Sarah Venable

Acteur

Sarah Venable is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Captive

1980 | Thriller, Romantiek

Verenigde Staten 1980. Thriller van Charles Trieschmann. Met o.a. Sarah Venable, Douglas Travis, Clifford Villeneuve, Ray Houle en Florence Hadleu.

Travis die door zijn Vietnam-verleden gefrustreerd is, geeft een lift aan de mooie Venable. Onderweg naar Boston stopt hij bij een afgelegen huisje in een eenzaam bos, ver van de beschaafde wereld. Hij bindt haar vast en terroriseert haar. Uiteindelijk stemt ze erin toe om twee dagen aan zijn grillen te voldoen. In die tijd groeit er een zekere band en genegenheid tussen beide jonge mensen. Low-budget film, geschreven door Trieschmann en gebaseerd op zijn eigen roman. Alles werd zeer amateuristisch op locatie gefilmd door Vilis Lapenenieks. De film zou de geschiedenis moeten ingaan als de rolprent met de meest naïeve bankoverval en het meest stupide einde aller tijden. De romance tussen beide hoofdpersonages is echter mooi in beeld gebracht. Niet bepaald een overtuigende onafhankelijke produktie.

Martin

1978 | Horror

Verenigde Staten 1978. Horror van George A. Romero. Met o.a. John Amplas, Lincoln Maazel, Christine Forrest, Elyane Nadeau en Tom Savini.

Martin (Amplas) is zeventien. Op het eerste gezicht lijkt hij een beetje getikt. In werkelijkheid is hij belust op bloed, dat hij drinkt om zijn seksuele noden te bevredigen. Een familiekwaal, waaraan zijn oom (Maazel) voor eens en voor altijd een einde wil maken. Even lijkt het erop dat een normale seksuele relatie hem kan redden, maar al gauw vervalt hij in zijn vroegere obsessie. Originele vernieuwing van de vampierenfilm. Is Martin een vampier of is hij gewoon krankzinnig? Een antwoord op deze vraag doet er eigenlijk niet toe, want Martin is een metafoor voor het beest in elke man, onschuldig op het eerste gezicht, om vervolgens genadeloos en bloedig toe te slaan. Verrassend intelligent scenario van Romero zelf, gefilmd door Michael Gornick. Grote Prijs van het Festival van de Fantastische Film te Antwerpen in 1978. Ook bekend als MARTIN THE VAMPIRE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sarah Venable op televisie komt.

Reageer