992 | Avonturenfilm, Mysterie

Italië 1992. Avonturenfilm van Folco Quilici. Met o.a. Perry King, Michael Beck, Fabio Testi, Yuji Okumoto en Paolo Bonacelli.

Vier vrienden hebben een boot met schipper gehuurd voor een visvakantie in de Amazone-delta, een mysterieus gebied, waar verhalen en legenden over monsters de ronde doen. Ze vangen een noodsignaal op van een op drift geraakte schoener, en dat is het begin van een geheimzinnig en dramatisch avontuur. Ter plaatse opgenomen en op een interessante manier in beeld gebracht. De spanningsopbouw is uitstekend. Naar een roman van regisseur Quilici zelf, een milieuactivist die bekend werd door zijn vele boeken en documentaires over de natuur en het leven in de oceanen.

Only one survived

1990 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten/Italië 1990. Actiefilm van Folco Quilici. Met o.a. Perry King, Michael Beck, Fabio Testi en Yuji Okumoto.

Matige, domme actiethriller over vier vrienden uit New York City die samen met een vakantie gaan om te duiken naar in de monding van de Amazone. De titel verraadt de inhoud eigenlijk al. Naar de roman Danger Adrift van Quilici.

Ti-Koyo e il suo pescecane

1963 | Documentaire, Familiefilm

Italië 1963. Documentaire van Folco Quilici. Met o.a. Denhis Puhira en Al Kaura.

Waarheidsgetrouwe semi-documentaire over een kind dat vriendschap sluit met een haai. Ze spelen samen in het water. Niet alleen een interessant onderwerp, maar door de regie van de beste natuurfilmer van Italië, een lust voor het oog.

Tiko and the Shark

1962 | Drama

Frankrijk/Verenigde Staten/Italië 1962. Drama van Folco Quilici. Met o.a. Al Kauwe en Marlene Among.

Een verhaal waarin een jonge Polynesische knaap een babyhaai opvoedt. Als het dier eenmaal volwassen is, blijft deze vrienschap bestaan, ondanks de bedreiging die zij vormt voor/de lokale visvangst. De film houdt soms het over bekende pleidooi voor een leefwijze terug naar de natuur tegenover de gemechaniseerde wereld, in het algemeen een vage benadering. Mooi van fotografie; een goede tegenhanger van de film waarin de haai als 'moordenaar' op het doek verschijnt.

Dagli Appennini alle Ande

1959 | Avonturenfilm, Familiefilm

Italië/Argentinië 1959. Avonturenfilm van Folco Quilici. Met o.a. Marco Paoleti, Eleonora Rossi Drago, Fausto Tozzi, Mario Barrofia en Betta Giannola.

Prachtige beelden van fraaie locaties in Argentinië en prima acteerwerk. Gebaseerd op een verhaal van De Amicis over de dramatische avonturen van een jongeman die Italië verlaat en naar Zuid-Amerika vertrekt, op zoek naar zijn moeder. Na door vele landen te zijn getrokken, komt hij in Argentinië aan, waar hij haar ten slotte weer vindt.

Sesto continente

1954 | Documentaire

Italië 1954. Documentaire van Folco Quilici.

Een kleurige en interessante documentaire met prachtige onderwateropnamen. Zeer informatief, zowel visueel als wat commentaar betreft. Een 'must' voor de natuurliefhebber. De titel refereert aan de zee, de onderwaterwereld met zijn mysterieuze schoonheid. Grotendeels opgenomen in en rond de Rode Zee. We zien het leven van de lokale bevolking, meest vissers. Uitstekende film, zeker voor 1950, toen hij werd gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Folco Quilici op televisie komt.

Reageer