François Rabbath

Componist

François Rabbath is componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Le Retour de Scratch dans le + = - Le pape de l'Extentortisme

1977 | Experimenteel

Frankrijk 1977. Experimenteel van Gabriel Chahine en Didier Couedic. Met o.a. Morgani en Chalem.

'Het leven is als een blijspel, gespeeld door grapjassen en in sc ène gezet door vampieren.' Ziehier de bedoelingen van een film met een niet te vertalen titel, geheel passend bij de niet te beschrijven of na te vertellen inhoud. Een afwijkende maar ook uitzonderlijke boodschap in een wisselvallige en veels te lange film, die even belachelijk als ergerlijk is. Kafka en Ubu gaan hier samen, terwijl een voortdurende stroom agressiviteiten over de kijker wordt uitgestort. Opstandig of kinderlijk? Alles in aanmerking genomen, toch wel te pruimen.

Black Out

1977 | Drama

Frankrijk 1977. Drama van Philippe Mordacq. Met o.a. Françoise Arnoul, Laurence Vincendon, Edward Meeks, Pierre Fabien en Philippe Castelli.

Op het eiland Jersey tracht een schrijver een roman te schrijven. Gezien het feit dat hij echter zwaar aan de alcohol is, gooit hij onophoudelijk werkelijkheid en fantasie door elkaar en kan het onmogelijk nog uit elkaar houden. Een moeilijk thema waaraan deze regisseur, waarvan sedertdien niets meer is vernomen, zijn hoofd heeft gestoten. Hij slaagt er niet in vat op de materie te krijgen. Niemand begrijpt er dan ook iets van, zeker de kijker niet. Typisch een film die werd opgenomen door een dronken Hitchkock. Blijft over de bekoring die uitgaat van het eiland Jersey.

Vincent mit l'âne dans un pré

1976 | Komedie, Drama

Frankrijk 1976. Komedie van Pierre Zucca. Met o.a. Michel Bouquet, Fabrice Luchini, Bernadette Lafont, Jeanne Dodgson en Virginia Thévenet.

De debuutfilm van deze cineast, die eerder enkele opmerkelijke korte films maakte, en hiermee bevestigt dat hij een volwaardig regisseur is. Heel subtiel beschrijft hij de lange dooltocht van een puber met een ziekelijke fantasie, zoon van een even fantasierijke vader, die hem doet geloven dat hij blind is. Een project over de onttrekking aan de ouderlijke macht, met als uitgangspunt een aantal klassieke psychiatrische thema's. Sedertdien vervolgde Zucca een moeizame carrière. Innemend en geraffineerd camerawerk, dat soms iets surrealistisch heeft. Ook bekend onder de titel VINCENT MIT L'ANE DANS UN PRE ET S'EN VINT DANS L'AUTRE.

Vanda Teres

1975 | Drama, Historische film

Frankrijk 1975. Drama van Jean-Marie Vincent. Met o.a. Françoise Brion, Vania Vilers, Anne Lander, Banjamin Vincent en Saint-Sinchai.

Benjamin wordt tijdens de televisie-uitzending Rencontres impossibles geconfronteerd met een Japanse soldaat, die al jaren in de Siamese jungle een verborgen leven leidt, niet wetende dat de oorlog is afgelopen. Deze soldaat maakte deel uit van een groepje dat zich in het Siam van 1946 weigerde over te geven. Het doodde de familie van Benjamin, toen nog een kind, die zijn redding aan niemand anders dan de soldaat in kwestie dankt, nu blind en ondermijnd door tropische ziektes. Is deze soldaat een oorlogsmisdadiger? Dat is de vraag die deze merkwaardige, maar op ware gebeurtenissen gebaseerde film, zo eerlijk mogelijk probeert te beantwoorden.

Le Bateau sur l'herbe

1970 | Komedie, Drama

Frankrijk 1970. Komedie van Gérard Brach. Met o.a. Jean-Pierre Cassel, John McEnery, Claude Jade, Valentina Cortese en Paul Préboist.

Vrienden bouwen in park van buitenhuis in Parijs boot, waarmee ze wereldreis willen maken. Zeemanszoon laat zich overheersen van grillige zoon des huizes welgevallen, tot tweespalt ontstaat door komst van log[KA1]ee die hun dromen sceptisch ondergraaft. Gave absurdistische film is neerslag van relatie van schrijver Brach met Roman Polanski die contrastrijk wordt neergezet door sobere Cassel en onvoorspelbare McEnery (wiens bijzondere talent in films zelden gebruikt wordt en nooit zo goed als hier). Helaas geeft titel inhoud van film bij voorbaat weg: de boot komt nooit van het gras af.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer François Rabbath op televisie komt.

Reageer